Článek
Postup
Krok 1: Omytou cuketu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a přendejte je do misky.
Krok 2: Do misky s cuketou předejte římský kmín, olivový olej a zamíchejte.
Krok 3: Na rozpálenou mřížku grilu nebo grilovací pánev rozložte plátky cuket (zbylý olej nevylévejte), opečte je z obou stran a osolte je.
Krok 4: Do zbylého oleje přidejte trošku citronové šťávy, pepř a půlku nadrceného stroužku česneku. Dobře zamíchejte. Můžete přidat trošku olivového oleje.
Krok 5: Grilované cukety smíchejte s ochuceným olejem a nasekanou petrželkou. Nakonec každou porci posypejte nadroleným balkánským sýrem.
Místo balkánského sýru můžete použít luxusnější fetu
A jestli jich máte pořád hodně, ale už jste se jich přejedli, můžete si cukety zavařit na zimu.