Hlavní obsah

Vztek podle horoskopu: Býci vybuchnou jako sopka, Lvi vás seřvou a Raci trucují

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Foto: Krakenimages.com, Shutterstock.com

Reklama

Člověk by řekl, že když se na vás někdo zlobí, poznáte to. Ale ono to není tak jednoduché. Každý se vzteká trochu jinak – někdo se uzavře do sebe, jiný hází věcmi, další křičí… Jak se ve vzteku chovají jednotlivá znamení?

Článek

Když se člověk naštve, často vyjde na povrch jeho skutečná osobnost, kterou může jinak aspoň částečně krotit a potlačovat. Jakmile nám v žilách zabublá hněv, všechny masky letí stranou. Přesto se někteří dokáží celkem dobře ovládat. Jak se jednotlivá znamení vztekají? Co od nich čekat a jak s nimi zacházet, aby je vztek brzy přešel a neukousli vám hlavu?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Že se Berani zlobí, to tedy rozhodně poznáte – tohle znamení patří mezi ukázkové vzteklouny. Často vybuchují bez ohledu na to, co tím udělají ostatním, rozhodně nebudou svoje emoce skrývat, a když jsou na někoho naštvaní, dají mu to najevo. Jejich hněv snadno vzplane a zahoří jasným plamenem, ale zároveň taky snadno vyhasne. Přestane je to bavit nebo jejich pozornost upoutá něco nového. Správnou reakcí na jejich zuřivost je klid. Když se s nimi nezačnete hádat, přejde je to ještě dřív.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Rozzlobení Býci začnou nejdřív poměrně zlehka – dávají okolí drobné nápovědy. Ztichnou, začnou se chovat chladně a odtažitě, stáhnou se do sebe. Potom vybuchnou jako sopka. Rozčílit Býka není nic snadného, tohle znamení má svatou trpělivost, ale když dojde na věc, záchvat vzteku bývá opravdu „all in“ a dojde často i na házení věcmi kolem sebe. Je lepší se stáhnout a zbaběle utéct. Když Býk zuří, tak prostě zuří, a rozumné argumenty nevidí a neslyší. Nejlepší je tomu předcházet.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Jestli nechcete, aby vás Býk vzteky rozdupal, nenaštvěte hoFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

U Blíženců nelze předpovědět, jak se ve vzteku zachovají. Je možné, že se budou držet svojí typické upovídané povahy a budou ječet, křičet, hádat se a pronášet jeden sarkastický komentář za druhým. Ale taky se může stát, že vám ukážou svou druhou tvář a zachovají chladnou hlavu, pouze se oženou několika dobře mířenými poznámkami. Řešení bývá v obou případech podobné: nechat je sdělit, co mají na srdci. Potřebují ze sebe svůj vztek dostat.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci nemají rádi scény. Vztek není emoce, kterou by vítali. Začnou nejspíš tím, že trucují – stáhnou se do sebe a zlobí se na celý svět. Pokud si toho nikdo nevšimne, přesouvají se k pasivně agresivním tahům a nebývale zlým poznámkám. A když ani to nezabere, stáhnou se do své skořápky a často dojde i na vzteklé slzy. Aby tohle přešlo, potřebují omluvy. Ideálně už v prvním stádiu trucování, aby se do těch pozdějších vůbec nedostali.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

U Lvů si člověk nikdy nemůže být jistý, jak to dopadne – někdy je dokáže vytočit každá prkotina, jindy zachovají chladnou hlavu a velkoryse přejdou i to, co by je normálně vystřelilo z pantoflí. Když ale dojde na vztekání, připravte se na pořádnou bouři, stejně jako u ostatních ohnivých znamení i Lev moc nekouká na ostatní. Myslí jen na vlastní emoce a často hodně křičí, to je lví specialita. Když se vyzuří, většinou se tváří, že se nic nestalo, za svoje chování se rozhodně nehodlá omlouvat.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Nechte Lva vyřádit, ale omluvu rozhodně nečekejteFoto: fizkes, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

K Pannám velké výlevy emocí nesedí, a to včetně vzteku. Drží ho v sobě, dokud to jde. Často to může vést dokonce k nejrůznějším zdravotním potížím, které mohou vypadat velmi záhadně, ale ve skutečnosti za ně může dlouho potlačená zuřivost. Panny se pak cítí ublíženě a nepochopeně a vztek z nich často vytryskne kvůli nějaké hlouposti za dlouhou dobu, kdy už nikdo nechápe, co se děje. Jejich hněv se většinou netýká toho, co právě probíhá, ale čehosi z minulosti.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Existuje vůbec něco, co mají Váhy ještě míň rády než konfrontace a konflikty? Nejspíš ne. Váhy svůj vztek nerady ukazují a necítí se v něm dobře. Mají pocit, že se nehodí k jejich lehkomyslné povaze a celkově nezapadá do jejich životního stylu. Občas jim jako každému prasknou nervy, ale nejde o velké výbuchy. Decentně si uleví, nikomu neublíží a zase jedou dál. Váhy mívají svůj vztek pod kontrolou.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Rozzlobit Štíra není úplně jednoduché, je to jedno z těch znamení, které se perfektně ovládá a neztrácí nad sebou kontrolu. Ale když to konečně rupne a oni se rozzlobí, berte nohy na ramena, protože naštvaný Štír je opravdu děsivý. Ví přesně, do čeho rýpnout, a jaká slova zvolit, aby druhému ublížil, a rozhodně se neštítí to udělat. V konfliktu se rádi dlouho rýpají a neumí odpouštět ani zapomenout. Štířímu vzteku se zkrátka snažte vyhnout. Když to nevyjde, tak utíkejte.

Foto: Master1305, Shutterstock.com

Štír vydrží hodně, ale když se konečně naštve, vemte nohy na ramenaFoto: Master1305, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelcům vládne oheň, takže tihle jedinci se rozhodně naštvat umí. V takovou chvíli ztrácí slovní zábrany a bývají až brutálně upřímní – prostě vám pěkně od plic poví, co si myslí. Což ne každý unese. Střelci však nebývají zlí ani zákeřní, většinou se vyzuří dost rychle, a navíc se umí i omluvit. Ne za to, co řekli, za tím si většinou stojí, ale za to, jakým způsobem to řekli. Se svým vztekem umí nakládat a ví, že stačí, když si třeba zasportují a vybijí ho ze sebe.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi berou vztek opravdu vážně, ostatně jako všechny emoce. Ale nevyjadřují ho, dokud je někdo nedostrká až na okraj. Stejně jako u ostatních emocí jim to není příjemné, přijdou si pak přehnaně dramatičtí. I když se zlobí, vystupují Kozorozi dost klidně a pokojně, spíš druhému řeknou, že je něčím zklamal, než aby rozpoutali sedm pekel. Když je něco dožene k výbuchu, musí jít opravdu o extrém a všechny to šokuje, včetně Kozoroha. Ten se pak za svůj výbuch ještě dlouho stydí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou jedním z nejklidnějších znamení. Žijí si tak trochu ve svém světě a nic moc k nim nepronikne, natož aby je to rozzlobilo. Když je opravdu něčím rozhodíte a dostanete se jim pod kůži, nejspíš přijde velké ticho – Vodnáři se odmítají vztekem zabývat, takže vás odstřihnou a nasadí těžkou palbu ignorování. To jim může vydržet pěkně dlouho. Někdy jsou tato odstřihnutí tak důkladná, že se vztah už nikdy úplně nezotaví – ale to jsou extrémní případy.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou neustále napojené na všechny své emoce a pocity – což je dobře, protože je umí rozpoznat a řešit včas, než přerostou v něco obrovského. Co se vzteku týká, Ryby ho moc neumí směřovat ven, většinou ho otočí proti sobě a zlobí se, že se vůbec zlobí. Nikdo si neumí věci tolik vyčítat jako právě Ryby. Umí samy sebe vystresovat a mučit nejrůznějšími hororovými scénáři. Potřebují, aby tenhle stav někdo z jejich nejbližších rozpoznal a nabídl jim pomocnou ruku.

Reklama

Související témata:

Načítám