Hlavní obsah

Jaké trable s láskou mají jednotlivá znamení? Vodnáři myslí jen na sebe, Raci se stydí mluvit

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Foto: PeopleImages.com - Yuri A, Shutterstock.com

Reklama

Vztahy jsou vždycky tenký led a je třeba v nich našlapovat opatrně. Zjistěte, jaké vztahové chyby dělá nejčastěji vaše znamení zvěrokruhu, a pokuste se jim propříště vyhnout!

Článek

Každý člověk má svoje chyby a slabosti, které ovlivňují, jaké partnery si vybírá a jak se pak ve vztahu chová a s čím zápolí. Někomu přijde zcela přirozené brát vždy primárně ohledy na partnera, jiný se stará vždy na prvním místě o sebe. Někomu vadí přílišná blízkost, jiný naopak trpí tím, že ho partner odstrkuje a nechce s ním trávit každou bdělou minutu dne. Jaké trable v lásce musejí nejčastěji překonávat jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani žijí velmi akční život a nelze je kamkoli uvázat nebo zpomalit, a to ani v romantickém vztahu. Ačkoli partnera zbožňují, stejně tak milují svou svobodu. Pokud se tedy ve vztahu objeví nějaké nepříjemnosti, nejspíš to bude právě kvůli jejich potřebě mít vlastní prostor a odstup. Jsou to svobodné duše a nedokážou pečovat o potřeby druhých, pokud je to na úkor jejich nezávislosti a volnosti. To se někomu může zdát sobecké, ale je potřeba jim poskytnout určitou nezávislost.

  • Toto znamení se musí naučit komunikovat otevřeněji, s partnerem mluvit a netrucovat.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou rození milovníci. Pokud si někoho vyvolí a stanou se jeho partnerem či partnerkou, vydají ze sebe všechno a vztahu obětují cokoli. To je samozřejmě dobře, ale je také možné tohle chování zaměnit za jakousi majetnickost. Někdy se tak moc snaží postarat o každou potřebu své drahé polovičky, až toho druhého sebou samými prostě zahltí. I když je to z lásky, působí pak příliš závisle a nejistě.

  • Toto znamení se musí naučit dát druhému víc prostoru a alespoň místy to s projevy náklonnosti tolik nepřehánět.
Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Býci mají sklony partnera zahltit láskou a mohou se mu tak časem zprotivitFoto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci čelí v každém vztahu obrovské výzvě hned od začátku – nejsou si jím jistí. A tato nejistota trvá vždycky dost dlouho, někdy stále. Jejich nepředvídatelná povaha navíc způsobuje, že stejně nejistě a zmateně se pak vedle nich cítí i jejich drahá polovička, která nedokáže přesně popsat, co se partnerovi honí hlavou. A to je základ velmi nezdravého vztahu. Ano, určitá nejistota, zejména na počátku, je zcela normální, ale vše má své hranice.

  • Toto znamení musí vědět, že po nějaké době je potřeba se rozhodnout a pak už se jednoduše oddat vytyčenému cíli, tedy vztahu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou velmi citliví a emocionální a na tom není nic špatného. Trable ve vztahu však může způsobovat jejich nutkání držet věci v sobě – pokud toho dusí uvnitř sebe příliš, může se to začít projevovat nepříjemným pasivně agresivním chováním. Ve vztahu by vždycky mělo jít primárně o budování silného pouta a při tom by měli s partnerem komunikovat a řešit problémy.

  • Toto znamení musí vědět, že pokud svoje silné emoce nebude sdílet – třeba aby se drahá polovička nezalekla jejich intenzity, nepovede to k ničemu dobrému.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi mají velmi silnou, dominantní osobnost a zbožňují pozornost. Bohužel to dost často platí i ve chvílích, kdy je jejich jediným publikem jejich drahá polovička, i tehdy vyžadují pozornost a světla reflektorů. To většinou přináší očekávatelné komplikace: partner se může cítit trochu opomíjeně a umenšovaně, pokud na piedestalu vždy a stále stojí jen ten druhý.

  • Toto znamení si musí uvědomit, že není možné chtít po někom neustále veškerou pozornost – ve vztahu je důležitá také společná koexistence „vedle sebe“, bez intenzivní péče o druhého.
Foto: Dikushin Dmitry, Shutterstock.com

Lvi dokážou partnery odradit a urazit tím, jak po nich neustále vyžadují pozornost, péči a obdivFoto: Dikushin Dmitry, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou perfekcionisté toužící po dokonalosti. Když jde o vztahy, naprosto přesně vědí, co hledají a co od drahé polovičky chtějí. Tato jejich rozhodnost a jasně daná kritéria však mohou postupem času působit potíže a rozkoly. Věčná kritika a postrkování tím „jediným správným“ směrem mohou partnera otravovat, a pomalu tak hasit romantickou jiskru ve vztahu.

  • Toto znamení si musí uvědomit, že perfekcionismus se v dlouhodobém soužití zkrátka nenosí, chyby dělá každý a je potřeba se na to připravit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy patří mezi typické romantiky – což zní krásně, ale ve vztahu to může působit i potíže. Protože bez vztahů neumějí žít, většinou se kvůli partnerovi ochotně lecčeho zbaví a obětují se. Ale to se brzy může zvrhnout v něco pěkně toxického. Je snadné začít brát někoho, kdo je vždycky pro všechno a se vším souhlasí, jako samozřejmost – a to pak nesvědčí nikomu.

  • Toto znamení se musí naučit dát najevo svůj názor a ukázat své potřeby, i když to třeba může způsobit konflikt. I ty ke vztahu zkrátka patří.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři mají s navazováním vztahů obecně dost potíže kvůli své obrovské nedůvěřivosti, která pak způsobuje potíže i během již „zavedeného“ fungování vztahu. Nejenže mají tendenci žárlit a partnera tím omezovat, ale sami sebe dokážou vystresovat natolik, že už prostě netuší, jestli je drahá polovička hodná jejich důvěry, anebo ne. A bez vzájemné loajality a upřímnosti se vztah budovat nedá.

  • Toto znamení se musí naučit důvěřovat, zvednout své štíty, opustit manipulativní techniky a do vztahu vstoupit skutečně naplno.
Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Štíři bývají vnitřně nejistí, proto mají sklony k žárlivosti a manipulacímFoto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velmi jednoduší – ne v tom smyslu, že by snad byli hloupí, ale zkrátka nehledají problémy tam, kde nejsou, a čekají, že pokud se něco děje, druhý jim to řekne, napřímo je konfrontuje. Tak by to totiž udělali oni. Ne každý je však nastaven stejně, a tak mnozí očekávají, že se partner bude víc zajímat, víc vyptávat, a mohou dokonce získat pocit, že jejich Střelci na vztahu vůbec nezáleží, že je sobecký a na ničem mu nezáleží.

  • Toto znamení musí zapracovat na větší empatii a všímání si i ne zcela přímých náznaků a občas projevit zájem o vztah „jen tak“.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi pociťují trable především kvůli své neromantické povaze. Nejsou sentimentální, neužije je na velké projevy a láskyplná gesta, nejsou teatrální a velkolepí, málokdy umějí okouzlovat. Lásku vyjadřují tichým a praktickým způsobem, tím, že jsou prostě po partnerově boku a může se na ně spolehnout.

  • Toto znamení by mělo zapracovat na vzletnějších projevech lásky a třeba připravit překvapení na výročí. Je to koření vztahu, podobná gesta dokážou opravdu dost.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři mají ve vztahu problém s tím, že nejde jen o ně. Jsou to nezávislí individualisté a mají sklony k sobectví. Rozhodují se samostatně a impulzivně a někdy zkrátka zapomenou, že je potřeba myslet i na toho druhého, na jeho potřeby a touhy. Že se nemohou jen tak sbalit a zmizet, když mají po svém boku drahou polovičku.

  • Toto znamení by se mělo naučit ohlížet se na partnera a ptát se ho na jeho názor. Je nutné na tom zapracovat, protože jinak takové sebestředné chování může hodně ublížit.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou tak přizpůsobivé a empatické, až se občas stává, že se v tom druhém doslova rozpustí – zcela se přizpůsobí jeho životnímu tempu, jeho zvykům i koníčkům, a ztratí tak samy sebe. A to není dobré vůbec k ničemu, protože nikdo vedle sebe nechce mít jakousi svou kopii bez kousku osobnosti. Ve snaze o dokonalý vztah, který si vyfantazírovaly, to umějí dost přehnat a dohnat do krajnosti.

  • Toto znamení potřebuje pochopit, kde jsou hranice, respektovat je a nebát se projevit i vlastní přání.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Načítám