Hlavní obsah

Co dělat, aby vás den ode dne miloval ještě víc?

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milování každý den to není. Svíčková dvakrát v týdnu také ne. Tak co vlastně muže dělá spokojenými natolik, že své ženy obdivují, hýčkají a milují? Díky několika pravidlům se z nich stávají nekonfliktní a báječní parťáci pro život. Zkuste to s nimi i v novém roce!

Článek

Eliška Balzerová (71) v legendárním snímku S tebou mě baví svět (1982) poskytuje velmi cenný recept na partnerství: „Myslet si můžeš, co chceš, ale ve svém muži musíš ctít bytost vyšší a inteligentnější.“ Svatá pravda. Vlastně je to jedna z věcí, kterou by žena měla dělat, aby ji její muž den ode dne miloval ještě víc. A které jsou ty další? V zájmu zachování partnerského štěstí ctěte tuhle svatou šestku!

1. Nepokoušejte se ho změnit. Nikdy

Muž, a ani nikdo jiný, se nedá přimět k tomu, aby vás bezpodmínečně obdivoval a ještě u toho neměl žádné připomínky. Berte ho takového, jaký je, a požadujte po něm pouze změny, které jsou možné a proveditelné. To znamená, že se třeba lépe společně dohodnete na chodu domácnosti a péči o děti. Co se však týče jeho osobnosti, tak tu nechte být. Važte si svého partnera i přes chyby, které dělá, a oceňujte ho za to, kým je.

2. Nenuťte ho, aby měl rád to, co vy

Ne, partner určitě nepotřebuje a nemusí mít rád koníček, ve kterém se vy vzhlížíte. Ať klidně chodí střílet, zajde si s kamarády na pivo nebo hodiny opravuje auto v garáži. Vy se věnujte oblíbenému malování, keramice či józe. Určitě mu nedávejte najevo, že by se měl cítit jakkoli provinile za to, že se necítí dobře při činnostech, jež mu vnucujete. Vezměte na vědomí, že pokud se nechce věnovat vašim koníčkům a zájmům, ještě to neznamená, že k vám nechová úctu a lásku. Jen ho baví docela něco jiného, co je součástí jeho identity a vyvolává to v něm pocit štěstí.

Foto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

Partnera se nesnažte měnit a vyvarujte se zákazů. Odměnou vám bude jeho láska, obdiv i spokojený milostný životFoto: Kaspars Grinvalds, Shutterstock.com

3. Nezakazujte

Jednu matku už má. A taky mu dávno nejsou tři. Nepřikazujte mu, nýbrž žádejte ho o to, co je pro vás důležité. „Ne, na tuhle služební cestu nepojedeš!“ Podobné věty vyslovíte jednou či dvakrát, a v jeho očích ztratíte veškerý obdiv i úctu. Muž není vaším dalším dítětem, ale druhou polovičkou!

4. Neberte ho jako samozřejmost

Ano, jste spolu, ale pod tíhou vašich požadavků se můžou vaše cesty nakonec rozdělit. Proto na něj nemějte příliš mnoho nároků, nemusel by to unést. Dáváte mu odpovědnost za všechny vaše potřeby? Požadujete po něm finanční stabilitu, dobré zázemí a obdiv a zároveň se domáháte svého práva na orgasmus? Na jednoho chlapíka až příliš! Pozor na to, z lásky se v takových vztazích může stát nenávist…

5. Odpouštějte pokukování po ostatních

Muž je vizuální tvor. Bývá stimulován tím, co vidí, a když okolo něj projde atraktivní žena, s přirozeností sobě vlastní to nenechá bez povšimnutí. Ostatně, i vy se ohlédnete za sexy chlapem. Oceňovat fyzickou krásu je v lidské povaze, tak pochopte, že se jedná o normální věc. Hranice je překročena až v momentě, kdy partner před vašimi zraky otevřeně flirtuje.

6. Věřte mu

Důvěra je jedním ze základních stavebních kamenů partnerství. Bez ní to rovnou můžete zabalit. Pokud ji vůči partnerovi nemáte, nikdy se nebudete cítit pohodově a bezpečně. Zapracujte na své žárlivosti, pokuste se nejednat v afektu, když partnerovi v devět hodin večer pípne zpráva od kolegyně, a udržujte mezi sebou vzájemný respekt. Zklamal-li vás partner například nevěrou, obnovte komunikační kanály, pomalu upouštějte od hněvu, a pokud s ním chcete zůstat, časem mu nevěru odpusťte.

Obecně platí, že na vztahu je třeba pracovat. Tak odstartujte rok 2021 jako znovuzrozený pár!

Načítám