Hlavní obsah

Princezna Kate je tentokrát před fotoaparátem aneb Princ Louis slaví 5. narozeniny

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je v královské rodině na jubilea bohaté. Dnes slaví nejmladší potomek prince Williama a princezny Kate už páté narozeniny. A pozor, není sám! S kým se o své datum dělí a co dalšího o něm možná nevíte?

Článek

Roztomilý chlapec, který má stále úsměv od ucha k uchu, dnes slaví páté narozeniny. Princ Louis byl v posledním roce mnohem víc na očích veřejnosti než dřív a všechny si získal svými grimasami, které zachytili fotografové na různých společenských akcích. Je to malý kluk a udržet pozornost na oficiálních událostech dá někdy zabrat i dospělým!

Foto: Profimedia.cz

Svými grimasami pobavil loni Louis celý svět.Foto: Profimedia.cz

V paláci je veselo

Jako každý rok i letos vydala královská rodina krásné obrázky oslavence. Princ dnes slaví páté narozeniny a na fotce je s ním i princezna Kate – veze svého nejmladšího synka v kolečku. Snímky tentokrát pořídila netradičně místo Kate fotografka, konkrétně Millie Pilkington, která zvěčnila královský pár i na jejich svatební hostině v dubnu 2011. Kromě narozenin se celá královská rodina připravuje také na nadcházející korunovaci Karla III., která proběhne 6. května. A stále není jisté, zda se oficialit zúčastní i malý princ Louis.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie pořízené k 5. narozeninám prince Louise.Foto: Profimedia.cz

Všechno nejlepší, princi! A jaký je rodinný benjamínek, který je čtvrtý v pořadí na trůn?

Rekordman od narození

Je to sice nejmladší potomek prince Williama a princezny Kate, ale při narození byl těžší než jeho starší sourozenci: vážil víc než 3,8 kg. Nutno přitom podotknout, že ani princ George a princezna Charlotte nebyli žádné houžvičky – vážili jen o pár gramů méně.

A již sedm hodin po porodu rodiče novorozeného chlapečka představili veřejnosti na schodišti nemocnice St. Mary a útlá Kate vypadala jako vždy dokonale.

Foto: Profimedia.cz

Tradici ukázat se s miminkem krátce po jeho příchodu na svět královští manželé ctí. Ale dětem i sobě poté dopřávají klid a soukromí.Foto: Profimedia.cz

Milovník řepy

O tom, že se královští rodiče snaží, aby měli jejich ostře sledovaní potomci co nejnormálnější dětství, se mluví často. Maminka Kate s nimi ráda vaří, peče a zahradničí a se svou matkou, babičkou Middletonovou, je vede k lásce k přírodě.

Ve vánočním televizním speciálu slavné britské kuchařky Mary Berry, podle jejíchž receptů doma vaří, se princezna svěřila, že její nejmladší je milovník červené řepy.

Foto: Profimedia.cz

S dětmi rodiče tráví rádi čas na čerstvém vzduchu a vedou je k lásce k přírodě.Foto: Profimedia.cz

Farmář Louis

Sice se narodil jako princ, ale pořád je to především veselý malý kluk, a tak není překvapením, že ho fascinují bagry a traktory. A nejvíc je Louis nadšený, když celá rodina vyrazí na farmu a on může pozorovat ovce a jehňátka, krmit je a mazlit se s nimi.

Foto: Profimedia.cz

Na delší pracovní cesty jezdí zatím rodiče spíše bez dětí, ale rádi o nich mluví. Lidé tak mají pocit, že celou rodinu vlastně dobře znají.Foto: Profimedia.cz

Opožděný nástup do školky

Ač jeho starší sourozenci do školky nastoupili ve dvou a půl letech, Louis šel až ve třech. Důvodem není přehnané rozmazlování nejmladšího, ale pandemie a omezené možnosti setkávání a cestování. Nyní už dochází do školy Lambrook School stejně jako jeho starší sourozenci George a Charlotte.

Foto: Profimedia.cz

Královská rodina v září 2022, na první školní den.Foto: Profimedia.cz

Malý cyklista

Princezna Kate je nadšená fotografka a kromě toho, že svými pěknými snímky plní rodinná alba, ráda pořizuje k narozeninám i krásné přirozené fotografie, které pak sdílí s veřejností. Před dvěma roky jí tehdy tříletý princ zapózoval na svém bicyklu na cestě do školky. A protože rodiče během setkání s veřejností o potomcích rádi mluví, fanoušci vědí, že Louis jezdí jako ďábel, nerad zpomaluje a maminka mu sotva stačí.

Foto: Profimedia.cz

Princ Louis okouzloval svým úsměvem už jako tříletý.Foto: Profimedia.cz

Malý běžec

Loni pořizovala narozeninové fotografie maminka Kate tak, jako to dělá i u jeho sourozenců. Čtyřletý Louis se proháněl v písečných dunách v Norfolku, kde má rodina letní sídlo. William s Kate se několikrát vyjádřili, že právě tady se cítí opravdu doma.

Foto: Profimedia.cz

Princezna Kate nafotila loni svého nejmladšího syna, jak se prohání v písečných dunách Norfolku.Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Princ Louis nezapře podobu se svými sourozenci.Foto: Profimedia.cz

Není to jen jeho den

23. dubna se v královské rodině neslaví jen Louisovy narozeniny. Slaví i lady Gabriella Kingston, rozená Windsor, dcera prince a princezny z Kentu. Její otec, Michael z Kentu, je bratranec královny Alžběty II. Je spisovatelka a letos oslavila 42. narozeniny.

Foto: Profimedia.cz

Lady Gabriella řekla v roce 2019 ano finančníku Thomasi Kingstonovi a její otec (na fotce) samozřejmě na svatbě nechyběl.Foto: Profimedia.cz

Načítám