Hlavní obsah

Princ Louis slaví 3! Jak vypadali ve třech jeho táta a děda?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třetí narozeniny? To je velký milník! Pediatři už očekávají, že dítě předvede víc než jen roztomilost, mnozí tříletí nastupují do školky. Tři roky jsou dnes i princi Louisovi, nejmladšímu z dětí prince Williama a vévodkyně Kate. Jak vypadali členové královské rodiny v jeho věku?

Článek

Dnes slaví třetí narozeniny roztomilý královský klouček, nejmladší ze tří dětí prince Williama (38) a vévodkyně Kate (39). Narodil se v roce 2018 a je benjamínkem. Atmosféru jeho narozeninové oslavy ovlivní nejen situace okolo koronavirové pandemie, ale i nedávná smrt jeho pradědečka, prince Philipa (†99).

Co zásadního se dělo v letech, kdy oslavili tři roky jeho sourozenci, táta s mámou nebo děda Charles (72) a prababička Alžběta (95)?

Tříletý oslavenec: Princ Louis

Když vloni slavil druhé narozeniny a nemohl se vidět s rodinou, málokdo čekal, že podobně tomu bude i za rok. Jeho starší sourozenci se ve třech letech účastnili společenských akcí a doprovázeli rodiče na zahraniční cesty, o to je Louis zatím ochuzen. I on ale, stejně jako princ George a princezna Charlotte, ve třech letech nastoupil do školky. Tento velký den byl teď ve středu. A při té příležitosti vévodkyně Kate pořídila snímek malého rozkošného prince na kole cestou do školky ve Wilcocks. Stejnou navštěvovala i jeho starší sestra.

Foto: Profimedia.cz

Bacha, řítím se do školního systému! Princ Louis dnes slaví 3. narozeniny a vévodkyně Kate opět pořídila rozkošnou fotku. Malému princi kouká z očí uličnictví a má šibalský úsměv, podobnost s jeho sourozenci je víc než patrná. A co další příbuzní?Foto: Profimedia.cz

Královna Alžběta v roce 1929

Prababička malého prince byla ve třech letech ještě jedináčkem a třetí v pořadí na trůn. Tehdy nikdo nepočítal s tím, že by se opravdu měla kralování ujmout. Do školky nechodila a byla vychovávána matkou a guvernantkou v paláci.

Foto: Profimedia.cz

Tříletá „Lilibeth“, jak Alžbětě říkal její otec, král Jiří VI., a posléze i její manžel, princ PhilipFoto: Profimedia.cz

Princ Charles v roce 1951

Když byly budoucímu britskému králi tři roky, užíval si ještě relativně bezstarostného dětství se sestrou Annou (70) a rodiči. O rok později se mělo vše ale změnit. Král Jiří VI. (1895-1952), jeho dědeček, zemřel a královnou se stala jeho matka Alžběta II.

Foto: Profimedia.cz

Malý Charles s babičkou, dědečkem králem a sestrou AnnouFoto: Profimedia.cz

Princ William v roce 1985

V roce, kdy princ William oslavil tři roky, měl už skoro ročního bratra Harryho (36) a jako jeden z prvních významných členů královské rodiny navštěvoval školku a neučil se v paláci. S rodiči hodně cestoval po světě a dovolenou trávili s rodinou španělského krále na Mallorce.

Foto: Profimedia.cz

Vyrůstat jako royal baby není žádný med, ale Charles a Diana měnili rodičovské zvyklosti. Místo aby děti nechali chůvám, brali je na delší cesty s sebouFoto: Profimedia.cz

Vévodkyně Kate v roce 1985

Maminka oslavence se narodila do rodiny letušky a leteckého dispečera a až do roku 1986 žila celá rodina v Jordánsku, kde otec pracoval pro British Airways. Do Anglie jezdili třeba na dovolenou a copatá Kate si užívala šplhání po skalách v Lake District v severozápadní Anglii.

Foto: Profimedia.cz

Mnozí vidí v okaté holčičce princeznu Charlotte. Je tam podle vás podoba?Foto: Profimedia.cz

Princ George v roce 2016

V roce, kdy oslavil třetí narozeniny, už byl malý blonďáček velký bratr a hned na začátku roku nastoupil do školky. Jedním z nejroztomilejších momentů v té době bylo vítání Baracka Obamy (59) v Kensingtonském paláci ve slušivém župánku. Byl už nachystaný na spaní, ale směl tehdy zůstat déle vzhůru a poděkovat za houpacího koně, kterého mu prezident poslal, když se narodil.

Foto: Profimedia.cz

Malý princ ví, co se sluší a patří, a za dárek prezidentovi zdvořile poděkovalFoto: Profimedia.cz

Princezna Charlotte v roce 2018

I sestra dnešního oslavence nastoupila ještě před třetím rokem do školky. Krátce předtím, než jí byly v květnu tři, se malý Louis narodil a taky se konala velká sláva: svatba strýce Harryho (36) a tety Meghan (39). Ta nyní v rozhovoru řekla, že se tenkrát rozplakala kvůli hádce s vévodkyní Kate ohledně šatů pro družičky.

Foto: Profimedia.cz

Charlotte šla do školky jako ta nejroztomilejší červená Karkulka.Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám