Hlavní obsah

Tenhle úsměv milujeme! Princ George slaví 9. narozeniny, podívejte se na jeho nejnovější portrét

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Princ George slaví 9 let! Ano, taky máme pocit, že slavil narozeniny nedávno, a přitom je zase o rok starší. V posledním roce si vynahradil pandemickou pauzu a na veřejnosti se objevoval více než kdy jindy. Fandil na rugby i na tenise, slavil s prababičkou a uctil pradědečka.

Článek

Jak spolehlivě poznám, že se červenec přehoupl do své druhé poloviny? Chystám článek o princi Georgovi k jeho narozeninám. Letos slaví 9 let a roste jako z vody.

Jak dříve působil na veřejnosti po boku rodičů ještě trochu nejistě, v poslední době už je to profík. A se shovívavostí staršího bratra sleduje své neposedné mladší sourozence. Naopak nejspokojeněji se tváří, když si akci užívá jen sám s rodiči, které tak má jen pro sebe.

A princ William (40) s vévodkyní Kate (40) jej evidentně berou do společnosti s sebou rádi. Kde všude jsme ho viděli?

Hurá, prázdniny! 

Tradiční fotografii letos vévodkyně Kate pořídila poté, co jejím dětem skončil školní rok. Princi Georgovi se tak v tváři může odrážet čistá dětská radost, že začínají prázdniny. Po prázdninách se už ale nevrátí do Thomas’ Battersea Prep School, kam chodil se svými sourozenci. S rodiči se stěhují do  Adelaide Cottage ve Windsoru a George nastoupí do školy v Berkshire.

Foto: Profimedia.cz

Tenhle úsměv říká jediné: prázdniny! Foto: Profimedia.cz

Přesně před rokem

Vévodkyně Kate každý rok děti k narozeninám na památku vyfotí. A její fotografie mívají často přesah nebo dojemné sdělení. Vloni tak osmiletého George zvěčnila sedícího na Land Roveru Defender, což bylo oblíbené auto prince Philipa, Georgova pradědečka.

Foto: Profimedia.cz

Každoroční narozeninové focení si s dětmi užije jejich maminka a veřejnost se nemůže nových snímků dočkatFoto: Profimedia.cz

Fanoušek rugby

Pohár šesti národů je sportovní turnaj v rugby, kterého se účastní družstva z Anglie, Skotska, Walesu, Irska, Francie a Itálie. Na únorovém zápasu Anglie proti Walesu se jako překvapení objevil s rodiči právě i George. Čekalo se, komu bude fandit: Kate je totiž patronkou anglického a William velšského týmu.

Foto: Profimedia.cz

Zda se nakonec malý princ přiklonil na něčí stranu, se zjistit nepodařiloFoto: Profimedia.cz

Bohoslužba za Philipa

V březnu proběhla vzpomínková mše za zesnulého prince Philipa, kde se sešla téměř celá královská rodina. George se sestrou Charlotte měli v té době školní prázdniny, tak nechyběli. A kromě toho, že dokonale ladili s rodiči, shodli se pozorovatelé, že se opravdu umí chovat jako urození.

Foto: Profimedia.cz

O tom, že nejmladší Louis není ještě na velké akce na veřejnosti připravený, přesvědčil všechny o pár měsíců pozdějiFoto: Profimedia.cz

Platinové jubileum v kočáře

Děti jely první den oslav královnina výročí v kočáře s maminkou a (nevlastní) babičkou Camillou (75). Pro Louise se jednalo o jednu z prvních veřejných akcí a byl z toho dost rozdováděný, mával na všechny strany. Princ George se chvílemi až styděl, zato princezna rebelka se potutelně usmívala, že malý rošťák převzal její roli. A když měla pocit, že Louis mává až příliš, prostě mu stáhla ruku.

Foto: Profimedia.cz

Fotka, která mluví za vše... Foto: Profimedia.cz

Na balkoně během oslav

Jednou z hlavních akcí čtyřdenních oslav jubilea byla již tradiční vojenská přehlídka Trooping the Colour. Tu královna Alžběta sledovala s nejbližšími z balkonu Buckinghamského paláce. George si to na rozdíl od mladšího bratra užíval, Louise hluk, který dělaly vojenské stíhačky RAF, rozčiloval a zacpával si uši.

Foto: Profimedia.cz

Tady zacpával Louis uši sám sobě, o pár dní později na další oslavné akci, zacpával pusu své maminceFoto: Profimedia.cz

Na Wimbledonu

Nedávno ho rodiče vzali na Wimbledon a sledovali společně finálový zápas mezi Novakem Djokovićem (35) a Nickem Kyrgiosem (27). Malý princ tenisovou hru pěkně prožíval a nadšeně fandil. S vítězným Djokovićem se poté setkali ve VIP zóně, kde dal srbský tenista princi podržet svou trofej. George pohár převzal a táta William jej okamžitě varoval, ať jej hlavně neupustí.

Foto: Profimedia.cz

Během zápasu byl svědkem i nevhodného a sprostého chování ze strany Australana Kyrgiose, který je znám tím, že neudrží emoce na uzděFoto: Profimedia.cz

Seriál The Prince

A jedna bonusová z animovaného seriálu The Prince (Netflix, 2021), kde je malý princ v hlavní roli a který si velmi nekorektně z královské rodiny utahuje. George je vyobrazen jako pěkný fracek, který řeší, kdo jej sleduje na Instagramu, princ Charles je mamánek, princ Harry nechápe, jak můžou být domy v Kalifornii tak malé, a Kate plánuje rozvod.

Foto: Profimedia.cz

V Americe se nebojí si z urozených stříletFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám