Hlavní obsah

Pizzoccheri: italské těstoviny s kapustou

Hodnocení:
(61)
Foto: Autorka
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Tenhle recept přinesl kamarád před lety z Itálie. Je to statný muž, který miluje steaky a k zelenině má vlažný vztah, proto jsem nechápala jeho nadšení z vegetariánského jídla, ve kterém hraje důležitou roli kapusta… Jenomže Italové opravdu umějí se surovinami kouzlit. Zahoďte předsudky a uvařte si pohankové těstoviny se sýrem a kapustou.

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat
  • 200 g pohankových těstovin
  • 4 listy kapusty
  • 2 brambory
  • 120 g sýru fontina
  • 2 lžíce parmazánu
  • 40 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce soli
Článek

Jako většina italských receptů je i tenhle rychlý, jednoduchý a skvělý, musíte ale vybrat co nejlepší suroviny. Pizzoccheri jsou těstoviny z pohankové mouky, které daly jméno celému pokrmu. Nenahrazujte je obvyklými těstovinami – široké nudle z pohankové mouky koupíte běžně v obchodě.

Postup:

Krok 1: Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a řádně ji osolte. Přidejte oloupané a na kostičky pokrájené brambory a vařte 5 minut.

Krok 2: Mezitím vyberte hezké kapustové listy, omyjte je a nakrájejte na širší proužky. Přidejte společně s těstovinami do hrnce k bramborám a společně vařte ještě 8 až 10 minut.

Krok 3: Rozpusťte v rendlíku máslo, přidejte nakrájený česnek a krátce opečte. Jakmile začne hnědnout, odstavte. Sýr fontina nakrájejte na menší kostky.

Krok 4: Uvařené těstoviny se zeleninou sceďte. Polovinu dejte do servírovací mísy, poklaďte sýrem, zasypejte částí parmazánu a přidejte druhou polovinu. Přilijte česnekové máslo, zbytek parmazánu a ihned servírujte.

Tip: K česneku přidejte lístek nebo dva čerstvé šalvěje.

ynezorPumanzeSaNyknalC
12. 10. 2020

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.