Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Pokud jste zkoušeli někdy při pečení použít do těsta či krému jogurt, určitě víte, jak vláčné a lahodné moučníky pak jsou. A ani dnešní jogurtový koláč s jahodami není výjimkou!

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 400 g bílého jogurtu
    7
  • 180 g cukru krupice
  • 1 lžička jedlé sody
  • 300 g polohrubé mouky
    1
  • 150 g rostlinného tuku
  • 1 ks vejce
    3
  • 250 g čerstvých jahod
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do misky nalijte jogurt, přidejte cukr, rozpuštěný tuk, vejce a mouku smíchanou s jedlou sodou. Vymíchejte těsto bez hrudek.

02.

Těsto rozlijte po plechu, který jste vyložili pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.

03.

Těsto poklaďte nakrájenými kousky jahod a pečte ho asi 30 minut. Hotové můžete ještě pocukrovat.

Pokud si nedokážete představit koláč bez drobenky, vyzkoušejte náš jahodový drobenkový.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie14 841,34 kJ
Bílkoviny57,01 g
Tuky172,95 g
Sacharidy436,5 g
Sůl0,6 g
SAFA132,24 g
Vláknina14 g
Cukry211,6 g
Související témata:

Načítám