Hlavní obsah

Indiánský horoskop: Vlk je vášnivý, Bobr tvrdohlavý a Hada se všichni bojí

Foto: alexan888, Shutterstock.com

Foto: alexan888, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve zvěrokruhu amerických indiánů nenajdete Kozoroha, Vodnáře ani Pannu, ale úplně jiná znamení inspirovaná a propojená s přírodou. Zjistěte, v jakém jste se narodili vy a co vám dává do vínku.

Článek

Původní obyvatelé Severní Ameriky žili v souladu s přírodou a na základě charakteristik zvířat, která žila kolem nich, sestavili indiánský horoskop, v němž najdete třeba Sokola, Havrana nebo Vlka. O pár dnů se míjí s tím naším, tak se nenechte zmást. Jaké zvíře vládne vám?

Sokol (21. 3. – 19. 4.)

Sokoli jsou přirození vůdci a umějí si poradit v jakékoli situaci. Dokážou se maximálně soustředit, a když přijde na rozhodování, bleskurychle vyberou správnou možnost. Za svým rozhodnutím si stojí. Jsou pragmatičtí, nedovedou jen tak zahálet, stále jdou za nějakým cílem. Nikdy neřeknou ne, když se jim nabízí nová příležitost. Nové věci je baví a stejně tak je baví dokazovat sami sobě, že na něco mají. Nebojí se vyslovit nesouhlas a vždycky se postaví za slabší.

Bobr (20. 4. – 20. 5.)

Lidé narození ve znamení Bobra pravděpodobně rádi mění věci vlastním tempem tak, aby měli vývoj pod kontrolou. Dělá jim problém přizpůsobit se rozhodnutí někoho jiného, ale nakonec se s tím vždy vyrovnají. Bobři jsou extrémně houževnatí. Jsou to schopní obchodníci, kteří neradi chodí kolem horké kaše a vždycky jdou rovnou k věci. Nikdy by neměli být podceňováni – mají pěkně tvrdou palici a svoje cíle si nakonec většinou prosadí.

Foto: Viktor Gladkov, Shutterstock.com

Jeleni mají šmrnc a charisma, ve společnosti je nepřehlédnete.Foto: Viktor Gladkov, Shutterstock.com

Jelen (21. 5. – 20. 6.)

Jelenům proudí v žilách kreativní energie a patří mezi velmi tvůrčí bytosti. Jsou to vtipní společníci, kteří lidi kolem sebe inspirují a baví. Jejich smysl pro humor je legendární. Mají osobní kouzlo, charisma a přirozenou autoritu. Komunikace je jejich přirozenost, špatně snášejí samotu. Často se zajímají o životní prostředí, ale nejde o žádné lesany a dřevorubce, stejně tak je zajímá i vlastní obraz a vzhled, na kterém si dávají vždycky záležet.

Datel (21. 6. – 21. 7.)

Datlové jsou asi nejstarostlivější a nejvíc pečující znamení celého indiánského zvěrokruhu. Nikdo nedovede naslouchat tak jako oni: mají porozumění a soucit pro každého, kdo je potřebuje. Je na ně vždycky spolehnutí. Většinou se z nich stávají skvělí rodiče i přátelé. Dovedou být snad až přehnaně organizovaní, což však oceníte, protože vám zásadní věci včas připomenou nebo je rovnou zařídí. Velkou roli v jejich životě hrají partnerské vztahy, stavění hnízda je pro ně naprosto zásadní.

Losos (22. 7. – 21. 8.)

Silnou stránkou Lososů je kreativita, umějí improvizovat a vymýšlet si řešení přímo na místě jako nikdo jiný. Když se pustí do nějakého úkolu, zcela se do něj ponoří a nic kolem v tu chvíli neexistuje. Kromě toho mají kdesi v těle zdánlivě nevyčerpatelnou zásobu energie. Dokážou druhé motivovat a povzbudit, jejich entuziasmus je nevyléčitelný. V životě mají hodně přátel i známých, lidé je doopravdy baví. Je na ně spolehnutí, nemění názory a dovedou vždy zachovat klid.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Lososi jsou velmi kreativní a jedničky v improvizaci. Jejich nadšení je nakažlivéFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Medvěd (22. 8. – 21. 9.)

Skeptičtí a rezervovaní Medvědi se málokdy pro něco nadchnou, jsou spíše rozvážní a pomalí a všechno si pořádně promyslí. Jejich noční můrou je improvizace, na všechno potřebují mít jasně daný plán. Jsou také praktičtí a schopní, a pokud druzí potřebují pomoc, ochotně se nabídnou. S emocemi jim to tolik nejde, ale mají velmi dobré srdce, jen neumějí všechno to, co v něm cítí, říct také nahlas. Daří se jim v akademické sféře, vzdělání je velmi baví a pouští se do něj s odhodláním a výdrží.

Havran (22. 9. – 22. 10.)

Šarmantní Havrani si druhé dovedou omotat kolem prstu jediným úsměvem: mají totiž velké osobní kouzlo. Umějí být idealisté a snílci, ale je to spíš proto, že jim delší dobu trvá, než dojdou k racionálnímu řešení. Myšlenky se jim často rozbíhají všemi směry. Není těžké s nimi vyjít – nesnášejí konflikty, a tak se jim záměrně vyhýbají. Jejich silnými stránkami jsou intuice a trpělivost, umí být ale k naštvání nerozhodní. Jsou to také filozofové a občas se ponoří do hlubokých úvah v nejméně vhodnou chvíli.

Had (23. 10. – 22. 11.)

Hadi jsou nejspirituálnější znamení celého indiánského zvěrokruhu a právě v tomto totemovém znamení se nejčastěji rodili šamani. Je pro ně jednoduché naladit se na své nitro a otevřít svou mysl něčemu většímu. Není pro ně však snadné se spřátelit, jako by fungovali na jiné frekvenci než všichni ostatní. Proto někdy působí mírně odtažitě, uzavřeně a leckdy podivně. Umějí se silně nadchnout pro věc a pracovat ze všech sil, aby dosáhli vytyčeného cíle.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Lidé narození ve znamení Hada mohou působit uzavřeně a jsou považováni za podivíny.Foto: fizkes, Shutterstock.com

Sova (21. 11. – 21. 12.)

Znamení Sovy se možná překvapivě nevyznačuje nějakou duchovní moudrostí, ale spíše praktickou inteligencí a schopnostmi. Kromě toho jsou lidé v tomto znamení velcí objevitelé a cestovatelé. Toulavé boty je stále táhnou do světa. Ač mají své zásady, často se do věcí vrhají bezhlavě. Tahle lehkomyslnost je jim pak často vyčítána, ale jen opravdu málokdy se poučí.

Husa (22. 12. – 19. 1.)

Husy mají obrovskou výdrž a cítí zodpovědnost vždy udělat to, co slíbily. I když samy „padají na hubu“, svou práci vždycky odvedou a je na ně extrémní spolehnutí. Pokud je někdo požádá o pomoc, pravděpodobně se mu jí dostane. Vyhovuje jim rutina, zavedené zvyky a pořádky, nerady mění fungování toho, co běží jako na drátkách. Většinou jsou ambiciózní. Hýčkají si své sny a cíle v nitru a propracovávají se k nim oklikou a nenápadně.

Vydra (20. 1. – 18. 2.)

Vydry jsou tak trochu podivíni, přemýšlejí jinak než ostatní lidé, kteří je často nedovedou pochopit. Mají svou hlavu a věci si dělají po svém. Pro svou nekonvenčnost jsou jejich dobré nápady často přehlíženy. Vydry mívají velkou fantazii, jsou inteligentní a jsou nadány silnou intuicí. Umějí být vynikajícími přáteli, protože se dovedou skvěle vcítit do druhých lidí. Jejich reakce – vlastně na cokoli – mohou být překvapivé. Povahou jsou optimisté, které jen tak něco nerozhází.

Vlk (19. 2. – 20. 3.)

Poznávacím znamením Vlka jsou vášeň a emoce. Toto znamení kolísá mezi dvěma póly – někdy se nedovede obejít bez svojí smečky, jindy vyhledává samotu a klid. Vlci se až extrémně řídí srdcem. Pokud chtějí, umějí se velmi dobře naladit i na lidi kolem sebe a vyjít jim vstříc. Neradi se cítí na někom závislí a umějí si poradit sami za jakýchkoli okolností. Když se pro něco nadchnou, je to nadlouho a dají do toho všechno.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Reklama

Související témata:
Totemy

Načítám