Hlavní obsah

Které znamení vám bude naslouchat a s kým vyrazit na bláznivý tah. Přátelství podle horoskopu

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Reklama

Hledáte spíš někoho, kdo vám bude tiše naslouchat, nebo někoho, s kým budete moct vyrazit na bláznivý tah městem, kdykoli se vám zachce? Prozradíme vám, jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu přátelí.

Článek

Nejspíš to máte také tak – někteří vaši kamarádi jsou pro každou srandu, ale víte, že na dlouhé a hluboké rozhovory o životě je moc neužije. S někým se vídáte každý den, s jiným jednou za půl roku, což ale vaše přátelství nijak neumenšuje, protože máte zkrátka jinou dynamiku. Jak se vlastně přátelí jednotlivá znamení zvěrokruhu, co od nich můžete čekat, co vám přinesou do života a co naopak hledat spíš u někoho jiného?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Kdykoli ve vašem životě příliš převládne nuda a rutina, je čas zvednout mobil a zavolat svému kamarádu Beranovi. Právě ten totiž umí obrátit každý den vzhůru nohama, ať už naplánuje nějaký výlet na poslední chvíli, nebo protáhne partu přátel na beznadějně vyprodaný koncert. S Berany se člověk nenudí a vždycky má pocit, jako by se ocitl uprostřed rozjetého večírku. A také vás za každých okolností udrží v realitě, protože nikdo není tak upřímný jako právě oni.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pokud potřebujete podpořit v těžké chvíli, není snad lepšího ramene. Nikdo neumí tak dobře naslouchat. Býci jsou v životě všech svých blízkých jako skála, o kterou je možné se opřít. Vyslechnou si všechno bez předsudků a nechají druhé procítit to, co mají na srdci. Nikdo snad není věrnějším přítelem, vždycky budou stát po vašem boku, podporovat vás a můžete se na ně stoprocentně spolehnout. A takové přátele nenajdete snadno, važte si jich a hýčkejte si je.

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Býci své kamarády vždycky podpoří, ať by udělali cokoli.Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci patří mezi ta nejspolečenštější znamení zvěrokruhu, umí bezchybně přelétat z jedné společenské skupiny do druhé, všude působí jako ryba ve vodě a jsou vítáni. Pokud vám to osobně s lidmi tolik nejde, mít Blížence po boku se rozhodně vyplatí. Také jsou bezednou studnicí drbů a informací o komkoli, kdo se pohne v jejich okolí – a neváhají se o info podělit. A stejně tak se rádi dělí o historky z vlastního života.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Tohle znamení se stará o všechny a všechno, co je mu drahé, a je vždycky takovou maminkou/tatínkem skupiny. Můžete se spolehnout, že vám bude hlídat záda, že se o vás postará a vždycky vám nabídne pomocnou ruku. Jakkoli jsou Raci spíš tiší a klidní, za své přátele se umí rvát do roztrhání těla. Milují hluboké rozhovory, kdy se jeden druhému zcela otevře a pustí ho až do hlubin svého nitra. Rádi si se svými přáteli i popláčou, když je to potřeba.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou ohromně oblíbení a občas budete mít pocit, že na vás nemají čas – ale to rozhodně není pravda. Ano, mají hodně přátel, ale všichni jsou pro ně stejně důležití a do všech kamarádských vztahů jdou na sto procent s veškerou velkorysostí, štědrostí a nadšením. Jejich jazykem lásky je darování, nikdo neumí vybrat tak perfektní dárek jako právě oni. Také jsou úžasným motorem, který vás kdykoli vytáhne z komfortní zóny vstříc novým zážitkům a výzvám.

Foto: djile, Shutterstock.com

Lvi vždycky vymyslí nějakou legraci, nudit se s nimi nebudete.Foto: djile, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Lidé v Panně jsou plánovači a organizátoři každé skupiny – když jen letmo nadhodíte, že byste se rádi viděli a sešli na vínko, začnou vymýšlet termín, který by se hodil všem, zarezervují restauraci, a ještě to všem zúčastněným hodí do kalendáře. Můžete se spolehnout, že žádný nápad jen tak neprošumí, pokud je u jeho projednávání Panna. Také slouží jako hlas svědomí – nebojí se upozornit i na nepříjemné věci.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou romantické duše, které se do vztahů vrhají po hlavě a s nadšením – a je jedno, jestli jde o přátelství, nebo lásku. Kamarádi jsou pro ně ohromně důležití a věnují jim opravdu hodně ze svých energetických rezerv. Je příjemné s nimi trávit čas. Díky své vrozené laskavosti jsou opravdu jedinečnými přáteli a umí vypozorovat, jak se jejich blízcí cítí, jestli je jim dobře, nebo špatně, a podle toho jednat a řešit.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři sice nemají přátel mnoho, ale ty, které si k sobě pustí, milují opravdu bezmezně a nikdy by je nezradili. I díky tomu jsou ideální vrbou. Když jim sdělíte nějaké tajemství, vezmou si ho s sebou do hrobu. Jejich vytříbená intuice jim navíc napoví, co jim neříkáte a jak to z vás dostat – vědí, že svěřené břemeno je o něco lehčí. Mají otevřenou mysl a nesoudí, patří mezi ten typ přátel, co by vám klidně pomohl zakopat mrtvolu, ani by nemrkl.

Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Máte-li nějaké trápení, svěřte se Štírovi, to je nejlepší vrba.Foto: Josep Suria, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce je život jedno velké dobrodružství, a tak s nimi počítejte, hlavně když se chcete pobavit. Nejsou stavění na dlouhé rozpravy o pocitech a utápění se ve smutku. Chtějí jednat, zažívat, vrhat se do akce. Pokud s nimi vyrazíte do města, nikdy nebudete vědět, kde večer skončíte, ale rozhodně si to užijete. Jsou tak trochu podvratným živlem, ale copak není zábava čas od času porušit pravidla? Jejich optimismus je nezdolný a budou se vás snažit rozesmát a přivést na jiné myšlenky i v těch nejtěžších chvílích.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se nepřátelí snadno, ale když už mezi jejich kamarády patříte, je to navždy. Bez ohledu na to, že vám do toho časové možnosti nebo vzdálenost hází vidle – Kozorozi jsou svým přátelům k dispozici, kdykoli je to potřeba. Kromě toho se i v přátelství hlásí o slovo jejich ambice, rádi pomáhají k úspěchu i všem okolo. Umí utrousit dobré slovo, postrčit k vhodnému kurzu, podpořit a pochválit, ale stejně tak i vyložit karty na stůl, když věci nejsou růžové. Vždy jednají ve vašem nejlepším zájmu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři vnímají přátelství jako dobrovolnou aktivitu, která by neměla nikoho svazovat a omezovat – osobní svoboda je jejich hlavní metou. Nebojí se rušit schůzky, chodit pozdě nebo prostě říct, že se jim nikam nechce. Někdy se odmlčí na celé měsíce a pak se zase vynoří jakoby nic – a pro totéž mají pochopení i u svých přátel. Vždycky umí navázat tam, kde skončili. Možná se s nimi nebudete vídat zrovna často, ale věřte, že čas, který s nimi strávíte, bude nezapomenutelný.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Přátelit se s Rybou je velmi příjemné, protože díky své intuici a empatii se umí do druhých vcítit jako nikdo jiný. Okamžitě pozná, že se něco děje, když jí druzí něco tají nebo mají podezřele špatnou náladu. Hned jí je jasné, že jde o něco vážného. Ryby vždycky vědí, jak reagovat, a nikdo vás nezahrne takovým přívalem lásky a soucitu jako ony. Nikdo také neumí tak dobře objímat a utěšovat. Umí báječně naslouchat, všechno si pamatují a pro druhé by se rozkrájely.

Reklama

Načítám