Hlavní obsah

Léto a vlasy: Věřte profesionálům!

Foto: Thinkstock

Chraňte své vlasy před účinky slunceFoto: Thinkstock

Reklama

Sluníčko je tu, a tak vyrážíme k vodě, opalovat se! Ale... UV paprsky při dlouhodobém působení poškozují nejen pokožku, ale i vlasové vlákno. Proto je dobré mít na paměti speciální letní tipy profesionální kadeřnice pro ochranu vlasů. Ty nám to oplatí svou hebkostí, hladkostí a především zdravím.

Článek

Jak tedy na to?

Stop blednutí barvy

I ženy, které se o své vlasy během roku pečlivě starají, letní péči opomíjejí. Potom jsou jejich vlasy matné, drsné a hůře se upravují. Vzhledem k tomu, že 80 % žen má přeliv nebo barvu, sluneční paprsky je „šisují“. Proto je důležité používat ochranné přípravky, které obsahují UV filtry, deriváty vitaminu E zajišťující svěžest barvy.

Že jsou doporučované péče jen léčky na naši peněženku? Možná, ale je zřejmé, že některé vlasy vypadají božsky, jiné dost zničeně. Nevěřme, že je to dílo jen přírody, za krásou vlasů jsou pečující a stylingové přípravky. Co nám tedy pro krásu vlasů doporučuje kadeřnice Zuzana Hejnová ze salonu Unique?

Foto: feelbeauty.ru

Řada Sun Protection od WellyFoto: feelbeauty.ru

Péče před i po slunění

Při delším pobytu na slunci vyzkoušejme pro jemné vlasy např. sprej Micro-Voile Protecteur od Kérastase Paris nebo Sun UV Protection od Welly nebo značky Schwarzkopf. Snadno se aplikují díky jemné konzistenci a zanechávají vlasy hebké, lesklé a pružné, a také je chrání před krepatěním. Nanášejí se do suchých nebo vlhkých vlasů. Určitě dostanou vaše vlasy do kondice během chvilky.

Chlor, sůl a písek dávají našim vlasům také pořádně zabrat. Nejvíc se jejich negativní účinky projevují na blond a melírovaných vlasech, které jsou již chemicky narušené. V tomto případě věnujme zvýšenou pozornost výběru výživné péče při slunění, ale také po ní. Vlasy jsou křehčí a náchylnější k běžným vlasovým úpravám, jako je fénování a žehlení. Použijme proto stylingové přípravky, které je chrání před teplem.

Když přijdeme od vody, je důležité použít šampony, které jsou určeny po slunění např. Bain Après-Soleil cheveux colorés nebo After-Sun Shampoo od Redkenu, které eliminují přebytky ochranných péčí, soli, písku a chloru. U silněji zcitlivělých vlasů je ideální před mytím výživa v podobě masky Gelée Fraiche, která je na lehké gelové bázi, díky složení vlas nezatěžuje a nemastí, oživuje lesk barvy vlasů a zároveň zklidňuje vlasovou pokožku. Vlasům také prospěje zábal Panthenolu forte od Altermed, který dostaneme v lékárně. Vlasy jsou po něm lesklé, hebké, lehce rozčesatelné. To vše už po pár minutách po nanesení a cena je víc než přijatelná.

Foto: archiv firem

Letní vlasová kosmetika Kérastase a RedkenFoto: archiv firem

Babské rady nefungují!

„Každá žena si před sluncem chrání pokožku, a tak by to mělo být i s vlasy, které jsou na slunce ještě citlivější než pleť," říká kadeřnice Zuzana Hejnová a dodává: „Sluneční záření vlas radikálně změní, pokud ho nechráníte. A když to uděláte podle rad našich babiček, tedy nanesete na vlas např. majonézu, vajíčka, olivový olej atd., rozhodně ho neuchráníte před škodlivými vnějšími vlivy, naopak vlasům uškodíte. Proto je nejlepší se těmto zaručeným radám vyhnout zejména v letním slunečním období.“

Nakupujte u kadeřníka

Kadeřnice říká, že běžně dostupné přípravky z drogerie nejsou nejvhodnějším řešením a ochranou, většinou obsahují vysoké procento vody a oleje a méně vitaminů a výživy. Ale hlavní nevýhodou při výběru je, že chybí profesionální rada kadeřníka, který doporučí péči přímo na míru. Záleží-li nám na našich vlasech, nakupujme kosmetiku v kadeřnickém studiu. Na vlasech to bude zaručeně vidět.

Reklama

Související témata:

Načítám