Hlavní obsah

Jarní trvalá květina do vázy: Vykouzlete ji z obalů od vajec

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Zbyly vám od Velikonoc nějaké obaly od vajíček? Pak je můžete dál využít ke kreativnímu tvoření. Tentokrát vám ukážeme, jak z nich vyrobit parádní jarní květinu do vázy.

Článek

Jarní květina z obalů od vajíček vás nebude nic stát a přitom zvládne zabavit i vaše tvořivé děti. Chce to jen trochu kreativity a menší dávku trpělivosti. A výsledek bude stát za to! Přitom využijete kartony, které už se stejně nedají vytřídit do kontejneru s papírem, neboť jsou už dávno recyklované.

Z plata na vajíčka můžete vyrobit ledacos a využít je třeba na dětskou edukativní hru nebo na jarní výsadbu bylinek. Ovšem chcete-li ozdobit interiér trvalou dekorací, vyčarujte z nich kytici. Podívejte se, jak na to.

Co budete potřebovat

  • papírová plata od vajec různých rozměrů i barev -
  • delší rovné větvičky, případně pár stonků z umělých květin -
  • nůžky -
  • štětečky -
  • temperové barvy -
  • lepidlo v tavné pistoli -
  • bambulky na ozdobu (nejsou nutné) -
Foto: Tomáš Rubín

Vše potřebné na výrobu najdete pravděpodobně doma. Anebo vezměte jiné barvičky a lepidlo. Zkrátka užijte to, co je k dispozici a máte s tím dobrou zkušenostFoto: Tomáš Rubín

Jak vyrobit umělou kytici z plata od vajec

Postup je celkem jasný: z krabiček od vajíček vystříhejte různé květy a jejich části. Začněte tím, že obaly rozstříháte na jednotlivé mističky. Na fotografii je vidět podrobný postup, jak vytvořit tři druhy květů: narcisku, vlčí mák a kopretinu. Základem je nastříhat okvětní lístky a ze špiček krabičky vytvořit pestíky. Nastříhané květy pak nabarvěte, chvíli počkejte, až barva zaschne, a slepte dohromady. Do středu některých květů můžete nalepit i dekorativní bambulky nebo třeba korálky. Vy i vaše děti si samozřejmě můžete vystříhat a vybarvit další květy podle vlastní fantazie.

Foto: Tomáš Rubín

Jak na narcisku, vlčí mák a kopretinu (zleva)? Přesně podle fotografie. Plato nejprve rozstříhejte na mističky a poté je nastříhejte na květy či jejich části. Ty pak nabarvěte a slepte dohromadyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Hotové květy buď přilepte tavnou pistolí na přírodní větvičky, nebo je napíchněte na umělé stonkyFoto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Jarní kytice ozdobí každý interiér. Když vyberete vhodnou ozdobnou vázu, nebude mít vaše dekorace chybu!Foto: Tomáš Rubín

Milujete dekadentní kouzlo umělých a papírových květin? Vyrobte si jednoduše a levně věnec na dveře z květin z krepového papíru.

Reklama