Hlavní obsah

Skryté vlastnosti podle horoskopu: Štíři jsou vášniví, Býci citlivky a Vodnáři mají sklony k flákání

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taky máte Berany zafixované jako tvrďáky, které nic nezastaví, Lvy jako ty nejsebevědomější ze sebevědomých a Raky jako ta nejmilejší stvoření pod sluncem? No, možná je to jinak!

Článek

Každý z nás v sobě má nějaké rozpory, na první dobrou působíme nějak, ale ve skutečnosti je všechno jinak. Pod tvrdými slupkami se často skrývají překvapivě měkká jádra – a taky naopak. Podívejme se na dvě tváře každého znamení zvěrokruhu a největší překvapení, jaká se v každém z nich skrývají. Jaká je druhá tvář vaší drahé polovičky, rodiče nebo kolegyně z práce?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou silní. První znamení celého zvěrokruhu se vždycky cpe do první řady, vrhá se do všeho po hlavě, chce být vždycky u kormidla. Nikdy se nebojí promluvit a skoro vždycky se věci dějí po jejich. Každý, kdo Berany blíže pozná, ale ví, že v soukromí jsou to vlastně citlivky. Jejich blízcí jsou jejich slabým místem a dokážou je utáhnout na vařené nudli. A kromě toho Berani klidně v soukromí čas od času svou dobrodružnou velitelskou povahu odloží a nechají rozhodovat někoho, komu důvěřují – aby dobili baterky.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou ohromně odolní a houževnatí a skousnou ledasco, všemožná příkoří a nástrahy, máloco je zastaví, pokud si něco umanou. Na druhou stranu se ale moc rádi nechají rozmazlovat a hýčkat, a když si můžou vybrat, materiální stránka a vlastní pohodlí jsou pro ně ohromně důležité. Kromě toho jsou to věční hledači krásy – a ačkoli nejčastěji budou mluvit o kráse pravdy a o kráse všeho skutečného a niterného, úplně stejně jim záleží na kráse daleko povrchnější. Zkrátka znamení mnoha rozporů.

Foto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Býka vždy rozmazlujte, tím nic nezkazíteFoto: My Ocean Production, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Rozpolcenost je samotnou podstatou Blíženců. U tohoto znamení nikdy nevíte, s jakou náladou a názory se ten který den probudí, protože se u nich obojí může měnit mrknutím oka. Velkým rozporem v jejich osobnosti je však také to, že ačkoli rádi mluví a diskutují a k většině témat mají co říct, mnoho názorů a úhlů pohledu, občas se ve společnosti cítí nejistě. A spíš než aby vystupovali jako sebevědomí řečníci, kterými jindy jsou, se skrývají a cítí nepříjemně, nejistě, plaše. Než je to zase přejde.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Na jednu stranu jsou Raci naprostí miláčci, velmi starostlivé osoby, které pečují o všechny kolem sebe a starají se o jejich dobro, vždycky dřív než o to svoje. To je pravda – zároveň ale dokážou být Raci poměrně konzervativní a striktní, pokud jde o jedince vybočující z jejich „normálu“ či komfortní zóny. Snadno se stávají obětí předsudků, na jejichž základě pak můžou jednat způsobem, který byste od srdečných Raků nečekali. Na druhou stranu není zas tak těžké tyto předsudky u nich rozptýlit a přetáhnout je na svou stranu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ano, Lvi působí jako nejsebevědomější ze všech znamení zvěrokruhu – a vlastně je to pravda. Jejich sebevědomí však rozhodně není neotřesitelné a hodně čerpají z obdivu a pozornosti ostatních, kterých se jim tak nějak přirozeně dostává. Pokud jim tento zdroj bude odstřižen, dost rychle o sobě začnou pochybovat. Stejně tak pozor na jejich velkorysost. Ano, Lvi jsou skutečně štědří a nápomocní, umí se o druhé postarat, ale stejně tak často kloužou k manipulativním technikám, aby druhé dostali tam, kde je chtějí mít.

Foto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Lvi jsou nejradši v centru dění, ale nemusí se o to nijak dramaticky snažitFoto: Kamil Macniak, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny mají úžasný smysl pro detail a všimnou si každé maličkosti, jejich pozorovací schopnosti znamenají, že ví o druhých daleko víc, než byste možná čekali. Stejný talent však nedokážou uplatnit u sebe, a ačkoli u všech kolem vidí, kdy už mají naloženo příliš a potřebují pomoc, k vlastním silám jsou slepí a nakládají si víc a víc. Dalším kontrastem jejich povahy je tak to, že ačkoli netouží stát v centru dění, často k sobě přitahují spoustu lidí právě proto, že po pozornosti netouží, ale zároveň jsou ochotní každého podpořit a pomoci.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou sice na jednu stranu svobodomyslné a v rozletu, chtějí zažívat dobrodružství a touží po tom, aby se jim nikdy nemíchal do života, ale na druhou stranu neumí být samy a touží po lidském kontaktu. Chtějí dobrodružství i stabilitu, svobodu i režim, chtějí být nespoutané a single, ale taky se vracet domů k drahé polovičce. Skutečné nebezpečí bez jisticí sítě je děsí a nesnáší samotu, vždycky budou hledat někoho, kdo ho podnikne s nimi. A ačkoli se rády ujišťují o své nezávislosti, potřebují mít kolem sebe stále kamarády a blízké.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři na první dobrou působí extrémně uzavřeně a odtažitě, naprosto nepřátelsky, věčně nabručeně. Dostat se jim pod kůži je jedna z nejtěžších věcí, kterou kdy budete v životě podnikat. Ale když se vám to podaří… Pak naopak zjistíte, že se ve skrytu duše jedná o jedno z nejvášnivějších a nejláskyplnějších znamení, které do vztahu vkládá opravdu celé srdce – ať už jde o vztah romantický nebo přátelství. Naklonit si Štíra je běh na dlouhou trať, ale když se to podaří, získáte v něm skutečného přítele.

Foto: Goksi, Shutterstock.com

Proniknout Štírovi pod kůži je opravdu náročný úkol, ale odměna zaručenaFoto: Goksi, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci mají neustále hlavu plnou velkých myšlenek a plánů, umí vyčarovat vzdušné zámky a projekty vlastně z ničeho a nadchnout všechny kolem sebe. Jsou pracanti odhodlaní do všeho vložit tisíc procent své energie. Jak jde ale o detaily a promýšlení toho, co a jak proběhne přesně krok za krokem, je všechno o něco ošemetnější. Do přesných plánů se Střelci rozhodně nehrnou a dost často je odkládají, protože je to něco, v čem si nejsou jistí v kramflecích. K opravdové realizaci tak potřebují k ruce někoho dalšího.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou po většinu času introverti, ve společnosti se drží z dohledu a dost často prostě mlčí. Hlavně se mezi mnoha lidmi necítí dobře a sešlostem či večírkům se vyhýbají. Když jde ale o něco, na čem jim záleží? Veškerý introvertní stud mizí a Kozorozi se budou rvát zuby nehty, aby si prosadili svoje a bojovali za správnou věc. A když už se projeví, pravděpodobně si svoje i prosadí, protože mají jakousi přirozenou autoritu, kterou se jim ale jinak dost daří skrývat.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou velmi bystré a přemýšlivé znamení, kterému to pálí daleko rychleji než většině obyčejných smrtelníků. Bývají zvídaví a umí k problémům přistupovat kreativně a originálně, často je osvítí geniální nápady. Ve škole ale málokdy excelují, spíše naopak – systému se neumí přizpůsobit, a navíc mají potíže s disciplínou i autoritami. Nejsou vyloženě líní, ale mají sklony k flákání se a prokrastinaci, často se na věci vykašlou prostě proto, že je nebaví. A soustředit se na něco, co je pro ně jen povinnost, je taky nadlidský úkol.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou vlastně takovým rozporem od podstaty – jsou tím nejvřelejším, nejnesobečtějším a nejnápomocnějším znamením zvěrokruhu, každému nabídnou vřelé slovo či pomocnou ruku, když je to potřeba – ale samy se svými radami rozhodně neřídí a nechávají si padat věci na hlavu, protože mají pocit, že jiní potřebují jejich energii a pomoc daleko víc. Kromě toho se v nich skrývají dvě naprosto se tříštící osobnosti – snílek věčně s hlavou v oblacích a naprosto racionální a ambiciózní osoba, která chce dosáhnout až ke hvězdám.

Související témata:

Načítám