Hlavní obsah

Utajené vlastnosti podle horoskopu: Lvi jsou lenoši, Raci loktaři a Ryby skrytí géniové

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že Berani mívají horkou hlavu, Ryby bývají přecitlivělé a Býci jsou často tvrdohlaví, se obecně ví. Jaké vlastnosti jednotlivých znamení se ale často přehlížejí a může to vést k různým překvapením a nedorozuměním?

Článek

Základní charakteristiky jednotlivých znamení zvěrokruhu znají téměř všichni, kdo se alespoň trochu zajímají o astrologii. Každý dobře ví, že Panny jsou pořádkumilovné a organizované a Lvi okouzlující a velkorysí. Ale u každého znamení se najdou i vlastnosti, na které se často a snadno zapomíná. Které to jsou? Jaké tajemné kvality v sobě zrozenci všech dvanácti znamení mají?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou známí jako horkokrevní tvrdohlavci, co do všeho skáčou po hlavě. ale málokdy se mluví o jejich jemné romantické duši. Když se do někoho zamilují, tak se vším všudy, a dokonce nechají druhého čas od času o něčem rozhodovat! Romantická láska dokáže změnit jejich přístup ke všemu a najednou je okolí nepoznává: v přítomnosti drahé polovičky se někdy promění v zakoukané trumbery, jejichž jediným cílem je plnit každé partnerovo přání. Samozřejmě jen než je to přestane bavit…

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jakkoli jsou Býci velmi zodpovědní a své kroky si pečlivě promýšlejí, nikdo si nedokáže užívat život tak jako oni. Není to sice tak, že by bezstarostně zahodili veškeré starosti do větru, ale umějí žít přítomným okamžikem a vychutnat si ho do poslední kapky. A to až tak, že ti, kdo běžně znají jen jejich mírně odměřené já, zůstanou stát s pusou dokořán. To vše pramení z býčí touhy po materiálním zabezpečení, luxusu a hýčkání: potěšení si člověk prostě musí umět užít.

Foto: Natalia_Grabovskaya, Shutterstock.com

Znáte Býky jen jako lehce odměřené kliďasy? Možná nevíte, jak ležérně si umějí užít některé životní radostiFoto: Natalia_Grabovskaya, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci bývají trochu do větru, mění názory a nálady jako počasí – ale to rozhodně neplatí o jejich prioritách a zásadách. Protože se tak rádi učí a zvídavě se zajímají vlastně o cokoli, jsou jejich mozky jako houba nasáklé obrovským množstvím informací, které pak uvádějí do praxe. Na problémy se dívají z mnoha úhlů, jejich přesvědčení jsou pevně ukotvená a jsou hranice, které nikdy nepřekročí. Integrita je pro ně nadevše a morálky si obrovsky cení.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raky mívají lidé zafixované jako měkkoty se srdcem na dlani, kteří pečují o všechny kolem sebe, jako matky kvočny se samaritánskými sklony. Ne tak rychle! Protože je pro ně tak důležité, aby se všichni cítili v jejich přítomnosti dobře, jsou také ohromně ochranitelští. A v tomhle režimu pak dovedou pěkně hlasitě štěkat a ohánět se ostrými lokty. Umějí bojovat za ty, na kom jim záleží, se zuřivostí, která leckoho překvapí. Tak na to myslete, než se je rozhodnete vytočit.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi dost často působí velmi energicky, nadšení a charisma z nich vyloženě srší a jsou středem každé společnosti. Rozdávají okouzlující úsměvy a komplimenty, vyhřívají se v pozornosti ostatních… Ale to je jen jedna jejich stránka. Kromě toho jsou to také ohromně líné bytosti, které dovedou proležet den na gauči beze stopy předchozí grácie a elegance. Mnohé zaskočí, jak v pohodě a klídečku umějí být a jak rychle se vykašlou na cokoli, když se jim chce zrovna lenošit.

Foto: Rido, Shutterstock.com

Lvi jsou králové společnosti, ale rádi si pořádně poleží – jako praví králové pouště: pěkně ve stínu a skoro bez hnutíFoto: Rido, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Praktické a organizované Panny jsou neustále upravené, umírněné, sofistikované a připravené… Až jednou nejsou. Všechno mají do puntíku promyšlené a zorganizované, v tom ten háček není. Dokážou ale ostatní šokovat jako drama queen. S tím, jak bystré oko na detaily mají, jak dobře to umějí se slovy a jak rychle si dovedou v hlavě uspořádat dlouhé seznamy argumentů, pro ně není těžké cokoli vylíčit v těch nejčernějších barvách a dodat jakémukoli příběhu potřebnou šťávu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy se někdy schovávají za maskou mírně povrchní, koketní bytosti, která se zajímá o lehkou zábavu, flirt, vzhled a všemožné krásné věci ve světě. Snadno se přitom zapomíná , že se jedná i o neobvykle vnímavé znamení. Všímají si detailů, které jiní snadno přehlédnou. Jejich bystré oko je jejich velkou zbraní, dává jim náskok a ony ho rozhodně často a rády využívají. Nic před nimi neutajíte, ale dost možná vaše tajemství před ostatními neodhalí, aby nevyvolaly zbytečný rozkol.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vlastně to není tak překvapivé: Štíři mají pod tvrdou, neprostupnou slupkou věčné nabroušenosti a ostrých reakcí měkké jádro. A právě z této citlivosti pramení jejich agresivní výbuchy, chladné mlčení, odtažitost, manipulativní jednání i žárlivé výstupy. Snaží se tak svou citlivou duši udržet v bezpečí a brání se jediným způsobem, který znají. Našlapujte tiše a třeba zahlédnete aspoň záblesk toho, co v ulitě skrývají.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Když se Panny rozhodnou předvést drama, nikdo je nazastavíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Protože jsou Střelci vždycky tak veselí, energičtí a přímí, nejspíš jste si ještě nevšimli, že mají také zasněnou stránku, která se ráda toulá po vzdušných zámcích a velmi nerealistických představách. Mají obrovskou fantazii a jsou schopni úplně se oprostit od okovů reality a vysnít si celý život, velká přání i neskutečné náhody. Nejsou vyslovení romantici, vědí, že na jejich představy nejspíš nedojde, ale to neznamená, že si neužívají jejich vytváření.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Organizovaní a velmi zodpovědní Kozorozi mají jedno velké tajemství: jsou to rození vtipálci s obrovským smyslem pro humor. Nepředstavujte si třídní šašky s přisprostlými vtípky. Jejich humor je sofistikovaný, sarkastický, velmi suchý, zbožňují ironii a slovní hříčky, a k tomu, abyste je pochopili, je zapotřebí nemalá inteligence. Jsou jedním z nejvtipnějších znamení, i když to za jejich seriózní fasádou nebývá vidět – jejich humor je vyhrazený jen pro ty, komu se ho rozhodnou ukázat.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři rozhodně umějí být sobci. Oni sami jsou pro sebe na prvním místě. Na druhou stranu vás dokážou zaskočit loajalitou a odhodláním, s jakým vás budou bránit, když jde vážně do tuhého. Ano, klidně si zmizí na bůhvíjakou dobu a nedají o sobě vědět ani slovo, ale vždy budou po vašem boku, když se to počítá. Můžete se na ně spolehnout v těch nejhorších chvílích, a i kdybyste snad někoho zabili, neodsoudí vás a budou stát na vaší straně.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou zasnění romantici s velmi rozvinutou citovou stránkou, k slzám nikdy nemají daleko a urazit je můžete i nejnevinnějším slovem. Ale! Kromě toho jsou také velmi analytické a bystré znamení, kterému šlapou mozkové závity jako o závod. Patří mezi největší inteligenty a génie zvěrokruhu, a když zapomenou na svou trému a city, racionálními argumenty dokážou ubít téměř kohokoli. Jakmile se naučí dostat emoce pod kontrolu, nemají konkurenci.

Reklama

Načítám