Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Býci vyšperkují domácnost, Raci zúročí svoje nadání a Panny odhalí, co druzí tají

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 14. srpna retrográdní Venuše změní svou symbolickou tvář. Z Večernice Hesperus se stane Jitřenka Phosphorus a v dalších sedmi dnech projde fází „spalování“ (combusta), při níž dojde na restart vašeho sebevědomí. Traduje se, že „hořící Venuše“ v královském Lvu je neocenitelný dar, protože vrací ztracenou hrdost, asertivitu, sebeúctu a sebedůvěru.

Článek

Zbavit se toho, co vám brání v sebevyjádření, a zajistit, aby vaše citové vazby byly stabilní, funkční a vy jste do dalších měsíců vykročili s hlavou vzpřímenou a radostí v srdci, o to se zasadí novoluní ve Lvu. Nastane ve středu 16. srpna v 11.37 hodin a zásadní roli sehraje Luna, která bude v apogeu, tedy nejdál od Země v tomto roce, což nastane v 13.09 hodin.

Apogeum Luny je v hlubokém vesmíru říše tajemné Lilith (Černý Měsíc) a ta, když je ve Lvu, symbolizuje potlačené touhy, včetně tělesných, stejně tak vrozené talenty a vlohy, které obdobně jako zdraví nelze koupit. Luna zvedne pomyslnou závoru a dá tomu všemu zelenou, navíc vysmejčí emoční haraburdí i to, co kdysi ranilo či urazilo vaše ego. Vrátí vám duševní pohodu, smysl pro humor, schopnost těšit se i z maličkostí. V sexu díky těmto konstelacím zahodíte případný stud a začnete se řídit touhami a srdcem.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Budete slavit jeden úspěch za druhým, protože vás přímo zavalí obrovská škála kreativity, představivosti a inspirace. Novou životní etapu odstartují single jedinci, včetně těch, kteří po citovém zklamání zamkli svoje srdce. Opět ho otevřou a nová láska na sebe nenechá dlouho čekat. Totéž v bleděmodrém se týká těch, kteří touží založit rodinu, ale okolnosti tomu nepřály. Ty pominou a početí potomka už nic nebude stát v cestě. Skvělou zprávu má horoskop pro umělce, protože dostanou nabídku, která jim umožní naplno ukázat světu svoje nadání.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Probudí se vaše národní hrdost, pýcha na svůj rod a běda každému, kdo se odváží byť lehce zavtipkovat na toto téma. Slovně ho přímo sežehnete. Rodina pro vás bude na prvním místě a uděláte všechno proto, aby se případní rozhádaní jedinci usmířili. Máte-li v příbuzenstvu nějakou černou ovci, zorganizujete její návrat, jenž proběhne bez výčitek. Pokud pořád hledáte výmluvy, abyste nemuseli nic měnit v interiéru domácnosti, otočíte o 180°. Toto období je totiž výjimečné tím, že se naopak vynasnažíte udělat bydlení komfortnější, takže nebude nic neobvyklého, když se pustíte do malování nebo přestěhujete nábytek.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Zakládáte si na harmonických vztazích s těmi nejbližšími. S přispěním hvězd se proto postaráte, aby vám spolu bylo docela obyčejně dobře Foto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

O všem, co vám už dlouho leží na srdci, začnete diskutovat otevřeně. Kupodivu nevyvoláte konflikty, protože budete mluvit upřímně, vřele a ještě konverzaci prošpikujete nějakým vtipem. Zlaté časy nastanou jedincům, kteří pracují v PR, marketingu nebo pořádají přednášky či semináře. Kreativní, logickou a rovněž pro laiky srozumitelnou rétorikou si získají pozorné posluchače. Zvažujete-li doplnit si vzdělání nebo si udělat autoškolu, do kurzu se přihlaste v tomto období. Vzhledem k horoskopu je totiž předpoklad, že učivo i závěrečnou zkoušku zvládnete na první dobrou.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Je-li vám něco proti srsti, neb je to v rozporu s morálkou či vašimi ideály, oprostíte se od toho. Na maximum totiž stoupne vaše sebehodnocení a vy si s ničím takovým nebudete chtít špinit ruce. Na stranu druhou si daleko víc začnete vážit toho, co umíte i znáte, a pokud se v práci pořád handrkujete o peníze, je možné, že si začnete hledat uplatnění jinde, což bude správný krok. Horoskop novoluní ve vašem sektoru peněz je vám nakloněný do té míry, že když se nebudete bát rizika, skutečně najdete zaměstnání, které vám umožní uplatnit to, co perfektně ovládáte a čemu rozumíte, a patřičně vám za to zaplatí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Startuje období vašeho sebepoznání a znovuobjevení sebe sama. Vrátí se charakteristické rysy, které jsou nedílnou součástí vaší povahy, ale nepříjemné či neblahé události je jako by zatlačily, upozadily a kvůli tomu už to vlastně nejste vy. Zejména se jedná o srdečnost, vřelost, optimismus, ambicióznost a odvahu. Současně projdete energetickým restartem, takže když se to shrne, budete se cítit skvěle po psychické i fyzické stránce. Získáte obrovskou sebedůvěru, díky čemuž v dalších šesti měsících ustojíte v klidu a pohodě i sebevětší otřes. Gratulujeme!

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Bez ohledu na to, co jste poslední dobou prožili nebo museli vyřešit, zase to budete vy. Podle horoskopu vás potěší i maličkosti a budete se o poznání víc usmívat Foto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Daleko víc než obvykle budete odpočívat a relaxovat. V práci si budete hledět jen svého, což vám lidově řečeno otevře oči, a vy si uděláte reálný obrázek o povaze spolupracovníků i příbuzných. Planetární konstelace vás totiž přinutí mírně lenošit, navíc vám propůjčí schopnost napojit se na mysli druhých, takže naprosto přesně budete vědět, co před vámi skrývají a zatajují. Stejně tak odhalíte, co si o vás opravdu myslí, a z toho si vezmete ponaučení. Sice vás nepotěší zjištění, že vás pár lidí nehorázně využívá, ale díky tomu se příště dokážete povznést nad cizí stesky a na prvním místě budou vaše vlastní potřeby.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Nastává období vzdoru. Začnete si daleko pečlivěji vybírat, kam a s kým vyrazíte do společnosti. Jste-li členy nějaké komunity, zájmové nebo politické skupiny, scházet se budete už pouze s těmi, se kterými vás opravdu něco spojuje, a cítíte se mezi nimi dobře, což se týká i sociálních sítí. Přestanete prostě ztrácet čas s lidmi a aktivitami, kde jste svoji účast brali jako formu sociální, profesní nebo společenské prestiže. Zásadní také je, že se naplno aktivuje vaše touha po svobodě a individualitě, takže se už nenecháte řídit, natož omezovat pravidly někoho jiného.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pokud jste zlámali hůl nad svou kariérou, v tomto období už odzvoní „poflakování“ a krčení se v koutě. Jako spící sopka se ve vás probudí ambicióznost, touha něco dokázat a do karet vám také zahraje fakt, že to na vás bude vidět. Takže nadřízeným, potažmo lidem, kteří mají moc rozhodovat o vaší budoucnosti, neunikne, že jedete na plný plyn a vaše výkony jsou nadstandardní, jedním slovem zazáříte. Něco pozitivního, co vás profesně posune kupředu, na sebe nenechá dlouho čekat. A jedinci, kteří kdysi z nutnosti vzali práci, jež je nebaví, při troše snahy najdou snové uplatnění.

Foto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Můžete si připadat, jako byste se probudili z podivného spánku. Po profesním útlumu nezbude ani památka a opět budete plní elánu i touhy něco dokázatFoto: Zamrznuti tonovi, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Odzvoní vaší shovívavosti. Pokud například tolerujete jedince, kteří jsou dvojníci barona Prášila, konečně jim to vytmavíte. Stejně tak, když vám v libovolné životní oblasti upírají práva, vezmete si je zpět, a když to nepůjde po dobrém, bez otálení se vydejte soudní cestou. Vyhrajete! A pokud vám někdo vnucuje názory, se kterými nesouhlasíte, a opět to zkusí, symbolicky ho rozdrtíte na kousíčky. Máte-li rozjednané aktivity spojené s cizinou, a je jedno zda pracovní, či soukromé, věci se dají do pohybu, dokonce nelze vyloučit, že neplánovaně vycestujete do zahraničí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nebývale se uleví jedincům, kteří se potýkají s traumaty z minulosti, případně je cosi vnitřně užírá, třeba žárlivost nebo závist. Nastanou totiž konstelace, které je od bolestivých a deprimujících skutečností oprostí, také jim vyženou z hlavy melancholické myšlenky. Vám všem nadělí charismatickou auru, obrovský sex-appeal a ještě pocítíte vášeň jako už dlouho ne. Je-li pro vás v posteli něco tabu, ani si na to nevzpomenete a symbolicky se ponoříte do neprobádaných zákoutí svých tužeb. To prospěje hlavně starším ročníkům, protože se přesvědčí, že ještě ani omylem nepatří do starého železa.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Musíte-li se řídit smlouvami či ústními dohodami, které vás brzdí a omezují, začněte hned v pondělí vyjednávat. Podaří se vám z nich šikovně vyvléknout. Jasno, komu patří vaše srdce, si uděláte v případě, že jste se ocitli v milostném trojúhelníku. De facto všechno, co v tomto období zahájíte, vám vrátí nebo zajistí klid v duši, dostatečnou nezávislost, autonomii a jednou provždy se zbavíte soků v lásce, zejména umělci i profesních rivalů. První krok do zcela nové budoucnosti udělají ti, kteří již dlouho přemítají o tom, že začnou nový život v zahraničí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Zejména když máte poslední dobou pocit, že stihnete polovinu práce než obvykle, lunace ve vašem sektoru rutiny vám doporučuje začít si akce plánovat a hlavně efektivně nakládat s časem. Zásadně neodcházejte od něčeho rozdělaného jenom proto, že něco potřebuje kdosi z kolegů nebo přátel. Těm takovým přístupem nastavíte symbolické hranice, aby vaši ochotu pomáhat přestali brát jako samozřejmost. Čelíte-li zlomyslnostem na pracovišti, asi se budete hodně divit. Patrně se totiž provalí, že kromě člověka, o kterém jste to věděli, v tom má prsty také osoba, do níž byste to vůbec neřekli.

Afirmace na tento týden: Všechno dělám z celého srdce, je to nejspolehlivější životní průvodce…

Načítám