Článek
Postup
01.
Omytou cuketu nakrájejte na půlcentimetrové plátky a přendejte je do misky.
02.
Do misky s cuketou předejte římský kmín, olivový olej a zamíchejte.
03.
Na rozpálenou mřížku grilu nebo grilovací pánev rozložte plátky cuket (zbylý olej nevylévejte), opečte je z obou stran a osolte je.
04.
Do zbylého oleje přidejte trošku citronové šťávy, pepř a půlku nadrceného stroužku česneku. Dobře zamíchejte. Můžete přidat trošku olivového oleje.
05.
Grilované cukety smíchejte s ochuceným olejem a nasekanou petrželkou. Nakonec každou porci posypejte nadroleným balkánským sýrem.

Místo balkánského sýru můžete použít luxusnější fetuFoto: Svatava Vašková
Cukety, kam se podíváš
Cukety jsou stále dostupné, zkuste je využít naplno.
- Polévky: Cuketový krém | À la koprovka | Minestrone
- Naslano: Hranolky | Pizza s nivou | Halušky | Špagety s kuličkami
- Nasladko: Ovesná kaše | Buchta s polevou | Perník
- Pod víčkem: Nakládané à la matjesy | Hořčice| Čatní
A jestli jich máte pořád hodně, ale už jste se jich přejedli, můžete si cukety zavařit na zimu.