Hlavní obsah

Babičky podle horoskopu: Lvice dětem vše povolí, Štírky jsou tajemné a Ryby pro ně budou dýchat

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Babičky můžou být ty, ke kterým se utíká, když toužíte po objetí nebo rozmazlování. Stejně tak to můžou být přísné dámy, které mají pod palcem celou rodinu. A do značné míry se toto řídí také podle znamení zvěrokruhu.

Článek

Roztomilé kouzelné babičky s věčným úsměvem na tváři, moudré staré dámy s vytříbeným vkusem anglické královny, rozverné kořenářky věčně vonící po bylinkách s rukama neustále v hlíně na zahrádce. Pod slovem babička si každý představí něco jiného a povahové rysy každé z nich ovlivňuje také to, kdy se daná žena narodila, tedy v jakém znamení. Jaká babička jste či budete vy? Jakou babičkou bude vaše matka či tchyně vašemu dítěti?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Babičky ve znamení Berana patří u dětí k velmi oblíbeným – mají totiž spoustu energie a rády se s dětmi vrhají do nejrůznějších bláznivin. I v pozdějším věku totiž zůstávají tak trochu dětmi, alespoň v duši, a nejsou jim cizí rošťárny a střelené blbnutí. Rády kdeco podnikají, možná je tedy nenajdete v kuchyni u plotny a nebudou mít napečené nejlepší buchty, ale zase projezdí celý svět a rády vezmou na cesty kohokoli, kdo po tom zatouží. Tyhle babičky umí plamenně vyprávět a pro ledasco se nadchnout.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Většina z nás si z dětství pamatuje alespoň jednu takovou babičku či tetičku – kdykoli jste k ní zavítali, měla napečeno, navařeno a nachystáno jídlo aspoň pro třicet lidí, protože co kdyby náhodou. Takové jsou babičky narozené ve znamení Býka – vynikající kuchařky, které mají pocit, že jídlo napraví všechny křivdy světa. Všichni jsou pro ně moc hubení a málo jedí. Kromě toho jsou oddanými bojovnicemi za své děti i vnoučata, vždy a za všech okolností jsou na jejich straně. Jsou to zkrátka klasické rozmazlující babičky, jak je známe z filmů a pohádek.

Foto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Babička jako z pohádky? Jistě se narodila ve znamení BýkaFoto: Evgeny Atamanenko, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Babičky ve znamení Blíženců zbožňují lidi a společnost a neustále se jimi obklopují, ať už jde o rodinu nebo kamarádky. Návštěvy jsou její život, ráda pro hosty vaří a ještě raději s nimi konverzuje snad na jakékoli téma. Právě tyhle babičky budou mít pro vnoučata vždycky nachystanou nějakou zajímavou knížku, kterou jim nenápadně podstrčí, aby ji omrkla. Jsou velmi komunikativní, často volají a píšou a mají zmáknuté všechny moderní technologie, takže se nedivte, jestli na ně narazíte na Facebooku nebo Instagramu. Jsou zvědavé a potřebují být u všeho.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Pro Raky je rodina na prvním místě, takže i babičky jsou ochotné se pro svou rodinu třeba rozkrájet. Nic jim nedělá větší radost než hlídání nebo výpomoc v domácnosti, často se starají o děti z celé široké rodiny. Je potřeba na to myslet a nepřetěžovat je, protože tyhle dámy rozhodně neumí říct ne a klidně by se rozdaly. Rády nechávají svá vnoučata probírat se svými poklady od šperků přes sbírku knoflíků až po staré fotky z mládí, kde jim to opravdu seklo. S dětmi to umí jako málokdo.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Babičky ve znamení Lva s dětmi a vnoučaty často jednají jako s dospělými – žádné šišlání, žádné odvádění práce za ně, pěkně na rovinu. Stejně tak se nebudou chovat jako policajtky a režim u nich bude značně volnější. Nebojí se spolehnout na dítě, jeho schopnost se postarat samo o sebe a nést důsledky svých činů. Nějaká večerka? K čemu! Zmrzlina až po večeři? Proč, jestli máš chuť, dej si hned, ale pak za mnou nechoď s bolavým břichem. Tyhle babičky rozhodně vedou všechny kolem k samostatnosti a k tomu, že je nutné hlavně se z toho nepo…

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Pro Raky je rodina vždy na prvním místěFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Babičky Panny jsou právě ty výše zmiňované anglické královny – u nich doma je vždycky všechno naklizené a načančané, dodržují své rituály a čaj se zkrátka podává v pět odpoledne, ne později. Stejně tak dbají o svůj zevnějšek, který vždy musí působit reprezentativně, jinak budou nesvé. Jako by měl jejich den o něco víc hodin než den kohokoli kolem, všechno stíhají, všechno mají do puntíku naplánované, provedené a dotažené. Mohou působit trochu odtažitě a chladně, ale je to jen slupka. Jen zkrátka neumí být tak spontánní a bezprostřední jako jiná znamení.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy jsou nejspravedlivější babičky, které všechny kolem dělí rovným dílem. Naprosto totiž nenávidí nespravedlnost a konflikty z ní plynoucí. Jejich životním krédem a mottem je harmonie a balanc, všechno se dá přece vyřešit domluvou a nikdo na sebe nemusí křičet. Stejně tak jsou velmi zásadové. Ano, neřeší každou prkotinu a ledasco druhým odpustí. Ale mají svoje pravidla a svoje hodnoty a přes ně prostě vlak nejede. Sliby se dodržují, babičce se nelže a špína za nehty nepatří. Všecko ostatní se nějak poddá.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Babičky Štírky jsou záhadné čarodějky, které mají spoustu tajností a nikdo o nich neví všechno. Díky své přirozeně uzavřené povaze bývají vždycky tak nějak mysteriózní, ale ve skutečnosti jsou to fascinující bytosti s obrovským zápalem pro věc, která je jejich srdci blízká – ať je to práce na zahradě nebo třeba malování. S dětmi si nerozumí na první dobrou, nějakou dobu trvá, než si na sebe zvyknou, ale když si k sobě najdou cestu, bývají jejich vztahy velmi pevné, protože mají jakousi dětskou stránku, kterou ukazují právě jen před dětmi.

Foto: PeopleImages.com, Shutterstock.com

Štíří babičky umí být velkým dítětemFoto: PeopleImages.com, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Babičky Střelkyně jsou parťačky. Kumpánky. Souputnice a kámošky, na které je spolehnutí. Umí být nadšené a rošťácké, pro každou špatnost. Děti je hrozně baví a rády s nimi tráví čas, zbožňují hry všeho druhu a po hlavě se do nich vrhají. Navíc jsou velmi aktivní, rády vyráží na nejrůznější výlety a zvláště v přírodě jsou jako doma. Nekladou na drobotinu přílišné nároky a přejí si hlavně to, aby se všichni bavili – k čemuž hojně přispívají. Důležitá je pro ně upřímnost a přímost, žádné lhaní a přetvářka, to opravdu neskousnou.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Babičky Kozorožky mají poměrně daleko k usměvavým pohádkovým stařenkám. Jsou to spíše úctyhodné moudré dámy, které sice úsměvy i slovy šetří, ale když už něco řeknou, má to obrovskou váhu a cenu. Na svá vnoučata kladou velké nároky a chtějí na ně být pyšné, chtějí je motivovat k co nejlepším výkonům vlastně ve všem. Neumí dávat lásku najevo verbálně a nejsou příliš fixované na doteky. Jejich chválu lze vyvážit zlatem, protože když už nějakou uslyšíte, vězte, že váš výkon musel být skutečně mimořádný. Nesnažte se narušovat jejich rituály, protože jestli něco nesnáší, tak právě to.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Babičky Vodnářky si žijí po svém a nenechají si do toho mluvit. Jsou dost možná trochu podivínky a možná k nim i od nich budou vnoučata chodit s očima navrch hlavy. Na druhou stranu ale právě tady mohou prožít ta největší dobrodružství, protože u Vodnářek normální pravidla neplatí. Většinou tíhnou k nějakému umění a kreativitě a vedou k nim i potomstvo svých dětí. Jsou velkými zastánkyněmi svobody projevu a často bývají nakloněné ezoterice, což je další věc, která může vnoučata naprosto fascinovat.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Babičky ve znamení Ryb jsou ochotné pro lidi kolem sebe obětovat cokoli a klidně se uhlídat k smrti. Ochota a nápomocnost jsou v jejich DNA, jsou zvyklé být k ruce a brát na sebe zátěž, kterou na ramenou nesou ostatní. Samy sebe upozaďují a je třeba je aktivně nutit k odpočinku, jinak si nikdy nesednou. Vždycky přesně ví, co druzí právě potřebují, a ve správnou chvíli přispěchají s kapesníkem, čokoládou, milým slovem nebo třeba příklepovou vrtačkou. Nic je nezaskočí a vždycky vycítí, jak se lidi kolem nich cítí a jak mají správně zareagovat. Zkrátka babičky-zachránkyně.

Reklama

Načítám