Hlavní obsah

Jak se znamení horoskopu dostávají z podzimního splínu? Raci vaří, Blíženci mluví a Váhy nakupují

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se dny začnou krátit a ubude možností trávit čas venku, na slunci, s přáteli, leckoho přepadnou nepříjemné myšlenky, které mohou vést až k typickému podzimnímu splínu a melancholii. Jak jsou na tom jednotlivá znamení horoskopu a co jim v této době zlepší náladu?

Článek

Podzimní únavu a splín není vhodné brát na lehkou váhu, protože můžou s člověkem pořádně zamávat. Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu vyrovnávají s přívalem špatné nálady, otupělosti a celkově šedavého rozpoložení a co je podzimního blues spolehlivě zbaví?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou bojovníci a podzimní deprese nemá v jejich životě místo. Na podzim se rádi pouštějí do nových výzev a projektů a dobíjejí tím energii. Sport, fyzická aktivita a dobrodružství jsou jejich spojenci. Nejlepší cestou ven z podzimního blues pro ně bývá akce a pohyb. Pokud se však náhodou dostanou do špatné nálady, neváhají vyhledat společnost přátel, kteří je rozveselí svým optimismem a radostí ze života. Klíčové je pro ně nezůstávat dlouho na jednom místě a hledat radost v maličkostech každý den.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou věční optimisté a podzimní špatnou náladu se snaží zahnat svou jedinečnou kombinací lásky k pohodlí a smyslu pro krásu. Při nevlídném počasí rádi zůstanou doma zavrtaní v teplé dece a věnují se svým oblíbeným aktivitám, ať už jde o čtení, malování, nebo koukání na seriály. Vyloženě terapeutické je pro ně gurmánské vaření nebo pěstování pokojových rostlin. Cítí se dobře ve stabilní rutině, která jim poskytuje jistotu. Jejich lékem na podzimní splín je kontakt s přírodou, procházky lesy a relaxace u krbu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci podzimní deprese vlastně vůbec neznají. Se svou nekonečnou energií a zvídavostí mají vždy plno způsobů, jak se vyhnout šedi a nudě. Vymýšlejí nové záliby, přihlašují se na kurzy nebo se ponoří do pěkné knihy. Když přijde deštivý den, nezoufají. Jsou skvělí konverzační partneři, takže si najdou někoho na dlouhé hovory, a získají tak pocit spojení s okolním světem. Pokud podzimní počasí a chmury opravdu zesilují jejich úzkosti, najdou si uvolňující meditační cvičení, to je jejich cesta, jak se rychle zbavit stresu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci mohou podzimní čas snášet s rozpaky. Jejich citlivá povaha jim velí reagovat na klesající teploty, nedostatek slunce a krajinu ztrácející odstíny zelené. Nicméně jsou mistry v sebepéči. Rádi si doma vytvoří teplé a útulné hnízdo, kde mohou meditovat nebo číst. Kromě toho je pro ně extrémně důležitá podpora blízkých. Konverzace s přáteli nebo rodinou jim umožňuje sdílet pocity a čerpat útěchu i ve špatném rozpoložení. A pokud nic z předchozího nezabere, mohou vyzkoušet nové recepty nebo zábavné rukodělné projekty.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lev je znamení plné energie a optimismu. Podzim je pro něj výzvou k vytvoření vlastního světla, které mu prozáří šedé dny. Jdou do toho s nadšením: plánují výlety, oslavy a setkání s přáteli. Důležité je, aby zůstali aktivní a zapojení, to je jejich klíč ke štěstí. Když začnou pociťovat blues, vždycky pomůže změna prostředí nebo nějaký úspěch ve společnosti, to je pro ně způsob, jak si zvýšit sebevědomí. Hledání radosti v každodenním životě a sdílení jeho záře s ostatními – právě tak překonávají podzimní melancholii.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny se mohou ze svých splínů dostávat někdy jen těžko, protože samy sebe hodnotí příliš tvrdě a vnímají je jako selhání. Ale jejich analytický styl myšlení může být zároveň jejich silným spojencem. Místo aby se ponořily do melancholie, většinou začnou nový projekt nebo se pokusí vyřešit problémy všech kolem sebe. Jakmile jejich dny získají strukturu, jsou za vodou. Dávají si záležet na péči o fyzické i duševní zdraví, což je v podzimních měsících důležité. A pohodu jim mohou poskytnout i drobné radosti – třeba voňavý horký čaj nebo nákup pěkných papírenských potřeb.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mohou podzimní čas vnímat jako výzvu. Snaží se udržet harmonii ve všem kolem sebe, a když přijdou podzimní chmury, mohou se cítit rozkolísané. Naštěstí mají dar nahlížet na problémy s elegancí. Vyhnou se negativním emocím tím, že najdou prostor pro umění a estetiku. Při zhoršujícím se počasí se často vrhají do kreativních projektů nebo se ponoří do krásy umění. A co ještě může navodit úsměv na jejich tváři? Nakupování. Je pro ně terapeutické a módní sezona nabízí spoustu příležitostí poskládat si nový styl a šatník.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou vášniví a emocionální, na podzim se často ponoří do hlubokých myšlenek a vlastní pocity pro ně mohou být až příliš intenzivní. Ale právě tato intenzita jim paradoxně může pomoci se s podzimním blues vyrovnat. Zanoří se do svých emocí a začnou je zkoumat a řešit. Meditace, jóga, hluboké rozhovory s důvěryhodnými přáteli nebo třeba návštěva psychologa, to vše jim může pomoci zpracovat, co se v nich děje. A když se dostanou z této temné fáze, vynoří se jako silnější bytost s novým pohledem na život.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci vnímají podzimní chmury jako výzvu a dobrodružství. Tito nadšení cestovatelé a průzkumníci mají tendenci hledat světlo i v nejtemnějších obdobích. Místo aby se zaměřovali na melancholii, často se rozhodnou pro aktivní přístup: vyrážejí třeba na výlety na místa s pozitivní energií. Jejich schopnost vidět širší perspektivu jim umožňuje překonávat podzimní splíny s entuziasmem a nadějí. Zároveň si však potřebují uvědomit, kdy potřebují relax, a najít rovnováhu mezi aktivitou a odpočinkem, aby neskončili u toho, že před negativními pocity budou jen utíkat.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi mají pověst vytrvalých a stabilních jedinců, je pro ně klíčové udržovat strukturu a disciplínu. V chladných měsících se mohou snažit plánovat a stanovit si cíle do blízké budoucnosti, což jim dodává směr a motivaci. Někdy si toho ale s vyhlídkou na dlouhé večery naberou příliš, takže je důležité, aby si také našli čas na odpočinek a relaxaci. Pokud už tedy pocítí zhoršení nálady s přicházející temnou polovinou roku, bude pro ně nejvhodnější soustředit se na budoucnost a dát si pozor na přetěžování.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou známí svou nekonvenční myslí a odvahou zkoušet nové věci. To jim může v podzimním období velmi prospět. Tito rebelové zvěrokruhu nejsou náchylní k podzimním chmurám, protože mají tendenci soustředit se na pozitivní myšlení. A když se ocitnou v tíživé situaci, jejich přirozená kreativita a touha po svobodě je mohou vést ke zvládnutí těchto emocí. Často se obrátí k umění, cestování nebo se zapojí do dobrovolnických aktivit. Jejich výjimečná schopnost vidět věci z jiné perspektivy jim umožňuje překonávat melancholii a často se stávají inspirací pro ostatní.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou velmi citlivé a empatické bytosti, takže jsou na podzim ke smutku a chmurám velmi náchylné – jako ostatně po většinu času. Nejlepší způsob, jak se dostat z podzimního splínu, je pro ně spojení s vodou. Procházky u řeky, relaxace u jezera nebo dlouhá horká koupel jim mohou pomoci obnovit duševní rovnováhu. Jsou také velmi kreativní, a tak se mnoho z nich obrací k uměleckým aktivitám, ať už jde o malování, hudbu, nebo psaní, aby vyjádřily své pocity. Klíčem je péče o duši a ponor do světa vlastní fantazie.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám