Hlavní obsah

Tvrdohlavost podle znamení horoskopu: jak jste na tom vy?

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Reklama

Někdo se nechá ovlivnit každým názorem proneseným ve své blízkosti, jiný si vyslechne argumenty a pak možná změní úhel pohledu a ti poslední mají svou hlavu a neustoupí ani o píď. Nikdy. Která znamení zvěrokruhu patří mezi největší paličáky?

Článek

Tvrdohlavost může člověku pomoct v situacích, kdy by to jiní už dávno vzdali, ale on se díky své tvrdé palici zatvrzele žene vpřed – až dorazí k úspěchu. Jindy ale může být překážkou a břemenem: když si tvrdohlavec nenechá nic rozmluvit, ačkoli jde o evidentní hloupost. Některá znamení horoskopu se dají ovlivnit snáze, některá hůře a další vůbec. Do které skupiny patříte vy? A která znamení jsou ta nejpaličatější?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani nejsou Berany jen tak pro legraci! Jejich hlava je občas tvrdší než cihlová zeď. Jsou zvyklí dělat si věci po svém a jak se jim zrovna chce. A když je někdo tlačí k přizpůsobení, ukážou mu, jak paličatí jsou a jak marná by to byla bitva. Máte pocit, že se jejich zatvrzelost dá prostě přečkat, než je to přejde? Ani omylem. Jak si něco usmyslí, nepustí se toho, navíc ostatní přesvědčují, že je to tak nejlepší. Jakkoli jsou jinak přelétaví a u věcí vydrží jen chvíli, když nastoupí tvrdohlavý mód, jsou nezlomní.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci mají pořádně tvrdou palici, ne nadarmo se říká „zabejčit se“, když někdo nechce ustoupit ze svého stanoviska. Mají v sobě houževnatou sílu, s níž přetrpí cokoli až do hořkého – nebo sladkého? – konce. Nejsou agresivně tvrdohlaví jako Berani, kteří přesvědčují svět o své pravdě. Jsou velmi klidní, ale zarputilí. Tiše čekají, až se bouře přeženou a ukáže se, že měli pravdu – nebo si ji prosadili. Navíc umějí zcela jedinečně odmávnout argumenty, předstírat, že si je vyslechli, a pak si všechno udělat po svém.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

S tvrdohlavými Býky i Berany bývá těžké těžké pořízeníFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci často mění názor podle toho, jak se zrovna vyspali, jestli svítí sluníčko nebo jen tak. Proto nepatří mezi tvrdohlavá znamení – když volně plují s proudem, mohou se pohybovat mnohem flexibilněji. Ovšem paličatí být také umějí: ano, názory a postoje sice mění rádi, ale to neznamená, že je změní kvůli vám. Jedou si podle svého. Ale neradi se dostávají do konfliktů, připadá jim to zbytečné, proto se většinou vydají raději oklikou než cestou přímé konfrontace.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci nejsou znamení s největším odhodláním nebo pevnou vůlí – spíš naopak. Vzhledem k tomu, jak moc jim záleží na klidu a pohodě, se daleko častěji přizpůsobí a udělají věci tak, jak jim někdo řekne nebo poradí. Velmi snadno podléhají přirozeným autoritám a je pro ně jednodušší dělat to, co se jim řekne, než se dennodenně hádat. Na věcech jim musí opravdu záležet – většinou jde spíš o lidi než o cokoli jiného, aby se za ně skutečně postavili a bojovali za svou pravdu.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou v první řadě přirozeně autoritativní, takže tolik paličatosti zase nepotřebují – lidi kolem sebe většinou dostanou na svou stranu bez většího úsilí. Pokud jde o něco zásadního, jakmile si udělají jasný názor, už z něj neustoupí. Dovedou být velmi pevní a s železnou vůlí, která zlomí kdekoho. Jsou navíc velmi klidní, nevztekají se, nejdou hlavou proti zdi, ale spíš přesvědčují a působí svým přirozeným kouzlem tak dlouho, až jejich „protivník“ zkrátka sám změní názor. Velmi elegantní.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Raci se nechají zlomit či přemluvit dost často: jen máloco jim totiž stojí za konfliktFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou někde mezi. Rozhodně slepě neposlouchají pokyny druhých a nenechají se zviklat jedinou připomínkou. Ale zrovna tak nepotřebují trucovat a tvrdohlavě dupat nožkou při každé druhé příležitosti. Obojí jim přijde naprosto nepraktické: Nejradši situaci posoudí, udělají si nějaký názor, poslechnou si lidi okolo a podle toho situaci vyhodnotí. Umějí připustit, že má pravdu někdo jiný, ale stejně tak sebevědomě věřit ve vlastní vědomosti a úsudek. Zlatá střední cesta.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou nejméně paličaté znamení celého horoskopu. Jak už napovídá jejich jméno, jsou především váhavé, takže jsou často rády, když někdo rozhodne za ně, poradí jim, nabídne názor – a ony se k němu okamžitě a s chutí přikloní. Snadno se nechají ovlivnit, jsou velmi přizpůsobivé a formulovat vlastní stanovisko je pro ně občas skoro nemožné. Mají radost, když můžou druhým udělat radost a potěšit je, a proto se často přizpůsobí jejich názorům a přáním. A není na tom nic špatného.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jestli si může někdo v agresivní paličatosti podat ruce, pak jsou to Štíři a Berani. Umějí vztekle dupat a mlátit kolem sebe, když není po jejich, a nadělají tolik problémů, že svůj pohled na věc většinou prosadí. Štíři jsou přece jen trochu elegantnější a nejspíš svůj protějšek k tomu „správnému“ stanovisku tajně a polehoučku zmanipulují, ale když to nejde, tak si rádi dupnou a ztropí scénu. Jsou přesvědčeni o vlastní pravdě a nic jejich názor nemůže změnit. Ani když jim jejich chyba zírá přímo do obličeje.

Foto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Se Štíry není žádná legrace. Neuznají chybu, vztekají se, nafukují a dělají cirkusFoto: WAYHOME studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velmi vstřícné a bezproblémové znamení. Patří mezi silné osobnosti, které mají na všechno dost jasný názor, ale je to často vyváženo tím, že neradi působí problémy a umějí brát všechno s klidem. Takže když o nic nejde, co by nezměnili názor? Co by neustoupili? Co by před někým nesklonili hlavu, třebaže podle nich nemá pravdu? Ale když jim o něco opravdu jde, nenechte se mýlit: budou bojovat ze všech sil a nepohnete s nimi ani o píď.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi jsou velmi klidné znamení a určitě se nevrhají hlavou proti zdi s obrovským virválem. Tvrdou palici ale rozhodně mají – jen jinak. Ostatní přesvědčí argumenty a chladnou logikou, nezvyšují hlas, nevyskakují, nedělají cirkus. Neradi věci mění, a pokud mají něco nějak zafixováno, nic s nimi nehne. Na druhou stranu jsou ochotní vyslechnout argumenty a poměrně rozumně je zvážit. Máte-li tedy po ruce nějaké opravdu pádné, nejspíš byste zvládli Kozorohy přesvědčit – s vypětím všech sil.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

S Vodnáři je to ohledně paličatosti těžké. Ani je nenapadne, že by někdo mohl jakkoli ovlivnit to, jak žijí, jak se rozhodují nebo jaké mají názory. Nikomu svá stanoviska a pravdy nevnucují, chraň bůh. Ale stejně tak je jim úplně jedno, co si kdo myslí, a všechno dělají po svém. Svoboda je pro ně ultimátní hodnota a neberou v úvahu možnost, že by do ní mohl někdo jakkoli zasáhnout. Někdy to může vyústit v paličatost, zvlášť při srážce s někým, kdo je o své jediné pravdě bytostně přesvědčen.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby patří mezi nejsnáze ovlivnitelná znamení. Plavou s proudem a radši se nechají pohodlně unášet, než aby se bily zuby nehty o svou pravdu. Navíc je tu jejich ohromná empatie, která jim přikazuje ostatním ulehčit, přilepšit, pomoci, podpořit je... A s tím se tvrdohlavost zkrátka neslučuje. Rybám ustupování nevadí, rády se stáhnou do pozadí a nechají volant jiným. Což neznamená, že jsou neschopné: když se mají samostatně rozhodnout nebo si udělat názor, není to pro ně problém.

Reklama

Související témata:

Načítám