Hlavní obsah

Kančí hřbet s brusinkami a kuskusem

Hodnocení:
(0)
Foto: Archiv čtenářky
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
2 hodiny
Náročnost
střední

Jak upravit kančí hřbet, aby byl voňavý a šťavnatý? Upečte ho na brusinkách podle receptu naší čtenářky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg kančího hřbetu
  • 250 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • 1/2 celeru
  • 4 kuličky jalovce
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • 1/2 l červeného vína
  • sádlo
  • 1 lžíce másla
  • citron
  • brusinkový kompot
  • kuskus
Článek

Postup

Krok 1: Maso prošpikujte slaninou (vyplatí se ji nakrájet na špalíčky a krátce zmrazit), osolte, opepřete a nakrájejte na větší kousky. Zbytek slaniny a očištěnou mrkev, petržel a celer nakrájejte na kostičky a dejte stranou.

Krok 2: Cibule nakrájejte najemno a na sádle osmažte. Přidejte kostičky slaniny a koření. Vložte maso a opečte ze všech stran. Podlijte vínem a dejte péct do trouby při 180 stupních. Ke konci pečení přisypejte zeleninu.

Krok 3: Když je maso měkké, vyjměte ho, dejte na teplé místo, aby nevystydlo, a do omáčky vlijte šlehačku a přidejte brusinkový kompot, máslo i citronovou šťávu. Nechte si trochu kompotu na ozdobu. Omáčku promixujete tyčovým mixérem dohladka. Podávejte s kuskusem, který připravte podle návodu na obalu.

Kančí maso je vynikající i s perníkovou omáčkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.