Hlavní obsah

Která znamení milují řád a která se vyžívají v chaosu? Štíři překvapí disciplínou, Ryby improvizací

Foto: InesBazdar, Shutterstock.com

Foto: InesBazdar, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi plánovače, nebo radši každý den improvizujete bez jasného itineráře před sebou? Nejspíš to ovlivňuje i znamení zvěrokruhu, pod jehož nadvládou jste se narodili. Jak jsou na tom jednotlivá znamení horoskopu?

Článek

Každý k životu přistupuje jinak: někdo si nejradši večer sedne s diářem a pečlivě si nalinkuje, co ho nazítří čeká a nemine, aby měl v duši klid a mohl se připravit na všechno, co přijde. Jiný se naopak plánováním nezdržuje a bere věci tak, jak přijdou, protože život má být plný překvapení a chaosu, jinak to není život. Ani jeden z těchto přístupů samozřejmě není špatně, ale když se střetnou v páru nebo třeba v práci, mohou vznikat třenice. Jak jsou na tom lidé kolem vás?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Jestli někdo skutečně nepatří mezi plánovací typy, pak jsou to právě Berani. Jednají zcela impulzivně: stačí, když je napadne jakákoli bláhovost, a už se ženou do realizace. Striktní denní rozvrh by jim možná s horkou hlavou a ukvapeným rozhodováním pomohl, ale určitě je k jeho dodržování nikdo nepřiměje. Neumějí udržet pozornost a vždycky se rádi vrhnou do něčeho, co neměli v plánu, ale co je zkrátka zrovna láká…

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býky plánování uklidňuje a pomáhá jim připravit se na všechno, co jim život může přihrát do cesty. Nejde o to, že by si museli do diáře vepsat i pauzy na svačinu, ale mají rádi přehled o tom, co se před nimi rýsuje a kde a kdy musejí být. Jejich přirozeně pozvolnější životní tempo jim navíc moc neumožňuje uskutečňovat věci na poslední chvíli – příprava jim zkrátka zabere dost času. Pečlivě vedený diář je tak jejich dobrý přítel a nedají bez něj ani ránu.

Foto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Býci svůj diář milují… A když ho nemají, rovnají si vše alespoň v hlavě a pečlivě se připravují na každý další životní krokFoto: Andrey_Popov, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců to s odpovědí na otázku, zda jsou plánovači, nebo spíš chaotici, není tak jednoduché. Jako s ničím. Hodně totiž záleží na tom, jak se zrovna vyspí a co jim přeletí přes nos. A tak se u nich střídají období nábožného plánování, kdy všechno zanášejí do tabulek a diářů, s naprostým chaosem – a pak nemají ponětí snad ani o tom, kde budou ten který den spát. Bohužel se to právě u tohoto znamení nedá predikovat a musíte si navyknout na jeho proměnlivou povahu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

U Raků hodně záleží na jejich okolí, protože se mu často dost intenzivně přizpůsobují. Kdyby mělo být po jejich, spíš si všechno rádi naplánují a dny mají přibližně stejné, se zaběhlou rutinou a pěkně v poklidu. Ale protože jim záleží především na tom, aby se pohodlně cítili ostatní, umějí se přizpůsobit jejich přístupu i rozhodování. Zavedený rozvrh tedy dokážou bleskově opustit pro spontánní návrh, pokud vidí, že to druhému udělá radost.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jakkoli by to člověk do Lvů možná neřekl, rutina jim dost sedí. Asi je to spíš jejich vrozenou leností než čímkoli jiným, ale většinou v životě zjistí, že čím víc si každý den naplánují dopředu, tím pohodlnější to pro ně bude: a pohodlí je pro ně alfa i omega života. Protože si zakládají na tom, že jsou vždy v klidu a připravení, plánování tvoří důležitou součást jejich dne, aby se pak mohli oslnivě objevit na scéně a všechny dostat tím, jak jsou nad věcí.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Lvi plánování nikdy nepodceňují. Získají tak možnost pořádně oslnit okolí – a to milují…Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Tady je to asi jasné – největší organizátoři a plánovači horoskopu chaos ani impulzivní rozhodování nestrpí a dny si radši poskládají hezky dopředu. A pokud už je někdo ke změně na poslední chvíli nutí, se zlou se potáže. Ano, Panny se dokážou přizpůsobit, ale rozhodně to nedělají rády a daleko spíš zůstanou u svojí zavedené rutiny. Na tom, že člověk ví, co bude dělat zítra, pozítří, ale třeba i za týden, nevidí nic špatného a díky přípravě dokážou být daleko efektivnější.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají rády nejrůznější diáře a deníčky, rády tráví čas plánováním a rozvrhováním svého času… Aby to nakonec udělaly úplně jinak. Snad za to může jejich rozhodovací paralýza, ale snadno se nechají zlákat k jakékoli improvizaci, i když mají daný plán: stačí znít dostatečně přesvědčivě. Dokud se drží toho, co si připravily, jsou v pohodě a klidu. S chaosem však u nich nastupuje stres, roztěkanost, nervozita a pocit tlaku. Jakkoli je to k improvizování táhne, není jim moc vlastní.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

O Štírech se to možná obecně neví, ale jsou naprostými mistry přípravy na všechny eventuality každého dne, hodiny i vteřiny. Mají vždy připravené snad veškeré možné scénáře i reakce na nejrůznější situace. Na druhou stranu jim ale vládnoucí planeta Mars dává do vínku také schopnost improvizace a zvládání chaosu. Umějí se tedy zorientovat snad opravdu v každé chvíli, ať už po nich život vrhne cokoli. Velmi flexibilní a zároveň disciplinované znamení.

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Štíři jsou mistři – jak v plánování, tak v improvizaciFoto: New Africa, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou prostě střelci a rozhodně se nenechají svazovat nějakými plány ani rutinou. Když si řeknou, že se jim chce něco podniknout, něco vidět nebo zažít, ani nemrknete a už jsou pryč: a většinou bez ohledu na to, co komu předtím slíbili. A příliš si přitom nepřipouštějí, že někomu podobný styl života nevyhovuje a že od nich občas není fér nedodržet, co slíbili. Nutno dodat, že to nedělají z žádné zlovůle, většinou prostě jen zapomenou, že nějaký slib dali.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Mistři rutiny a tradic, zaběhnutých rozvrhů a do detailů rozplánovaných odpolední. Kozorozi milují plány a umějí se jich držet zuby nehty, i když se všechno kolem hroutí – plány jim pomáhají přežít ve světě, který je svou rychlostí, proměnlivostí a chaosem často mate. Nechápou, proč mají jiní lidé s přílišnou předvídatelností problém, proč by to někoho mohlo ubíjet a vyčerpávat. Nesnášejí překvapení a nemají rádi lidi, kteří jim jejich plány kazí. Jsou rozhodně mistry plánování a disciplíny.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Hledáte opak plánujících znamení? Jsou to Vodnáři. Ti vůbec neumějí žít tak, jak se dohodne či naplánuje. Vyčerpává je, když vědí „moc dopředu“, život je pak zkrátka přestává bavit, protože je nic nepřekvapí, nic nevybočí nečekaným směrem. A oni milují nečekané směry. Jejich dny, to je čistý chaos: často chodí pozdě, zapomínají se, přicházejí jindy a na jiná místa, ale u toho srší takovou energií, jaká se jen tak nevidí…

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou spíše poklidnější znamení, které rádo plave s proudem a drží se zavedeného rozvrhu bez větších odboček: je tak pro ně jednodušší splynout s rytmem ostatních a nebýt přítěží. Protože jestli něco nenávidí, pak to, když někomu komplikují život. Na druhou stranu se jim stává, že se zasní a myšlenky jim odletí kamsi pryč… A v takovém případě nemají problém využít trochy chaosu a improvizace a udělat věci jinak, než bylo původně určeno.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám