Hlavní obsah

Grilované cukety s řeckým sýrem

Hodnocení:
(78)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
5 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Mezitím, co budete grilovat maso, můžete si za pár chvilek připravit tuto přílohu. Skvěle poslouží i samostatná jako lehká večeře. Další tip, jak zpracovat úrodu cuket, je tu!

Ingredience pro:
2 porce
  • 1 cuketa
  • 50 g sýru balkánského typu
  • 1 hrst hladkolisté petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

Krok 1: Omytou cuketu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a přendejte je do misky. 

Krok 2: Do misky s cuketou předejte římský kmín, olivový olej a zamíchejte.

Krok 3: Na rozpálenou mřížku grilu nebo grilovací pánev rozložte plátky cuket (zbylý olej nevylévejte), opečte je z obou stran a osolte je.

Krok 4: Do zbylého oleje přidejte trošku citronové šťávy, pepř a půlku nadrceného stroužku česneku. Dobře zamíchejte. Můžete přidat trošku olivového oleje. 

Krok 5: Grilované cukety smíchejte s ochuceným olejem a nasekanou petrželkou. Nakonec každou porci posypejte nadroleným balkánským sýrem. 

Foto: Svatava Vašková

Místo balkánského sýru můžete použít luxusnější fetu

A jestli jich máte pořád hodně, ale už jste se jich přejedli, můžete si cukety zavařit na zimu. 

ynezorPumanzeSaNyknalC