Hlavní obsah

Tarotový horoskop na rok 2024: Co čeká každé znamení? Láska, vztahy, zdraví, práce i duchovní růst

Foto: DexonDee, Shutterstock.com

Foto: DexonDee, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2023 končí a nastává čas za uplynulými dvanácti měsíci udělat čáru a začít znovu. Jak se bude vašemu znamení dařit v pěti důležitých životních oblastech? Láska, byznys, zdraví, vztahy a duchovno – tarotové karty vám odhalí, co vás čeká.

Článek

Pro každé z dvanácti znamení zvěrokruhu jsme vyložili pět tarotových karet, které naznačí, co vás čeká v pěti důležitých oblastech lidského života: v lásce, práci a byznysu, po zdravotní stránce, obecně ve vztazích a také po duchovní a spirituální stránce. Bude rok 2024 lepší než ten, který právě končí? Co přinese následující rok právě vašemu znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Láska – Kolo štěstí: Leží před vámi zásadní změny, váš romantický vztah bude postaven na hlavu a může to být tím dobrým, ale i tím špatným směrem.

Byznys – 3 hole: Je potřeba posílit základy, na kterých stojí vaše kariéra. Zaměřte se na stabilitu a jistoty, spořte a hlídejte si zadní vrátka.

Zdraví – 5 mečů: Vaše tělo není v rovnováze, právě naopak. Tahle dysbalance vám přinese potíže, pokud s ní nezačnete co nejdřív něco dělat.

Vztahy – 6 mečů: Snažte se najít sami sebe a nespoléhat se tolik na lidi okolo. Naučte se být i sami se sebou a neformovat se neustále podle názorů a přání ostatních.

Duchovno – 10 holí: Měli byste se zaměřit na práci se stresem a tlakem. Naučte se meditovat nebo zkrátka hledat vnitřní klid, je jedno, jak tuto dovednost pojmenujete.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Láska – Blázen: Před vámi se otevírá nová fáze vztahu, která může být způsobena příchodem dítěte nebo třeba restartem vašich hodnot. Vložte do péče o partnera dostatek energie.

Byznys – 2 pentakly: Sedět zadkem na dvou židlích, tak jde shrnout váš rok 2024 po kariérní stránce. Dejte pozor, ať svoje síly příliš nepřepnete zapojením do mnoha projektů.

Zdraví – 5 holí: Čeká vás boj o zdraví, do cesty se vám připlete několik komplikací. Slouží hlavně k tomu, abyste se poučili a změnili svůj životní styl. Nezavírejte před tím oči.

Vztahy – Rytíř pohárů: Lidé ve vašem okolí odcházejí, ale přicházejí zase jiní. Obklopte se skutečně těmi, kdo vás podrží a přinesou vám něco pozitivního.

Duchovno – Spravedlnost: V roce 2024 pro vás nenastane ta správná doba na práci na svém vnitřním nastavení. Soustřeďte se spíš na racionálno než na svou spiritualitu, to vám přinese víc užitku.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Příchod dítěte vztah vždycky změníFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Láska – 6 pentaklů: Zapracujte na vnesení větší tolerance do vašeho stávajícího vztahu, naučte se druhému vracet energii, kterou do vás vkládá. Nebuďte sobci, to je váš úkol pro nový rok.

Byznys – 7 pohárů: Honíte se za vzdušnými zámky, máte příliš velké ideály a ambice a dost možná si tak akorát nabijete nos. Přijměte i své neúspěchy, ne všechno se vždy daří.

Zdraví – Císař: Dejte si do pořádku svou zdravotní administrativu, dožeňte preventivní prohlídky, objednejte se tam, kde jste dlouho nebyli. Starejte se o sebe.

Vztahy – 4 pentakly: Chcete, aby vám nikdo neublížil, a tím ubližujete sami sobě, protože se pak příliš straníte lidí. Těm nejbližším se musíte skutečně otevřít.

Duchovno – Eso mečů: Ujasněte si sami v sobě, o co vám jde, kam chcete směřovat a jaké kroky pro to můžete podniknout. Zaměřte se na seberozvoj a schopnost se prosadit.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Láska – Páže pohárů: Přichází nabídka smíru, láskyplné gesto ve vztahu, který jste možná už tak trochu odepsali, protože je dlouhodobě napjatý. Zareagujte správně.

Byznys – Blázen: Čekají vás nové začátky, nové výzvy a nové překážky. Budete-li k nim přistupovat příliš lehkomyslně, hrozí vám klopýtnutí.

Zdraví – 8 mečů: Všechno nebude zcela růžové, ale je potřeba se s tím smířit, některé věci prostě neovlivníte. Neztrácejte sílu a dobrou náladu.

Vztahy – Páže pentaklů: Zaměříte se hlavně na vztah sami se sebou, zůstanete zavření ve své bublině a budete se věnovat spíš introspekci než navazování vztahů.

Duchovno – Poustevník: Obraťte se dovnitř a věnujte svůj čas introspekci. Poznat sebe samé pro vás bude ohromně důležité a není to snadný úkol.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Láska – Vůz: Toužíte po oživení po sexuální stránce. Zapracujte na ní v rámci vztahu, který už máte, raději, než abyste hledali jinde. Úsilí se vám vyplatí.

Byznys – Eso mečů: Přichází příležitost vyjasnit si vztahy na pracovišti a zároveň se prosadit, uskutečnit nějaký svůj nápad a zlepšit svou pozici. V práci se vám bude zkrátka dařit.

Zdraví – Král pentaklů: Dejte si pozor na přehnané požitkářství, nerozmazlujte se až moc, i to dobré je v přílišné míře škodlivé, tak na to pamatujte.

Vztahy – Král mečů: Podaří se vám najít správnou rovnováhu mezi asertivitou a ochotou. Naučte se, jak druhým vycházet vstříc, ale nenechat si zároveň všechno líbit.

Duchovno – 9 pentaklů: Přestože je vaše duševní zdraví v nepříliš dobré kondici, neztrácejte naději. Rok 2024 pro vás bude časem obnovy a uzdravení.

Foto: Ground Picture, Shutterstock.com

Ať jste jakékoliv znamení horoskopu, hleďte do nového roku s optimismem a čekejte jen to dobré. Uvidíte, že přijdeFoto: Ground Picture, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Láska – 9 pohárů: Váš vztah je velmi spokojený a naplněný, jste právě tam, kde být chcete. Užívejte si lásku plnými doušky a oslavujte ji spolu s drahou polovičkou.

Byznys – Eso pentaklů: Žádná nepříjemná překvapení na vás nečekají, ale nezlenivějte, nesklouzněte k nečinnosti a neusněte na vavřínech. Můžete si oddechnout, ale ne zaspat.

Zdraví – Síla: Váš zdravotní stav bude naprosto špičkový, nemoci se vám vyhnou obloukem a vaše fyzická kondice bude nejlepší za dlouhou dobu.

Vztahy – Smrt: Bohužel vás čeká konec vztahu, který jste považovali za velmi důležitý. To se v životě stává a jakkoli to vámi otřese, nakonec se přes to dostanete.

Duchovno – 9 pohárů: Naučte se vychutnávat si to, že se vám něco podařilo, užít si vlastní úspěchy všemi smysly. Staňte se požitkáři a zpomalte svou honbu za ambicemi.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Láska – Císař: Ve vztahu se stanete dominantním partnerem, který určuje jeho tempo a směřování. Myslete také na to, že tím pádem máte i zodpovědnost za toho druhého.

Byznys – Král holí: Buďte dynamičtí a podnikaví, ukažte nadšení a také to, že máte zdravé sebevědomí. V práci se vám bude dařit a s takto ambiciózním přístupem si splníte nejeden sen.

Zdraví – 9 pohárů: Pečujete o sebe a staráte se o své zdraví, proto teď budete sklízet plody svého dlouhodobého úsilí. Užívejte si pozitivní situaci.

Vztahy – Luna: Pozorujete kolem sebe jisté napětí, se kterým se vám špatně pracuje. Zbavte se lidí, již za to nestojí, a zaměřte se na upevnění vztahů, které mají perspektivu a stabilnější základy.

Duchovno – 3 pentakly: Dejte volný průchod své tvořivosti a kreativitě, najdete tak sami sebe, svou skutečnou vášeň a dovolíte si plně se ponořit do toho, co vás naplňuje.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Láska – Královna mečů: Jako jedno z nejvášnivějších znamení před sebou máte nelehký úkol: budete se muset naučit zachovat chladnou hlavu a neřešit konflikty s partnerem plni vzteku.

Byznys – Blázen: Jsou před vámi nové začátky a všechno, co k nim patří. Nemějte hlavu příliš v oblacích, abyste nezakopli o překážky, které na vás také jistě čekají.

Zdraví – Svět: Pochopíte, že ve zdraví jde často také o nastavení hlavy. Ačkoli se vám nějaké problémy nejspíš nevyhnou, když k nim přistoupíte s optimismem, vše v klidu zvládnete.

Vztahy – 6 pohárů: Na svět a vztahy se budete dívat možná až s naivní nevinností. Někdo se vám za to může smát, ale vy si ji snažte zachovat, vaše vztahy pak zůstanou čisté a ryzí.

Duchovno – 10 pohárů: Tématem vašeho roku 2024 bude hledání štěstí. Naučte se nacházet ho v milé každodennosti rodinných vztahů a nežeňte se za ničím obrovským a nesplnitelným.

Foto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Buďte vstřícní jak k sobě, tak i k ostatnímFoto: Prostock-studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Láska – Luna: Připravte se na pořádnou dávku žárlivosti a nejistoty, které si v roce 2024 prožijete. Klíčové je s partnerem komunikovat a o svých pocitech mu dát vědět.

Byznys – 3 poháry: Čekají vás nadějné vyhlídky, 3 poháry jsou zcela pozitivní karta hojnosti a úspěchů. V práci zkrátka zazáříte.

Zdraví – 6 mečů: Zdraví vás nejspíš trochu potrápí, rok 2024 pro vás bude náročnou cestou, na jejímž konci z vás bude jiný, nový člověk. Přesto vás tohle poznání rozhodně obohatí.

Vztahy – 10 pohárů: Rodinné vztahy vám budou fungovat jako na drátkách a každý den se budete těšit, až se zase setkáte se svými nejbližšími.

Duchovno – 7 pohárů: Zapracujte na tom, jak moc se umíte spolehnout na intuici a instinkty. Většinou vám napovídají dobře, ale vy je neslyšíte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Láska – 2 poháry: Váš vztah bude vzkvétat, s partnerem jste si plně oddaní a váže vás mnoho citů a emocí i společných zážitků. Ne vše bude snadné, ale vy stojíte při sobě.

Byznys – 7 pohárů: Máte velmi nerealistická očekávání a vrháte se do práce s růžovými brýlemi na nose. Nejdřív se spusťte z obláčku a až pak skutečně makejte, jinak vám to nic dobrého nepřinese.

Zdraví – 7 pentaklů: Vaše zdraví vám dává najevo, že byste měli trochu zpomalit a zklidnit se, jinak to odnesete.

Vztahy – 3 pentakly: Zapracujte na své schopnosti komunikovat konstruktivně bez zbytečných emocí. Uvidíte, jak to vaše vztahy posune k lepšímu.

Duchovno – Poslední soud: Je třeba něco změnit, zbavit se závislosti na starém životě a vykročit kupředu. Podívejte se na situaci novýma očima.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Láska – Velekněžka: Snažte se svůj protějšek lépe poslouchat, vcítit se do něj, vnímat jeho pocity. Buďte oddaní a věrní, buďte tu vzájemně pro sebe, tak to má fungovat.

Byznys – 9 pentaklů: V roce 2024 budete takzvaně za vodou, čekají vás nemalé zisky a materiálně se skutečně zahojíte. Spořte, investujte, ať jste zabezpečení i do budoucna.

Zdraví – 5 mečů: Dlouho si budete odmítat přiznat, že máte nějaký problém. Je ale potřeba spolknout hrdost nebo co vám v tom brání a skutečně o sebe začít pečovat a řešit svůj zdravotní stav.

Vztahy – 4 meče: Potlačujete problémy, které ve vašich vztazích bují, a místo abyste je vyřešili, se stahujete víc a víc do sebe. Komunikujte, to je jediná cesta, jak z toho ven.

Duchovno – 3 poháry: Podaří se vám nalézt vnitřní rovnováhu a harmonii, díky které v klidu přestojíte i náročnější období roku 2024. O tuto vnitřní sílu vás nikdo nepřipraví.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Láska – 4 meče: Čekají vás nejspíš dlouhé bitvy a konflikty, váš vztah pravděpodobně dospěl do nepříjemné fáze a je jen na vás, jestli budete bojovat, nebo to vzdáte.

Byznys – Císařovna: Karta růstu a prosperity znamená, že ať už vás pracovní život zavane kamkoli, bude to ten správný směr a vám se bude dařit.

Zdraví – 9 mečů: Se zdravím budete bohužel v následujícím roce na štíru a čekají vás nejedny komplikace a nemoc. Věnujte se prevenci, ať je výsledek co nejlepší!

Vztahy – Páže pohárů: Navážete mnoho letmých, povrchních vztahů, které vás na chvíli zabaví a snad i obohatí, ale stejně rychle zase vyšumí. I takoví lidé procházejí lidským životem.

Duchovno – Ďábel: Uvázli jste v pasti sebeklamu, namlouváte si něco, co se vůbec nezakládá na pravdě a jen vás to zdržuje. Otevřete oči.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám