Hlavní obsah
3,2
(36)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta jsou rychlé, snadné a bez kynutí. A tyto jsou navíc s kokosovou moukou, takže zdravější. Když je naplníte jahodami a čokoládou, získáte vynikající sladké jídlo. Stejné těsto můžete samozřejmě využít i pro knedlíky z jiného ovoce.

30 min.
Příprava
7 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na knedlíky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 1 vejce
  • 300 g čerstvých jahod
  • 1 tabulka čokolády
  • 250 g měkkého tvarohu polotučného
  • 1 špetka soli
Na dohotovení
  • 70 g másla
  • 200 g tvrdého tvarohu
  • 150 g moučkového cukru
Článek

Postup

01.

Do mísy nasypejte polohrubou a kokosovou mouku. Přidejte špetku soli, měkký tvaroh a vejce. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké a pružné těsto. 

02.

Do velkého hrnce dejte vařit vodu a přidejte do ní trošku soli. A zatím si připravte knedlíky.

03.

Jahody zbavte stopek a čokoládu rozlámejte na čtverečky. Můžete použít hořkou i mléčnou, záleží na vás, jaká vám chutná. 

04.

Těsto vyválejte na plát o výšce asi 4 až 5 mm a nakrájejte na 12 čtverečků. Na každý dejte jahodu a dílek čokolády, opatrně zabalte a vytvarujte kulatý knedlík. 

05.

Knedlíky vkládejte do vroucí vody a vařte 7 minut, poté je děrovačkou vyjměte a rozdělte na talíře. Posypejte nastrouhaným tvarohem, cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

Tip: Tyto knedlíky budou chutnat skvěle i s třešněmi, místo čokolády k nim přidejte kousek marcipánu.

Podívejte se na 5 triků, jak z ovocných knedlíků udělat ještě větší pochoutku. A jestli nechcete balit knedlíky, uvařte z těsta noky a náplň dejte navrch!

Reklama