Hlavní obsah

Nejlepší orgasmus? Vědci zjistili, v kolika letech na ženy čeká!

Foto: DmitryBelyaev, Shutterstock.com

Foto: DmitryBelyaev, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To nejsilnější, nejemotivnější a nejhlubší vyvrcholení ze všech? Počkejte si na něj! Jak dlouho? Nebývalá rozkoš má číslo, které se vám bude nesmírně líbit! Vejde se vám tolik svíček na dort?

Článek

Myslíte si, že vás po nějakých dvaceti či třiceti letech života nic pěkného nečeká? Pak jste na velkém omylu. Průzkum, který provedla aplikace Natural Cycles a který uveřejnil portál Health, veškeré ženské obavy týkající se upadající sexuality a stárnutí směle vyvrací.

Údaje shromážděné od více než 2600 žen ve třech věkových skupinách – ve věku do 23, 23 až 36 a nad 36 let – jasně dokazují, že na stárnutí vlastně není nic špatného. Ukazuje se totiž, že čím „nižší číslo“, tím horší orgasmus. Naproti tomu výbuch vášně a nekontrolovatelnou touhu většina žen prožívá v 36 letech. Překvapení?

Tajemství rozkoše odhaleno

„Mnoho žen, s nimiž mluvím a kterým je okolo třiceti a čtyřiceti, se domnívá, že již v tomto období ví, jak komunikovat se svým partnerem,“ říká k výsledkům průzkumu americký sexuální terapeut Ian Kerner s tím, že ženy po třicítce jsou vyzrálé a zkušené fyzicky i psychicky, což jim dodává pocit sebejistoty i žádostivosti. Proto pak pro ně není problém uvolnit se, odevzdat se partnerovi a prožít svůj dosud nejbouřlivější orgasmus. V tomhle je příroda tak štědrá!

Však i český sexuální psycholog Petr Weiss směle hlásá, že ženy jsou na vrcholu svých sexuálních možností kolem třicátého roku věku, nezřídka dokonce právě až po třicítce. V tomto věku se podle něj objevuje nejvíce orgastických, ale i multiorgastických žen, tedy takových, které jsou schopny prožít i více orgasmů při jednom milování – a taky vyjadřují nejvyšší sexuální apetenci nebo potřebu.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Těšte se: čím starší, tím lepší. Po třicítce roste sexuální apetence i schopnost dosahovat orgasmuFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Víno a ženy. Zrají!

„Navíc klinické zkušenosti svědčí i o tom, že původně výhradně klitoridálně vzrušivé ženy začínají reagovat sexuálním vzrušením a orgasmem i na vaginální dráždění, tedy začínají dosahovat vyvrcholení i během soulože,“ uvádí Petr Weiss. Není to paráda? Rozkoš má tedy číslo. Z praxe je to 36, ale jestli něco podobného osobně pociťujete třeba ve 32 letech, není to nic proti ničemu. Hlavně když to klape!

„Úměrně tomu, jak ženy stárnou, více se společensky i psychologicky rozvíjejí, zároveň obhajují vlastní sexualitu a jsou s ní v kontaktu více než kdy jindy,“ dodává Ian Kerner a tuto skupinu šťastných porovnává s mladšími ročníky. Později narozené obvykle nemají tolik vážných partnerů a jsou méně naladěné na své sexuální já. Obecně tedy platí, že čím je žena starší a moudřejší, tím je v sexu lepší. Ovšem není to jen o věku a oné „šestatřicítce“ – roli hrají i další faktory.

Znáte to rčení, že člověku je tolik, na kolik se cítí? Pokud jde o uspokojující sexuální život, tak váš osobní pocit je stejně důležitý jako kalendářní věk. Aspoň tak to uvádějí vědci z Waterlooské univerzity v Kanadě, jejichž studii se 1170 dobrovolníky publikoval odborný magazín Journal of Sex Research. Zjistili, že kdo se cítí mlád, ten si sex víc užívá.

Pozitivní mysl – půl sexuálního zdraví

„Tato zjištění nejsou nijak zvlášť překvapivá,“ říká spoluautor studie a profesor volnočasových studií Steven Mock s tím, že koneckonců dává smysl, že když se někdo cítí lépe, silněji a přitažlivěji, tak má pohlavní styk častěji a umí si ho užít.

„Snad i proto je důležité chránit se proti všudypřítomným negativním stereotypům spojeným se stárnutím, neboť to je jedna z věcí, která se zjevně zdá být spojená s nižší kvalitou sexuálního života,“ dodává Steven Mock. A jeho kolegyně Amy Estill je též názoru. Podle ní tato konkrétní studie ukazuje, že dost pomáhá, když jsou lidé pozitivně naladění. Zkuste to…

A kdy jste svůj nejlepší orgasmus prožili právě vy?

Reklama

Související témata:

Načítám