Hlavní obsah

Jak se o víkendu zabavit? Tipy na knihy a hry pro všechny!

Foto: Leszek Glasner, Shutterstock.com

Foto: Leszek Glasner, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obvykle se nemůžete konce týdne dočkat a nadšeně plánujete, co s rodinou podniknete, koho navštívíte a kde se pobavíte? S rostoucím počtem nakažených koronavirem a vládních opatřeních se mění nálada, že? Nechte si od nás doporučit, jak se i tak mít fajn!

Článek

Máme tu víkend a vy jako obvykle přemýšlíte, co podniknout a jak strávit volno. Jenže mezi lidi se teď moc nedostanete, akce, které jste měli v plánu, se ruší. Nevěšte hlavu, máme tipy, jak si i tak konec týdne užít!

Co si přečíst, jaké hry si zahrát nebo jaký seriál pustit? A když vysvitne sluníčko, vyrazte na výlet!

Jaké má být počasí? V sobotu ideální na domácí program: oblačno až polojasno, přechodně až zataženo. Nejnižší noční teploty klesnou na +3 až –1 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 6 až 10 °C, a protože bude chvílemi pršet, udělejte si kakao a zachumlejte se do deky. V neděli bude naopak perfektní počasí na procházku nebo výlet: skoro jasno až polojasno, ráno a dopoledne se může objevit i nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na –1 až –5 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupí na 8 až 12 °C.

Seriál Koruna

Fascinuje vás britská královská rodina a rádi sledujete osudy jednotlivých členů? Pak by vás mohl zajímat anglický seriál Koruna (2016–2020), který mapuje život královny Alžběty II. (93) a ostatních členů její rodiny (najdete ho na Netflixu).

Jak se z Lilibeth, která milovala koně a nikdy nestála o pozornost, stala mocná panovnice ztělesňující Korunu? Historicky velmi věrný televizní počin ukazuje zásadní historické okamžiky i to, jak o sobě Alžběta neustále pochybovala a nebyla si jistá, zda svou roli plní dobře. Na trůn usedla již ve 26 letech a příslušelo jí být u všeho, ale k ničemu se vlastně nevyjadřovat. K tomu se ještě snažila ukočírovat svou rebelující mladší sestru Margaret (†71) a manžela, prince Philipa (98), který se musel stáhnout do pozadí.

Foto: Profimedia.cz

Zdá se vám život královské rodiny fascinující? Při sledování seriálu Koruna zjistíte, že není co závidět (na snímku Olivia Colman, 46, která od třetí série ztvárnila královnu Alžbětu)Foto: Profimedia.cz

Když vám náhodné setkání změní život

Představte si, že se procházíte anglickým venkovem zachumlaní ve svetru a těšíte se na šálek čaje. Krásný pocit? Stejný budete mít při čtení knížky Ellie a její náhodné setkání, která nedávno vyšla. Ellie sama sebe popisuje jako  hospodyňku z Exmooru a dny jí tak nějak plynou. Na seznamu věcí, co by chtěla zvládnout do čtyřiceti, má mimo jiné hru na harfu. A když náhodou navštíví dílnu místního podivína Dana, který harfy vyrábí, dostává její život nečekaný a krásný rozměr. Láska totiž čeká na těch nejnečekanějších místech.

Foto: Nakladatelství Domino

Ellie a její náhodné setkání, Hazel Prior, nakladatelství Domino, 272 stranFoto: Nakladatelství Domino

Ukažte dětem kouzlo černého humoru

Školáci jsou od středy doma, školy jsou zavřené. A jen si udělají úkoly a splní povinnosti, začnou se nudit a vyžadují program. Tak co kdyby si četli? Ale chce to knížku vtipnou, která je zaujme a pobaví, u které nějakou chvíli vydrží.

Knížka Kamarádi ze záhrobí vyšla vloni a je o obyvatelích jednoho hřbitova, kde rozhodně nepanuje nálada jako na funuse a nebožtíci se umí pobavit. Jezdí tu kluk na motorce, milovník králíků svým mazlíkům rozšiřuje slovní zásobu, hledá se způsob, jak nejlépe vykyne těsto na mazanec, a u všeho asistují ukašlaná dvojčata. Tohle bude bavit i vás!

Foto: bambook

Kamarádi ze záhrobí, Iva Gecková, nakladatelství Bambook, 112 stranFoto: bambook

Tvoje tvář má známý hlas u vás doma

Oblíbená televizní soutěž, kde se známé osobnosti převtělují do některé z pěveckých hvězd, se těší obrovské popularitě (tyhle slavné Slovenky milujeme). Máte i vy takový talent? Tak si to vyzkoušejte při týmové party hře u vás doma. Dokážete věrně napodobit krále popu Michaela Jacksona nebo zabroukat Lady Carneval jako Mistr? Hudební interprety nebo pojmy zkuste předvést, nakreslit, vysvětlit nebo zazpívat. A poznáte známé hvězdy, které se v rámci pořadu proměnily k nepoznání?

Foto: Albi

Česká firma Albi byla založena v roce 1991 a v její nabídce najdete nespočet deskových herFoto: Albi

Sbalte bágl a do něj děti

Hromadné akce jsou kvůli šíření nákazy koronaviru zrušeny a vám se beztak nechce mezi lidi? Vyrazte do přírody, tam bude dobře vám i dětem. Jednou z nejkrásnějších oblastí Česka je Českosaské Švýcarsko, a jestli ho má někdo s dětmi prochozené, tak je to Jana Červenková. Svými tipy na výlety nejdříve inspirovala na blogu S dětmi v báglu a nedávno je vydala i knižně. Jejím mottem je Cílem není cíl, cílem je cesta. Zkuste třeba Meixnerovu pohybovou stezku v Prysku, což je příjemná procházka klidným lesem (asi 3,5 km tam i zpět), kterou vám zpestří krásné vyhlídky nebo venkovní posilovny.

Foto: Profimedia.cz

Zamilujte si Českosaské Švýcarsko stejně jako blogerka Jana a její rodinaFoto: Profimedia.cz

Užijte si víkend a nezapomeňte sledovat počasí!

Reklama

Načítám