Hlavní obsah

Luxusní sruby v přírodě, kde si užijete podzimní relax: U vody, v lese, se saunou i s gastro zážitkem

Foto: Travelking

Foto: Travelking

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechce se vám být o víkendu doma, ale ani venku v sychravém podzimním počasí? Utečte do přírody a zabydlete se na chvíli ve srubu. Podívejte se, kde můžete strávit příjemný odpočinek s partnerem, rodinou, ale třeba i s velkou partou kamarádů.

Článek

Stejně jako se poslední dobou roztrhl pytel s pronájmem útulných maringotek, kam můžete z města utéct za romantikou, přibylo i dřevěných srubů, které nabízejí o něco větší prostor pro strávení příjemných chvil u krbu, za pecí nebo v sauně. Interiéry srubů nabízejí příjemné ložnice ve dřevě a ubytují rodinu i celou partu v naprostém soukromí. Získáte tak dost času i prostoru pro lidi, které máte rádi.

Wellness srub pro partu přátel

Hledáte místo, kam byste mohli vyrazit s větší partou přátel či s více rodinami dohromady? Pak zkuste nahlédnout ve fotogalerii do moderního designového srubu KuŘíp, který najdete na samotě u lesa v obci Kuří asi 40 minut autem pod Českými Budějovicemi. Jeho největší devízou je vlastní wellness zóna s infrasaunou, vířivkou a lehátky k odpočinku či domácí kino. Dřevěný srub nabízí hned 6 ložnic pro zhruba 17 lidí, prostorný obývák s krbem a obřím jídelním stolem a kuchyň s barem. Výhodou je určitě i fakt, že téměř každá ložnice má vlastní koupelnu.

  • Až si budete zamlouvat pokoj, nejlepší je prý ten v dolní části, který má dokonce vlastní vstup na terasu. Nemusíte se bát pronajmout srub v zimě, neboť má podlahové vytápění a v koupelnách vytápěcí žebřík.
  • Místo: Benešov nad Černou - Kuří
  • Cena: 10 000 Kč za noc

Výlety do okolí: Srub se nachází na jihu Čech, takže můžete vyrazit třeba do Českého Krumlova nebo do Třeboně, obě cesty zaberou cca 45 minut autem.

Srub s bazénem pro velkou rodinu

Utéct od shonu velkoměsta lze jen kousek za Prahu do luxusního Srubu Líny na okraji stejnojmenné vesnice na Mladoboleslavsku, kde si budete připadat jako v ráji. Útulný dřevěný interiér nabízí ubytování až pro 8 lidí a mohou využít bazén, fitness centrum, kulečník i velkou zahradu s vířivkou.

  • Majitelé návštěvníkům k ubytování nabízejí i gastronomický zážitek na míru, který jim připraví a naservíruje kuchař Lukáš Čapek přímo na místě podle aktuální sezony.
  • Místo: Bukovno – Líny
  • Cena: od 14 979 Kč za noc

Výlety do okolí: Srub je kousek od Máchova jezera, nebo například 31 km od zábavního parku Mirakulum, kde se vydovádí hlavně děti.

Plovoucí srub na vodě

Velmi netradiční a originální srub najdete na vodě u soukromého rybníka v Kardašově Řečici na Jindřichohradecku. Je součástí Apartmánů u Zlaté rybky, jsou zde tři ložnice, kam se vejde celkem 3 až 8 osob, a je ideální pro milovníky rybaření či samoty v přírodě. Kromě srubu se zde pronajímá i treehouse, tedy malý domek či posed v korunách stromů. Nebojte, i tam je malé topení. V rybníce si pak můžete ulovit oběd, přičemž rybářské vybavení lze zapůjčit na místě.

  • Ve srubu můžete topit malými kamny, a dokonce si něco uvařit. Lednička i koupelna jsou součástí. Dále je k dispozici venkovní koupací sud s teplou vodou a venkovní finská sauna. Večery lze zpestřit grilováním či opékáním buřtů u ohně.
  • Místo: Kardašova Řečice
  • Cena: 6000 Kč za celý objekt za noc

Výlety do okolí: V okolí je dost cyklistických tras. Nebo se můžete vydat na nedaleký zámek Červená Lhota, který proslavila pohádka o Zlatovlásce.

Načítám