Hlavní obsah

Sklizňový úplněk rozzáří podzimní oblohu. Lvům nadělí božský sex a pro Raky je osudový

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Foto: maradon 333, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je zářijový úplněk. Nastane v bojovném a energickém znamení Berana. To je v astrologii obvykle spojováno s velkou odvahou a novými začátky. Posiluje také aktivitu a pod jeho vlivem budete chtít ukázat světu, co ve vás je. Koho zasáhne nejvíc?

Článek

Zářijový úplněk, devátý úplněk v letošním roce, nastane v pátek 29. září krátce před polednem, přesně v 11:57 hod. v ohnivém znamení Berana. Říká se, že Berani vždy stojí na počátku všech dějů, jsou prvotním impulzem, dávají věci do pohybu. A teď kousek své energie, odvahy a aktivity předají všem.

Znamení Berana přihraje nové příležitosti, nové pracovní projekty, zájmy, koníčky i zážitky. Nejsilněji jeho vliv pocítíte v den úplňku, ale účinek potrvá i v dalších dvou dnech. Budete mít chuť vzít věci do rukou, vyřešit vleklé problémy, rozseknout gordický uzel. Měli byste si však dávat pozor, abyste svoji aktivitu nepřehnali. Ke znamení Berana totiž patří i agrese, nátlak nebo impulzivní jednání.

Sklizňový úplněk

Zářijovému úplňku se někdy říká sklizňový nebo kukuřičný, protože právě v tuto dobu se na polích sklízela nejrozšířenější plodina Ameriky – kukuřice. Přinášela lidem hojnost a pomáhala jim upevňovat vztahy při společné práci. Sklizňový úplněk je vždy nejblíž podzimní rovnodennosti a symbolizuje tak příchod nového ročního období.

Koho úplněk ovlivní k dobrému

Nejvíc by se mělo dařit znamením Berana a Vah, ale nebudou to mít zas tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. Berani by se měli vyhnout přehánění, budou muset překonávat i své vrozené sklony k prudkosti a vznětlivosti. Po celou dobu vlivu úplňku mohou pociťovat určitou podrážděnost. Váhy budou zase okolnosti nutit k větší rozhodnosti a aktivitě.

Výjimečně se bude dařit Rybám: Mohou se jim plnit nejen tajné sny a přání. Mohou také očekávat překvapivě příznivé zprávy, možná se zamilují nebo upevní svoje pracovní pozice.

Velmi dobře na tom budou Lvi, kteří se směle pustí do realizace svých nápadů. I je čeká láska, a to velmi překvapivá. Jejich víkend se může odvíjet ve znamení božského sexu.

Velmi příznivá energie zasáhne Kozorohy, měli by se však přitom vyhnout situacím, v nichž se dostávají pod tlak. A projednou bude dobré, když zapomenou na práci.

Býkům úplněk nabídne novou energii, novou práci, nové cíle i skvělé nápady a tvůrčí fantazii. Štíři pochopí, že budoucnost, která se před nimi otevírá, mají plně ve svých rukou. Pannám tento úplněk dopřeje bystrý úsudek.

  • Pro znamení Blíženců, VodnářeStřelce je zářijový úplněk neutrální.
Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

Zářijový úplněk sice přeje práci, ale přehánět byste to s ní rozhodně neměli, aby vás nerozbolela hlava Foto: Kite_rin, Shutterstock.com

Pro koho je sklizňový úplněk osudový

Jelikož úplněk nastane na 6 ° znamení Berana, tedy v prvním dekanu, tak svým účinkem nejvíc ovlivní lidi narozené v prvních deseti dnech znamení Berana, Vah a Kozoroha. Ovlivněni mohou být i lidé, kteří mají v osobním horoskopu zdůrazněný 6 ° znamení Berana a Vah anebo se narodili za úplňku.

  • Obzvlášť důležitý je kukuřičný úplněk pro znamení Raka. Raci budou hledat rovnováhu ve svých partnerských a rodinných vztazích, je možné, že budou vystaveni nějakým zkouškám, budou překonávat těžkosti v práci. Dobrou zprávou pro ně však je, že pokud budou aktivní a před problémy neuhnou, dokážou vše vyřešit ke svému prospěchu.

Pozor na hlavu a na žlučník

Energie Berana podle tradiční astrologie odpovídá hlavě, včetně uší, úst, zubů a nosu, ovlivňuje také žlučník. Tyto orgány jsou v době kolem úplňku obzvlášť citlivé, proto se snažte o ně pečovat a nezatěžujte je.

Citlivější jedince může rozbolet hlava. Snažte se tomu předcházet, ulevte své hlavě, nepřehánějte to s prací, odpočívejte. Provětrejte se, jděte na procházku, nejlépe do krásné podzimní přírody. Pod vlivem energie Berana bývají lidé odvážnější a aktivnější, nebojí se riskovat, proto si dávejte při sportu pozor na různé úrazy. A vyhýbejte se většímu množství alkoholu, který by mohl negativně působit na vaše emoce, posilovat odvahu až k lehkomyslnosti a také po něm občas bolí hlava.

Načítám