Hlavní obsah

Jednoduchá dýňová omáčka s těstovinami a křupavým chorizem

Hodnocení:
(64)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Těstoviny, chorizo a v hlavní roli dýně hokaido? Ano, tuhle skvělou podzimní kombinaci si zamilujete. Rychlé a jednoduché krémové těstoviny s dýňovou omáčkou a křupavým chorizem jsou do třiceti minut na stole. A skoro bez práce!

Ingredience pro:
4 porce
Na dýňovou omáčku
  • 1 dýně hokaido
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • 1 kelímek smetany na vaření 12%
  • 2 lžíce másla
  • sůl a pepř
Na těstoviny a k podávání
  • 500 g těstovin pappardelle
  • 200 g salámu chorizo
  • čerstvé bylinky
Článek

Postup

Krok 1: Začněte tím, že na másle orestujete nadrobno nakrájenou cibuli. Jamile zesklovatí, přidejte na kostičky pokrájenou dýni hokaido, kterou není nutné loupat.

Krok 2: Orestovanou směs zalijte zeleninovým vývarem a nechte základ omáčky vařit, dokud nebude dýně měkká, mělo by to trvat maximálně 10 minut.

Krok 3: Uvařený základ na omáčku rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, přilijte smetanu a znovu přiveďte k varu. 

Krok 4: Provařenou směs stáhněte z plamene. Dosolte, opepřete a dochuťte čerstvě utřeným česnekem, který si tak zachová živiny. 

Krok 5: Zatímco se vaří omáčka, uvařte těstoviny podle návodu a na pánvi rychle osmažte nakrájené chorizo.

Krok 6: Hotovou dýňovou omáčku podávejte s těstovinami a chorizem. Před servírováním můžete ozdobit čerstvými bylinkami pro chuť i barvu.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Jednoduché, lehké a barevné. Takové je tohle výborné dýňové jídlo

Máte rádi rychlé a jednoduché recepty s těstovinami a zároveň se nebráníte originálním receptům? Vyzkoušejte vynikající italské těstoviny pizzoccheri s kapustou. Anebo vás zaujmou těstoviny s růžičkovou kapustou a lískovými oříšky?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek