Hlavní obsah
3,1
(75)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Těstoviny, chorizo a v hlavní roli dýně hokaido? Ano, tuhle skvělou podzimní kombinaci si zamilujete. Rychlé a jednoduché krémové těstoviny s dýňovou omáčkou a křupavým chorizem jsou do třiceti minut na stole. A skoro bez práce!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na dýňovou omáčku
  • 1 ks dýně
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Na těstoviny a k podávání
  • 500 g těstovin
  • 200 g salámu chorizo
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že na másle orestujete nadrobno nakrájenou cibuli. Jamile zesklovatí, přidejte na kostičky pokrájenou dýni hokaido, kterou není nutné loupat.

02.

Orestovanou směs zalijte zeleninovým vývarem a nechte základ omáčky vařit, dokud nebude dýně měkká, mělo by to trvat maximálně 10 minut.

03.

Uvařený základ na omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu. 

04.

Provařenou směs stáhněte z plamene. Dosolte, opepřete a dochuťte čerstvě utřeným česnekem, který si tak zachová živiny. 

05.

Zatímco se vaří omáčka, uvařte těstoviny podle návodu a na pánvi rychle osmažte nakrájené chorizo.

06.

Hotovou dýňovou omáčku podávejte s těstovinami a chorizem. Před servírováním můžete ozdobit čerstvými bylinkami pro chuť i barvu.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Jednoduché, lehké a barevné. Takové je tohle výborné dýňové jídloFoto: Viktorie Hrazdílková

Máte rádi rychlé a jednoduché recepty s těstovinami a zároveň se nebráníte originálním receptům? Vyzkoušejte vynikající italské těstoviny pizzoccheri s kapustou. Anebo vás zaujmou těstoviny s růžičkovou kapustou a lískovými oříšky?

Reklama

Související témata:

Načítám