Hlavní obsah
Foto: Archiv čtenářky

Foto: Archiv čtenářky

Jak upravit kančí hřbet, aby byl voňavý a šťavnatý? Upečte ho na brusinkách!

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg kančího hřbetu
  • 250 g slaniny
  • 2 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1/2 ks celeru
    9
  • 4 kuličky jalovce
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 listy bobkového listu
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1/2 l červeného vína
    12
  • 2 lžíce sádla
  • 1 lžíce másla
    7
  • 1 ks citronu
  • 1 ks brusinkového kompotu
  • 200 g kuskusu
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Maso prošpikujte slaninou (vyplatí se ji nakrájet na špalíčky a krátce zmrazit), osolte, opepřete a nakrájejte na větší kousky. Zbytek slaniny a očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostičky a dejte stranou.

02.

Cibule nakrájejte najemno a na sádle osmažte. Přidejte kostičky slaniny a koření. Vložte maso a opečte ze všech stran. Podlijte vínem a dejte péct do trouby při 180 stupních. Ke konci pečení přisypejte zeleninu.

03.

Když je maso měkké, vyjměte ho, dejte na teplé místo, aby nevystydlo, a do omáčky vlijte šlehačku a přidejte brusinkový kompot, máslo i citronovou šťávu. Nechte si trochu kompotu na ozdobu. Omáčku promixujete tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s kuskusem, který připravte podle návodu na obalu.

Kančí maso je vynikající i s perníkovou omáčkou.

Související témata:

Načítám