Hlavní obsah

Jak to vidí chlap: Manžel má nemocnou prostatu a odmítá sex

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Foto: wavebreakmedia, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský sex byl léta zcela v pořádku, jenže se to náhle změnilo. Muž má problémy s prostatou a přestal se o manželku po sexuální stránce zajímat. Ale proč? Zdravotní potíže nejsou tak zásadní, aby způsobovaly impotenci. Co se děje? Josef Hausmann to ví a dobře poradí.

Článek

Na adresu jaktovidichlap@firma.seznam.cz přišel tento e-mail od naší čtenářky Milušky:

Vážený pane Hausmanne, moc bych vás chtěla poprosit o radu, protože už jsem zoufalá. Můj manžel má přibližně dva roky problémy s prostatou, naštěstí to není rakovina, což jsme si opravdu oddychli. Ale nějaké potíže má, bere na ně léky. Ze začátku to moc neřešil a měli jsme sex v normální frekvenci, nicméně poslední půlrok jsme se milovali jen dvakrát. Zkusila jsem toho mnoho, aktivně svádět, psát lechtivé zprávy, i sexy prádlo jsem zkusila, asi dva měsíce jsem to nechala jen na něm, ale nic nezabralo a nezabírá. Přestože je mi už skoro 60 let, tak mě sex baví a moc mi chybí. On mi na mé žádosti vždy odpovídá, že na to nemá chuť, že je určitě nefunkční. Ale on to ani nechce zkusit, nedotýká se mě, prostě nic. Prosím, poraďte mi, co by na něho mohlo zabrat. Děkuji vám moc. Miluška

Vážená paní Miluško,

nejsem sice urolog, ale jsem v letech, kdy také musím chodit na preventivní prohlídky prostaty, a přitom jsem nějaká moudra posbíral a vypozoroval. Benigní zbytnění prostaty, kterým zřejmě trpí váš manžel, nemá na pohlavní svěžest prakticky žádný negativní vliv. Takže – váš muž se vymlouvá. Měla byste zjistit proč. Soudě podle vašeho věku jste spolu již dlouhou dobu a jak známo, lidé se s časem postupně čím dál víc „okoukají“, až to dospěje do fáze, kdy jednomu se už nechce vůbec. V takovém případě je nátlak (lechtivé zprávy, prádélko) kontraproduktivní.

Znám devadesátiletého svůdníka a milovníka, který razí (a naplňuje) heslo: Impotence neexistuje, všechno je jen lenost. Nepřítelem lenosti je motivace k činu, ovšem objektivně nutno přiznat, že manželka po mnoha desetiletích společného života velkou motivací není, i kdyby byla ze zlata. Manželovu „čilost“ byste možná demaskovala nastrčením milenky nebo možná společným sledováním nějakého porna. Přečtěte si něco o Coolidgeově jevu, abyste pochopila, jak silnou motivací je pro muže cizí žena. A proč se muži tak srdečně smějí vtípkům à la „Na cizí to jde vždycky“ či „Cizí je lepší, i kdyby byla horší“.

Uvědomuji si, že tyto úvahy neřeší váš problém a nezodpovídají vaši zásadní otázku: „Co by na něho mohlo zabrat?“ Nuže, v odborných urologických kuloárech jsem pochytil informaci (kterou si snadno můžete ověřit), že nejlepší prevencí proti zhoršujícímu se stavu prostaty je (aspoň) jedna ejakulace denně. Kdysi jsem zde na podobné téma publikoval článek Nevěrou ke zdraví mužů, kde z uvedeného důvodu v nadsázce doporučuji zahrnout do rodinných výdajů na zdraví i náklady na pravidelnou milenku.

Jelikož vám v dotazu ale nejde o mužovo zdraví, ale o vlastní sexuální potěšení, načtěte si informace o důležitosti pravidelného sexu pro prevenci prostatických poruch a předejte je manželovi. Mohla byste docílit toho, že co nebyl manžel ochoten činit z lásky, bude činit z obavy o své zdraví. To je motivace jako hrom.

Reklama

Načítám