Hlavní obsah

Rychlé tvarohové knedlíky s jahodami

Hodnocení:
(221)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Hledáte jednoduchý a rychlý recept na tvarohové knedlíky? Máme pro vás jeden ověřený, který se povede vždy. Knedlíky můžete naplnit třeba jako my jahodami, skvěle chutnat budou i s malinami nebo meruňkami.

Ingredience pro:
12 knedlíčků
Na těsto
  • 200 g polohrubé mouky
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 50 g másla
  • 3 ks žloutků
  • 1 špetka soli
Na náplň
  • 12 ks čerstvých jahod
Na ozdobu
  • 1 hrst strouhanky
  • 3 lžíce cukru
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že si dáte vařit hrnec s lehce osolenou vodou.

Krok 2: Na pracovní desku si prosejte mouku, do které dejte následně 3 žloutky, tvaroh, špetku soli a předem rozpuštěné máslo. Vše smíchejte a vypracujte nelepivé těsto.

Krok 3: Těsto rozválejte do tvaru čtverce nebo obdélníku a rozkrájejte na 12 stejně velkých čtverečků. Do nich následně balte větší čerstvé jahody.

Krok 4: Vytvarované plněné knedlíky vařte po dobu 10 až 12 minut. Hotové knedlíky by měly vyplavat na hladinu.

Krok 5: Smíchejte strouhanku a cukr a nasypte na rozehřátou pánev. Chvíli opékejte, dokud nezačne cukr karamelizovat a strouhanka zlátnout. Hlídejte, aby karamelizovaný cukr neměl hodně tmavou barvu, to by zhořknul.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Jahodové knedlíky k české kuchyni neodmyslitelně patří

Krok 6: Ještě horké uvařené knedlíky obalte v křupavé karamelizované strouhance. Podávejte ihned posypané zbylou strouhankou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek