Hlavní obsah

Jak zahájit sex beze slov? Máme tipy, které uvítají nejen stydlivky

Foto: bezikus, Shutterstock.com

Zkuste to pokaždé trošku jinak. Napětí posiluje vzájemnou touhuFoto: bezikus, Shutterstock.com

Reklama

Předehra může mít mnoho podob. Ať už máte některé postupy radši než ty druhé, změny v zahajování intimního kontaktu vyženou nudu, stereotyp i stres. Jak dobýt milencovo srdce i poklopec?

Článek

Podle průzkumu, který realizovala společnost Reckitt Benckiser (Czech Republic) v září 2016 na vzorku 1422 lidí, 45 procent dotazovaných Čechů udává, že by rádi a častěji zažili sex, který bude něčím výjimečný. Měli byste se kvůli tomu „na hlavu stavět“? Nikoli. Někdy stačí začít milování prostě jen „jinak“. Znáte to. Sex jednou za týden, tak ať to aspoň stojí za to! Kdy a jak zahájit intimní kontakt, aby si všichni přišli na svoje?

Beze slov a striptýzu

„Milování se dotýká všech smyslů, nicméně jedním z nejmocnějších a nejvšestrannějších prostředníků rozkoše zůstává hmat. Dotekem můžete partnera dráždit a vzrušovat, také v něm probouzet pocity důvěry a bezpečí,“ tvrdí světově proslulá sexuální antropoložka Betony Vernon žijící střídavě v Miláně a v Paříži, která napsala neméně známou Budoárovou bibli plnou erotických vychytávek.

Právě ona radí upřednostnit hmat, který disponuje schopností zahajovat sex a signalizovat změny jednotlivých fází. Třeba taková masáž je zázračný prostředek k zahájení intimního kontaktu, zejména pokud partner není ještě zcela připravený nebo je nervózní, nesoustředěný, ustaraný, unavený…

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Úsměv, smích, upřímné sdílení chvíle... zdánlivé drobnosti, které dokážou hodněFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Heslo: Nedělat z toho vědu

Je to skvělá metoda k mapování smyslové geografie partnerova těla a zjišťování jeho reakcí. „Jestli se obáváte, že byste to nemuseli zvládnout, něco si o umění masáže přečtěte nebo se přihlaste na masérský kurz. Dodá vám to pocit jistoty,“ doporučuje odbornice s tím, že i bez znalostí složitých technik masírování může svou funkci plnit dobře.

Stačí, dáte-li volný průchod tvůrčí energii a necháte se vést svými instinkty. Když například druhého požádáte, aby vám prozradil, po čem touží, budete s postupem času zjišťovat, že umíte poskytovat velmi účinnou a na míru ušitou masáž. A kde konkrétně začít? U hlavy!

Sídlí v ní čtyři z pěti smyslových orgánů a také největší pohlavní orgán vůbec – mozek. Ne nadarmo Betony Vernon říká, že masáží hlavy navnadíte ke spolupráci i toho nejnervóznějšího milence.

Nechte se vést

„Masírujte temeno a týl. Jemně potahujte za vlasy, přivábíte tím krev, aby prostoupila až k periferním oblastem hlavy, a podpoříte tím plynulost krevního oběhu. Třete a potom i líbejte místo mezi obočím, které je známé jako třetí oko. Tato partie je mimořádně přístupná vůči přenosu energie a je branou k duchovní složce člověka,“ dál radí antropoložka a sexuální guru v Budoárové bibli. Co dál?

Foto: Guryanov Andrey, Shutterstock.com

Masáž je skvělý začátekFoto: Guryanov Andrey, Shutterstock.com

Jemně líbejte oční víčka, krk. Poté mohutné, masité svaly hýždí, stehen nebo zad dobře reagující na silný a do hloubky zasahující tlak. Nebojte se do nich „opřít“. Následuje dráždivá stimulace genitálií. Stisk, polibek, pohlazení.

Cesta královen

Pro zakončení procesu zvolte masáž partnerovy pokožky bradavkami. „I tato technika je z těch, při nichž si na své přijde ten, kdo je masírovaný, i ten, kdo masáž poskytuje,“ uzavírá Betony Vernon s tím, že i když jsou nejúčinnějším nástrojem hmatových prožitků ruce, nezapomínejte jejich činnost podpořit ústy a jazykem. A teď když srovnáte svůj dosavadní postup zahajování sexu a tenhle nový, který by se měl používat častěji? Ani jeden. Střídejte to a vzbuzujte moment překvapení i napětí.

„Někdy můžete k sexu přistoupit rychle, přípravné fáze přeskočit a výsledek je fantastický, jindy nebo s jiným je tentýž postup trapný, násilný a nikdo z něj nic nemá. Záleží na situaci, partnerovi i naladění,“ říká sexuolog Zlatko Pastor. Prostě opět dejte na svůj instinkt.

A jak pohlavní styk zahajujete právě vy?

Reklama

Načítám