Hlavní obsah

Dům na stromě, v průhledné bublině i vymazlené maringotce. Ubytování v ČR pro milovníky něčeho extra

Foto: 365noci.cz

Foto: 365noci.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dovolená, ať už delší či na prodloužený víkend, znamenala v minulosti vybrat si mezi hotelem či penzionem. Dnes existuje mnoho netradičních typů ubytování, které samotné je zážitkem. Kdy jste naposledy byli v koruně stromu nebo usínali s pohledem na hvězdné nebe?

Článek

Místo, kde nepotkáte lidi, pokud nebudete chtít? Případně jen ty dospělé? Kde možná nebudete mít signál a kde se nenabízí polopenze formou švédských stolů, ale jídlo dostanete v piknikovém koši? Na takových se perfektně vypne, člověk si odpočine a načerpá síly po zimě, která ještě stále byla pod vlivem opatření a pandemie.

Máme pro vás tipy na netradiční i luxusní ubytování. Vyrazit můžete hned, nebo si zarezervujte termín a užijte si i těšení. Nechte se inspirovat.

Aranka Vlčice

Nezávislá kočovnice, která miluje přírodu a umí udržet teplo domova jako máloco, to je Aranka. Mobilní dům na kolečkách, který je ceněn svými návštěvníky pro pocit útulna a odborníky na design pro promyšlenost celé stavby. Stvořena byla pro milence, kteří si chtějí užít jeden druhého ničím nerušeni, ale užijí si to tu i rodiny s dětmi.

Jednu najdete na pastvinách v Rychlebských horách pod šípkovým keřem a uvnitř na vás čeká rozpálený krb, sauna i víno. Místní průvodkyně pro vás bude mít čerstvý chléb a kozí sýr a poradí, kde rostou jahody a odkud se nejlépe pozoruje západ slunce.

Za dvě víkendové noci zaplatíte 10 056 Kč, ve všední dny je cena za noc nižší.

Foto: hideandseek.cz

Aranka se na vás těší a věří, že vám dokáže poskytnout komfort a naladit vás na relaxační notuFoto: hideandseek.cz

Tiny house Salaš

Nelákají vás velké hotelové komplexy a naopak si chcete dopřát útěk mimo civilizaci? Naprosto ideálním místem je Tiny house Salaš, který se nachází na samotě na Vysočině u vesničky Batouchovice.

Sem se můžete zašít, přes obrovské okno se kochat pohledem do krajiny přímo z postele, a užít si jedinečný zážitek v podobě koupání ve venkovním sudu. A v případě zájmu na vás bude čekat nabídka místních uzenin, které si můžete opéct na ohni.

Cena za jednu noc se pohybuje od 3900 Kč.

Foto: trevor.cz

Byl jeden malý domeček a v tom domečku stoleček... Tady se pojem soukromí dostává o úroveň výšFoto: trevor.cz

Glamping Mileč

Nádherné hotely nebo útulné roubenky? To jste už zažili...  Ale co iglú?! A ano, po celý rok, sněhu netřeba. Kousek od Nepomuku v Plzeňském kraji uprostřed malé vesničky vejdete do tajemné zahrady s největším iglú v Česku. Navíc průhlednou stěnou uvidíte do zeleně a můžete se kochat rozkvetlými květinami i vysokými tújemi.

Pro lenivý víkend jen ve dvou je toto místo jako stvořené. Otevřete si dobré víno, dopřejte koupel v sudu nebo saunu a nikam nespěchejte.

Cena za víkend (2 noci) je 11 500 Kč, pojedete-li ve všední dny, zaplatíte méně.

Foto: amazingplaces.cz

Tajemná zahrada? To je místo pro oddych a rozjímání jako stvořenéFoto: amazingplaces.cz

V nebi jen pro dospělé

Že jste se už někdy cítili jako v nebi? Věřte, že jste byli tak možná na prvním schodu nebeského žebříku. Nebyli jste totiž V Nebi ubytováni. Romantický wellness hotel v Příchovicích v Jizerských horách je pouze pro dospělé a specializuje se na odpočinek a relaxaci. Koncept je promyšlený do posledního detailu. Malý počet pokojů zajistí soukromí, vnitřní a venkovní wellness a spa nabízí sauny, bazény a mnoho relaxačních procedur a místní gastronomie poskytne pravý kulinářský zážitek.

Pětihvězdičkový hotel získal v roce 2020 ocenění Hotel roku a cena za noc je 9100 Kč.

Foto: 365noci.cz

Nemusíte mít výčitky, když si chcete sem tam dopřát romantiku jen ve dvouFoto: 365noci.cz

Skyhome Rudná

Spát pod širákem že je romantika? Máte nebe nad hlavou a přírodu na dosah. To ale taky znamená komáry, tvrdou zem a možnost, že vás ve tři ráno probudí pěkný liják.

Řešením je zážitek v podobě ubytování v originálním bubble hotelu Skyhome Rudná. Jedná se o první a jediný průhledný glamping v Česku. Místo oveček můžete před spaním počítat hvězdy, ráno vás vzbudí východ slunce a rozhodně nebudete po první noci potřebovat fyzioterapeuta, protože spát budete na pohodlné vyhřívané matraci. Večer si můžete dát víno či čaj a ráno zdravou snídani.

Jedna noc stojí 3999 Kč.

Foto: adrop.cz

Když je samo ubytování zážitkemFoto: adrop.cz

Treehouse U lesa nebo U Rybníka

Mít domeček na stromě je sen nejen mnoha dětí, ale ukazuje se, že i dospělých. Sepětí s přírodou, naprosté soukromí, výhled do krajiny… A protože si chcete odpočinout, určitě oceníte i pohodlnou postel, piknikový koš plný dobrot a veškeré vybavení. To na vás čeká v Resortu Ralsko, kde si můžete vybrat Treehouse U Rybníka nebo U lesa. Ralsko je navíc jedno z nejopuštěnějších míst České republiky, takže máte velkou šanci, že nepotkáte ani živáčka.

Cena ubytování se v dubnu pohybuje od 2990 Kč a v květnu–červnu od 3990 Kč za noc.

Foto: slevomat.cz

Soukromí v lese v koruně stromů na místě, kde potkat živáčka je spíš výjimečnéFoto: slevomat.cz

Reklama

Související témata:

Načítám