Hlavní obsah

Lvi jsou k sežrání, Kozorozi tiše stojí stranou: Charisma podle horoskopu

Foto: Aila Images, Shutterstock.com

Foto: Aila Images, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní kouzlo, šarm, jiskra – takové to nepostižitelné cosi, co vás k člověku přitahuje jako magnet. A nebo taky ne, pokud charisma zcela postrádá. Která znamení zvěrokruhu vás dovedou okouzlit jen svou přítomností?

Článek

Charisma se nedá jen tak naučit, je to něco, co máte, a nebo taky ne. Samozřejmě, objevit se může až později v životě s narůstajícím sebevědomím, vzděláním, zkušenostmi. Přesto se dá říct, že je to tajemné cosi, které máme už jaksi odjakživa. Kterým znamením stačí jen mrknout a pokynout a všichni je milují, celý svět se točí kolem nich? Kdo má osobní kouzlo, které k němu ostatní přitahuje jako magnet?

Beran (21. 3.–20. 4.)

Berani patří k vůbec nejcharismatičtějším znamením celého zvěrokruhu. Každého v dohledu okouzlí svým milionem nápadů a podnětů, které z nich neustále prýští, a také svou elektrizující fyzickou vitalitou a energií. Lidé v tomto ohnivém znamení jsou jakýmsi motorem, umí nakopnout vlastně jakoukoli situaci kupředu a jsou duší každého večírku. Dobrodružná povaha, zápal a jakási opravdovost ve všem, co dělají, slouží jako magnet a okamžitě vás přitáhnou na Beraní orbitu.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Kouzlo Býků je možná trochu opatrnější než u Beranů, ale vlastně podobně silné. Jen je trochu skryté a vytahují ho až tehdy, když je potřeba. Jejich charisma je jaksi tiché a pramení z intenzity jejich osobnosti. Býci prožívají každý okamžik naplno, sytí se každou kapkou života a jsou ohromně houževnatí a tvrdohlaví, když jim o něco jde. A právě tato vnitřní síla z nich umí vyzařovat jako obrovský charismatický maják, pokud ji zrovna chtějí na někoho uplatnit. Ačkoli působí rádi spíš nenápadně, je to v nich.

Foto: Liderina, Shutterstock.com

Z Býků vyzařuje obrovská vnitřní síla a ta lidi přitahujeFoto: Liderina, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Blíženci si umí získat doslova každého, protože umí měnit osobnost podle toho, v čí blízkosti se zrovna pohybují. Jsou extrémně přizpůsobiví a umí se převtělit v kohokoli, kdykoli a kdekoli. Navíc jsou mistři konverzace, zábavní a duší každé společnosti. I ty nejobyčejnější momenty umí proměnit ve fascinující události. Jejich charisma pramení z toho, že rádi vypráví historky o svém divokém a nespoutaném životě – ale stejně tak se umí stáhnout do pozadí a naslouchat, když je to třeba. Nikdy nevíte, na čem jste, ale vždycky vás budou bavit.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Raci nepatří mezi nejcharismatičtější znamení zvěrokruhu, tenhle magnetismus jim chybí. Umí být velmi milí a přátelští, ale neočarují vás pouhou přítomností. Na to dávají příliš najevo svou nejistotu a je moc snadné vyvést je z míry. Energie vodního živlu tíhne spíše směrem k upřímné citovosti a empatii než záhadnému kouzlu šarmantní duše večírků. A na tom není vůbec nic špatného. Raci tak mohou nabídnout spíš otevřenou náruč a ucho, které si vás vyslechne.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Lvi jsou samozřejmě jedním z nejcharismatičtějších znamení celého zvěrokruhu, králové a královny osobního kouzla, ladnosti a magnetismu. Nemají problém jít si za svými touhami a sny, ale zároveň jsou vždy opatrní a ohleduplní, aby nerozdupali sen někoho jiného. A to je extrémně přitažlivé a okouzlující. Mají v sobě právě tu magickou jiskru, která způsobuje, že i když zhroucení pláčou na záchodě, vypadají u toho oslnivě. Jejich vřelost a zároveň sofistikovaná elegance tvoří přímo opojný koktejl.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Lvi jsou okouzlující a fungují na ostatní jako magnetFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Šarm rozhodně nepatří mezi hlavní zbraně Panen. Spíš naopak. Může za to asi jejich celková střízlivost, vážnost, to, že stojí nohama pevně na zemi a na takové věci jako osobní kouzlo v sobě nemají dostatek tajuplnosti nebo vášně. S Pannami vždycky přesně víte, na čem jste, což jim možná ubírá na charismatu, ale naopak je pak mnohem snazší s nimi vyjít, protože před sebou nemusíte hrát žádná divadélka. Získají si vás svou nápomocností, samostatností a bystrou myslí.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Váhy dokáží snadno okouzlit vlastně kohokoli. Doslova vyzařují charisma a eleganci. Jde o otevřené znamení, které si k sobě druhé pouští velmi blízko, a klidně hned při prvním setkání. Věří v rovnováhu a mají tendenci v každém hledat jen to nejlepší, nemají tak problém otevřít se i naprostému cizinci. A právě to, jak všechny kolem sebe zvou do svého života, do své jasné a zářivé existence, k nim lidi přitahuje. Každý chce být přítelem tohoto barevného motýla a aspoň trochu se ohřát v lesku jeho křídel.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Magnetismus Štírů tryská zevnitř, umí být neskutečně charismatičtí a okouzlující, obklopení tajemstvím a nejistotou, což je něco, co dokáže druhým zamotat hlavu. Tohle kouzlo však musí úmyslně zapnout, jinak se totiž jeví spíš jako chladní, odtažití jedinci, se kterými nechcete nic mít, protože z nich máte strach. Ale nenechte se mýlit, pokud si to Štíři usmyslí, budou vás mít omotané kolem prstu jako nic. Umí být hrdí, odvážní i neskutečně vtipní, nikdo se na cíl nesoustředí tak jako oni, a tahle jejich vášeň vás dostane.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Na pohled chladní Štíři vás okouzlí právě svou nedostupnostíFoto: fizkes, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Ohniví Střelci ví, jak druhé bavit svými zábavnými historkami a divokými zážitky. Jsou vášniví, vtipní, sarkastičtí a velmi hovorní, a to je činí neuvěřitelně přitažlivými. Velkou část jejich kouzla tvoří jejich sebevědomí, které je skutečně neochvějné – Střelci neznají trapnost a nejistotu, vždycky ví, co dělají, necítí se špatně, jsou zkrátka spokojení s tím, kým jsou. Navíc nenosí nos nahoru, jsou velmi přímí a otevření a vyzývají každého, aby k životu přistupoval stejně prostě a přímočaře jako oni.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

Kozorozi nepatří mezi šarmantní baviče, kteří se stanou srdcem každé společnosti. Drží se spíš stranou, tiše a odtažitě. Roli v tom určitě hraje jejich introvertní povaha, která všechno charisma tak trochu blokuje, ale je taky fakt, že je být středem pozornosti vůbec neláká. Mají rádi svůj klid, nepotřebují se obklopovat lidmi a zábavou na každém kroku, naopak bez problémů vydrží jen sami se sebou, kdykoli a kdekoli. Umí být sice zábavnými společníky, mají v sobě mnoho netušené hloubky, ale vybírají si, komu ji ukážou.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

O Vodnářích se říká, že jsou tak trochu blázniví, excentričtí a jiní, to ale neznamená, že neumí být taky okouzlující a zapůsobit na kohokoli si zamanou. Jejich sebevědomí někdy může působit až chladně a odrazovat, ale je to jen taková fasáda. Pod jejich odtažitým zevnějškem se skrývá velmi inteligentní bytost, která ví všechno o umění manipulace a umí každého přimět vidět svět jejich očima. Navíc je obklopuje jakási aura záhadnosti a kreativity a to je obrovské lákadlo pro všechny kolem.

Ryby (21. 2.–20. 3.)

Ryby jsou neuvěřitelně milé, empatické a nápomocné a vždycky tu budou pro vás, ale za charismatické by je asi nikdo neoznačil. Stojí za tím zejména jejich nízké sebevědomí, které se objevuje u většiny zrozenců tohoto znamení. Když jsou ve svém přirozeném prostředí mezi lidmi, které dobře znají (a kterých není mnoho), uvolněně se baví a je s nimi i zábava. Mezi ne tak blízkými se však stahují do svojí ulity, a tak jejich okouzlující já spatří jen málokdo.

Načítám