Hlavní obsah

Hudba hraje při sexuálních fantaziích důležitou roli

Foto: Iuliia Fadeeva, Shutterstock.com

Foto: Iuliia Fadeeva, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že máte svůj seznam skladeb ke cvičení, je asi normální. Motivuje vás, díky němu podáváte lepší výkony a čas u činek či švihadla ubíhá mnohem rychleji. Máte svůj playlist také na postelové hrátky, anebo se spíš milujete v tichu?

Článek

Milovat se v tichu, nebo naopak při hudbě – to poskytuje rozdílné vjemy. Libé melodie s koketními texty dokážou eroticky navnadit víc než lecjaké afrodiziakum a co se týče hudby jako takové, tak se uplatňuje nejen přímo při sexu, ale i v erotických fantaziích.

Schválně, když přivřete oči a myšlenky soustředíte na milování: Jaká písnička se vám vybaví? Na něco takového se zeptal americký sexuolog, psycholog a výzkumník Justin Lehmiller 4 175 dospělých Američanů. A co se dozvěděl?

Jen já, ty a sex

55 procent dotazovaných uvedlo, že hudba v jejich sexuálních fantaziích rozhodně hraje roli. Ženy dvakrát častěji než muži uváděly, že když si představují milování s nějakou osobou, v pozadí vždy něco hraje. Oproti tichu je to prý příjemnější. Jakmile tohle Justin Lehmiller zjistil, začal se také zajímat, co si lidé obvykle pouštějí přímo při sexu.

Nejslavnější striptér světa boduje

Jedním z nejčastěji přehrávaných songů je hitovka, na kterou tančil legendární Magic Mike ve filmu Bez kalhot (2012). Kdo by neznal scénu, kterou vyrýsovaný Channing Tatum (41) zvládl opravdu bravurně? Tohle číslo i s písní Pony (1996) od amerického písničkáře Ginuwina (51) napodobují stovky striptérů po celém světě! Ne náhodou. Písnička je to velmi smyslná a chytlavá, působí jako ztělesnění erotična. Možná si právě tenhle snímek (anebo písničku) budete chtít pustit ještě dnes večer?

Song o posedlosti

V kurzu se ovšem drží i Closer, což je počin americké rockové kapely Nine Inch Nails z alba The Downward Spiral (1994). Zajímavé je, že tahle skladba byla v anketě nejčastěji zmiňována v souvislosti s fantaziemi spojenými s BDSM, tedy zavázanýma očima, bičíky, pouty, submisivitou a dominancí. Třeba k nějakým podobným hrátkám přivede i vás.

Volume doprava

V ložnicích, včetně těch fantazijních, se neztrácí ani typická „oplodňovací“ písnička Let’s Get It On (1973), za kterou stojí soulový zpěvák Marvin Gaye (†44), a oblíbená je i jeho další populární pecka Sexual Healing (1982).

Filmové hity se neztratí

Žebříček uzavírají All of Me (2013), kterou napsal a zpívá oblíbený John Legend (43), a Wicked Game (1989) od Chrise Isaaka (65) – tato elektrizující píseň se proslavila díky kultovnímu filmovému dramatu Zběsilost v srdci (1990).

Někteří lidé se také zmínili o „sexuální písni“ Take My Breath Away z romantického akčňáku Top Gun (1986), kterou si střihla americká elektropopová skupina Berlin. Tenhle song získal Oscara a představuje spíš lásku, něhu, romantiku a touhu.

Kdo má radši ticho?

K hudbě jakožto kulise pro sex tíhnou jedinci, kteří si potrpí na detaily. Patří tedy spíše k hračičkům a věnují více pozornosti „nastavování scény“. Justin Lehmiller poznamenal, že zvýšený zájem o hudbu mají i vášniví a společenští lidé s vysokou otevřeností vůči zkušenostem. V tichu se naopak podle něj častěji milují vystresovaní milenci. Pro ně může hudba ve chvílích napětí vytvářet nechtěné rozptýlení. A jak jste na tom vy?

Reklama

Načítám