Hlavní obsah

Náladovost podle horoskopu: Berani jsou výbušní, Panny soptí uvnitř a Kozorohy jen tak nerozhodíte

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někoho vyvede z míry každá hloupost, někomu je úplně fuk, co si svět kolem myslí. Kdo střídá názory i nálady jako ponožky? A na koho je vždycky spoleh, že bude v klidu?

Článek

Tam, kde jedni jančí a zuří, vztekají se, aby měli rázem zas spoustu energie a dobré nálady, tam jiní jen s pozdviženým obočím sledují to šílenství v klidu a zpovzdálí. Každé znamení má citovou a emoční rovnováhu jinde. Někdo je psychicky srovnaný sám se sebou a nic ho nerozhodí, jiný víc zápasí a vlastní psychické rozpoložení mu dělá problémy. Která znamení zvěrokruhu patří mezi ty nejstabilnější a kdo je chodící bouře a chaos?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani nemají žádnou trpělivost a s tím se pojí i jejich výbušná, jaksi dětská povaha. Ne, rozhodně se na ně nedá spolehnout, že zachovají klidnou hlavu – naopak se dá spolehnout na to, že vybuchnou a udělají cirkus. Vždycky jsou připravení vystartovat a dát komukoli co proto, jejich nálady se umí bleskově změnit. Stejně tak můžete být v jednu chvíli jejich nejlepší kamarád a v druhé nejhorší nepřítel. Berani jsou plní emocí a absolutně je neumí opanovat.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Na první pohled, na povrchu, působí Býci jako velmi klidné a vyrovnané znamení, které stojí nohama pevně na zemi a nepohne s ním vůbec nic, pokud nebude chtít. A to je vlastně do určité míry pravda. Také jsou velmi spolehlivými a stabilními přáteli, kteří tu pro vás vždycky budou. Jenže hluboko v duši Býků se skrývá nejistota a paranoia, které je v případě krize dost často plně ovládnou, a věci se Býkům můžou pěkně rychle vymknout. Pak je nějaká emoční stabilita ta tam a před sebou máte rozklepanou hromádku neštěstí.

Foto: Dejan Dundjerski, Shutterstock.com

Dnes smutná, zítra nejveselejší člověk na světě? Nejspíš BlíženkyněFoto: Dejan Dundjerski, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou všechno, jen ne stabilní a vyrovnaní. Tohle znamení se jeden den probudí jako největší kliďas ze všech kliďasů a už druhý se rozpláče kvůli každé hlouposti. Jejich emoce jsou intenzivní a hodně je prožívají, ať už jsou kladné nebo záporné. Rozhodně se nemůžete spolehnout na to, že s tím samým Blížencem, s jakým mluvíte dnes, budete mluvit i zítra, jejich rozpoložení a celkové chování se můžou úplně změnit. Často se navíc řídí tím, co je zrovna v danou chvíli napadne, takže ani tady nějaká velká stabilita nehrozí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou velmi křehcí a hodně ze svého něžného nitra skrývají za tvrdou račí schránkou. I když to tak tedy na první dobrou nemusí vypadat, uvnitř se toho v nich odehrává opravdu hodně a rozhodně nepatří mezi ty nejstálejší jedince, co by si vždy zachovali chladnou hlavu. Jejich výbuchy emocí nejsou tak časté, protože je brzdí jejich spíše introvertní povaha, ale když už na ně dojde, je to jízda. Umí být velmi vztahovační a přebrat si i věci, které tak vůbec míněny nejsou, jako útok na vlastní osobu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi toho hodně vydrží, jejich silná osobnost je chrání jako štít před mnoha ranami, které by jiná, slabší znamení vyvedly z konceptu. Ale jak se něco dotkne jejich ega, tak se neznají. V tu chvíli věční kliďasové a pohodáři můžou vyletět z kůže a zareagovat úplně nepříčetně, tak, jak nikdo nečekal. V tomto stavu rozhození mysli se na ně pak nedá spolehnout vůbec v ničem, neuroticky a stresově jednají sami proti sobě i všem ostatním, na nic a na nikoho neberou ohledy. Tyhle záchvaty nejsou časté, ale když už Lvy něco rozhodí, jsou z nich pěkné drama queen.

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Je to jen občas, ale stojí to za to!Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou na jednu stranu extrémně organizované a připravené na všechno, nemění názory ani plány – ale na druhou stranu to pod tou pečlivou a cílevědomou slupkou pěkně bublá. Ve své touze po dokonalosti jsou totiž Panny vlastně dost nejisté a nepřijdou si dost dobré – a to může vést k tomu, že se dají svými emocemi pohltit a s jejich psychikou to není úplně valné. Do poslední chvíle umí tento stav maskovat, ale to neznamená, že by se cítily dobře a vyrovnaně – právě naopak.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou naopak velmi vyrovnaní, stabilní a spolehliví lidé, protože hledání balancu je hlavním pohonem jejich života. Ano, jejich nerozhodnost může někdy znamenat, že je okolí vnímá jako někoho, kdo stále přebíhá z jedné strany na jednu. Pravda však je, že když něco slíbí, dodrží to. A se nenechají vyvést z míry velkým náporem emocí. Umí proplouvat životem poklidně, a když dojde na problémy, hledají řešení, které by zase přineslo harmonii.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři možná na první dobrou vypadají jako velmi rozkolísané znamení, které podléhá emočním výkyvům a vášním, ale pravdou je, že jsou věci daleko komplikovanější. Ano, Štíry často zmítají velké vášně, ale stejně tak mají rádi věci pod kontrolou a řeší je s chladnou hlavou. Ne vždycky se to podaří a občas se stane, že Štíři prostě bouchnou, udělají něco zkratkovitého a naprosto rozhodí představu, kterou o nich máte, ale to jsou jen případy opravdové krize. Kromě toho se na jejich vyrovnanost klidně spolehněte.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Balanc vždy a všude? Pro Váhy priorita číslo jednaFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci sice můžou působit bláznivě a rozkolísaně, jako někdo, kdo zběsile létá od pólu k pólu, pravdou ale je, že stabilnějšího jedince by člověk pohledal. A to po všech stránkách. Jsou velmi silnou osobností, jsou spokojení sami se sebou a emoční vyrovnanost mají pod palcem. A stejně tak patří mezi nejpřímější a nejupřímnější lidi vůbec, takže se o nikoho nejde tak dobře opřít jako právě o Střelce. Problémy řeší rychle a bezbolestně a rozhodně se nenechají ničím rozhodit.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nejracionálnější znamení zvěrokruhu, které vždy spoléhá na logické uvažování a zachovává chladnou hlavu. Drží se zuby nehty reality a faktů, což z Kozorohů dělá jedno z emočně nejstabilnějších znamení vůbec. Stejně tak málokdy mění názor, který si už jednou udělali, málokdy se vrhají do čehokoli po hlavě, což ale zase znamená, že jim spousta zábavy a potřeštěných legrací uniká. Víte však, že se na ně můžete spolehnout, protože vždycky dodrží slovo a udělají to, co řeknou.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou nezávislí světoběžníci, kteří jsou v jednu chvíli tady a v druhou zase daleko předaleko. Nikdo, ani oni sami neví, co budou dělat zítra, či dokonce pozítří. Dělat si s nimi dlouhodobé plány je vlastně nemožné, neuvěřitelně je to svazuje a dusí. Co se týká stability emoční, jsou jako děti. V jednu chvíli se smějí, v druhou vztekají, ve třetí pláčou. Přechody mezi tím jsou tak rychlé a plynulé, že nestihnete ani mrknout. Život v blízkosti Vodnáře je zkrátka jako na horské dráze, nahoru a dolů.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby a jejich emoce, to je kapitola sama pro sebe. Tohle znamení se v pocitech jen koupe, dost často je pustí úplně z otěží a už je neumí popadnout a zkrotit. Ryby všechno prociťují ohromně komplexně a silně, na všem jim záleží, všechno si berou, což logicky znamená i to, že jejich nálady a emoce létají sem a tam a může být těžké se v nich vyznat. Na druhou stranu i v tom největším srabu pořád budou mít srdce otevřené pro své blízké, kteří se o ně můžou kdykoli opřít.

Související témata:

Načítám