Hlavní obsah

Jarmila (56): Svět kolem sebe vidím konečně jasně

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarmilu trápila povislá oční víčka. Ale nebyl to pro ni ani zdaleka jenom estetický problém: volná kůže způsobovala, že hůř viděla a žila v celodenním šeru. Co pomohlo?

Článek

Volná kůže na povislých očních víčkách trápila Jarmilu (56) dlouho – a stejně dlouho mluvila o tom, že půjde na plastiku. Povolená kůže jí vadila při výhledu a měla dojem, že i přes den je tma. Nedokázala se ale rozhoupat k řešení, až se o to postarala její dcera: domluvila mamince zákrok na klinice Medicom Clinic. A Jarmila je jí za to moc vděčná.

Bude to bolet, pane doktore?

Před první konzultací na klinice byla Jarmila nervózní. Přece jen se jednalo o oči a jí se v hlavě rojilo množství otázek a obav. Jak bude vypadat? Bude ji operace bolet? Jak dlouho se budou rány hojit? A bude to vůbec stát za to?

Dotazů a pochybností byla spousta, ale už první návštěva ji uklidnila. Příjemné prostředí, sympatický personál a zkušený plastický chirurg Michal Puls. „Všechno jsme otevřeně probrali a všechno mi do detailu vysvětlil. Nervozita ze mě spadla prakticky okamžitě a už jsem se začala těšit na výsledek,“ vzpomíná Jarmila.

„Paní Jarmila se na mě obrátila s prosbou o řešení unaveného vzhledu očí. Trápily ji převisy horních víček a prolapsy na dolních víčkách. Doporučil jsem jí plastickou operaci horních a dolních víček v lokální anestezii,“ říká operatér Michal Puls.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Při první návštěvě měla Jarmila množství otázek a pochybností, ale odcházela klidná a přesvědčená, že všechno dopadne dobřeFoto: archiv MEDICOM Clinic

Všechno šlo hladce

Zákrok proběhl bez potíží a výsledek si chválí operatér i Jarmila. Cítila se dobře a nic ji nebolelo. Už týden po zákroku jí lékař odstranil stehy a drobné modřinky se brzy vytratily. Po čtrnácti dnech zůstal jen rozjasněný výraz a o maličko déle růžové jizvy po stezích. Chvilku si musela zvykat na nový pocit, jemná pokožka kolem očí se ale brzy uzdravila.

Když se po zahojení podívala do zrcadla, skoro se nepoznávala, jak jí to slušelo. „Můžu se zase namalovat, aniž by má snaha přišla vniveč. Líčení je totiž vidět, víčka ho už nezakrývají. A nejlepší je, že už zase vidím. Můžu se rozhlížet podle libosti, v plném zorném poli,“ pochvaluje si Jarmila.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Odborník Jarmile doporučil vyřešit problém s očima plastikou spodních i horních víčekFoto: archiv MEDICOM Clinic

Lepší zrak a rozjasněný výraz

„Plastická operace horních víček dokáže účinně řešit převisy a plastická operace dolních víček pomůže s nevzhlednými váčky. Jedná se o zákroky, které se provádějí nejčastěji v lokální anestezii. Efekt je dlouhodobý a je patrný už po prvním týdnu od zákroku. Pro celkové omlazení obličeje je možné tyto zákroky kombinovat i s dermatologickým ošetřením, jako je aplikace botulotoxinu, kyseliny hyaluronové a podobně,“ vysvětluje Petros Christodoulou, primář Kliniky plastické chirurgie Fakultní nemocnice Bulovka v Praze.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Výsledek je znát na první pohled: Jarmila nejen lépe vypadá, ale především dobře vidíFoto: archiv MEDICOM Clinic

Je fajn cítit se hezky

Změna vzhledu je viditelná na první pohled a okamžitě si jí všimly i Jarmiliny kolegyně. Vyptávaly se na podrobnosti a možná začaly o podobném řešení také uvažovat. „Uvědomila jsem si, že jsem čekala zbytečně dlouho. Operaci víček jsem měla podstoupit už dávno. Zákrok je šetrný a výsledek stojí za to. Je fajn cítit se hezky a náš pocit je důležitý!“ vzkazuje Jarmila.

Foto: archiv MEDICOM Clinic

Velké změny, kterou přinesla operace, si všímá i Jarmilino okolíFoto: archiv MEDICOM Clinic

Reklama

Související témata:

Načítám