Hlavní obsah

Znamení horoskopu versus rodina: Štíři bývají ze černé ovce, Vodnáři za mimoně a Raci za kvočny

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Okouzlující miláčci rodiny, černé ovce, nebo ti tiší, na které se zapomíná? Jakou roli na sebe bere v rámci rodiny nejčastěji právě vaše znamení?

Článek

Někomu jde diplomacie tak nějak přirozeně a sám sebe automaticky pasuje na hlavního urovnávače všech konfliktů, jiný jde naopak často proti proudu a nebojí se, že bude v rodině za černou ovci. Jedno znamení se snaží neustále potěšit všechny kolem, druhé se nebojí vyslovit svůj názor, i když vyvolá rozbroje, a třetí toho nikdy moc nenamluví. Co sedí právě na vás?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Zaznamenat v rodině Berana není nic složitého, jsou to ti, kteří se nejčastěji hlásí o slovo a i při nevinných diskusích prokazují svou soutěživost. Ničeho se nebojí a kvůli nikomu se neomezují, rádi stojí ve středu pozornosti. Vždycky upřímně řeknou svůj názor, a to klidně uprostřed poklidné rodinné večeře, kde se to nejméně hodí. Ale také patří mezi milující a vřelé osobnosti, na které se lze vždycky spolehnout.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velcí hostitelé, baví je pořádat nejrůznější setkání a oslavy a starat se o blaho všech zúčastněných. Nejspíš se na důležité svátky setkáváte právě u nich. Proto si vyslouží buď pověst rodinného škrta, který zvažuje každou korunu, nebo naopak (a to častěji) haura, který rozhazuje za zbytečný luxus. Býci se zkrátka o materiální věci hodně zajímají. Jejich domovy bývají vyzdobené, jako by právě vypadly z katalogu, a celá rodina je po každé návštěvě v depresi, proč to u nich taky tak nevypadá takhle.

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Pokud není Býk škudlil (méně častá varianta), jako hostitel se může rozdatFoto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci bývají srdcem každé rodiny, milují zábavu a rádi porušují pravidla. Jsou taková tetička, která vám přinese čokoládu k snídani, i když máte zakázaný cukr, cestuje po světě a všem přiváží exotické dárky. Blíženci jsou velmi společenští, pozorní a energičtí, neustále v pohybu. Stojí v čele každého rozhovoru, hýří vtipy a myšlenkami a inspirují všechny kolem sebe. Zároveň si tím ale často vyslouží pověst nedospělých dobrodruhů, které byste neměli brát moc vážně.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou prostě mamky, a je jedno, kolik jim je let nebo jakého jsou pohlaví. Všechny podporují, umí cokoli zorganizovat, a ještě u toho zvládnou naslouchat vašim stížnostem a smutkům. Nikdy nezapomenou popřát vám k narozeninám nebo se zúčastnit vystoupení neteře z patnáctého kolene. Jakkoli někdy může jejich pozornost až dusit, jindy ji rozhodně oceníte.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou silní a hrdí a právě za nimi se vydáte, až budete potřebovat mít někoho na své straně. Když získáte je, máte všechno v kapse. Za svoje lidi by položili život. Jsou loajální a vy to oceníte především, když jde do tuhého. Ale přestože by pro vás udělali první poslední, potřebují slyšet pořádné děkuji – očekávají vděk a ocenění a umí být nekonečně malicherní, když se jim ho nedostane. Chvalte je a máte neporazitelného parťáka na celý život.

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Každý by měl mít svého LvaFoto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

V mnoha rodinách jsou Panny hlasem rozumu, který drží celou rodinu pohromadě a vyvažuje skupinovou dynamiku. Umí zakročit, když se někdo chová příliš sebestředně nebo někoho shazuje. Na druhou stranu jsou lidé v Panně perfekcionisté a po sobě i druhých vyžadují maximální úsilí – mohou vás tedy vyburcovat k lepším výkonům. Kdykoli potřebujete něco zařídit, Panny jsou tu pro vás: poradí, pomůžou, zorganizují.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Znáte ty lidi, co jsou v každé společnosti jako ryba ve vodě, s každým hned zapředou hovor a všichni je mají rádi? To jsou Váhy. Umí skvěle rozptýlit stres, zklidnit napjaté situace a jejich optimistická energie většinou pozvedne každé rodinné setkání. Na rozdíl od Panen ale neřeší konflikty přímo, ale spíš kličkují, například změní téma nebo zavtipkují, aby se nikdo v jejich společnosti necítil špatně.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou pubertální dítka zavřená ve svém pokoji, které už nikdo celé měsíce neviděl. Někdy můžou působit nepřístupně až otráveně. Ve skutečnosti jsou ale spíše plaší a stydliví. Neumí se moc otevřít okolí, i když jim na lidech hodně záleží. Mají skvělou intuici a dokážou vycítit, když někoho něco trápí. Je to s nimi občas jako na houpačce – umí překvapit svou empatií, ale vzápětí i svým chladem. Právě Štíři se, poněkud neprávem, často stávají černými ovcemi rodiny.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Štíři mohou působit chladně, ale jsou velmi empatičtíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou nadšenci, kteří rádi organizují společné a improvizované výlety, přespávačky, oslavy… Vždycky mají v rukávu nějaký vtip a dokážou rozesmát i toho největšího škarohlída. Na všechny strany srší energií. Jsou lehkomyslní a v rodině působí trochu jako tornádo, které vždycky všechno převrátí naruby. Tohle dobrodružné znamení dělá často průšvihy, ale druzí se na něj nikdy nedovedou dlouho zlobit, protože je svou bezprostřední vlastně okouzluje.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Mezi Kozorohy najdete asi největší počet ambiciózních jedinců, kteří mají život naplánovaný od A do Z, pěkně si kráčí po své stezce a dosahují jednoho milníku po druhém. Ostatním bývají často předhazováni jako vzor, a proto lidi často štvou. Kozorozi jsou skutečně velmi schopní a umí plánovat a následně se plánů držet, ale nedělají to rozhodně proto, aby někoho naštvali – jen zkrátka potřebují vědět, co je čeká, a improvizace je vyvádí z míry. Naopak těm lehkomyslnějším často závidí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnář je vždycky a všude trochu divný a svůj. Je to člen rodiny, kterého nikdo moc nechápe, ale hodně se mluví o jeho kreativitě, podivné zálibě a výjimečné osobnosti. Lidé Vodnáře obdivují, ale tak trochu se jich straní, protože zkrátka přistupují k životu jinak. Často to bývají samotáři, kteří čas od času zmizí, a rodina o nich vůbec neví, než se zase vynoří s podivnými historkami a úspěchy, ze kterých jsou všichni paf. Vodnáři si prostě žijí po svém.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou soucitné duše a mají pochopení pro všechny a všechno. Často tíhnou k ezoterice a rozdávají rodině krystaly a vykuřovadla, aby všechny zbavili negativních energií. Jejich vnímavost bývá až strašidelná. Dokáží vycítit vaše rozpoložení na sto honů a přesně odhadnout, na co kdo myslí a co koho trápí. Ryby jsou kdykoli a kdekoli připravené vyslechnout si, co máte na srdci, a ze všech sil se budou snažit pomoci. A taky pak udrží jazyk za zuby. Rodina a domov jsou pro ně ohromně důležité.

Reklama

Související témata:

Načítám