Hlavní obsah

Kdy se vyplatí o svých sexuálních fantaziích lhát?

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

„Zlato, co kdybychom si koupili latexové oblečení a já na tobě vyzkoušela pás cudnosti? Toužím po tom už roky!“ Jakkoli se takhle zpověď zdá být neškodná, bývá toxická. Upřímnost totiž někdy není žádoucí. Kdy a proč se o svých sexuálních fantaziích vyplácí lhát?

Článek

Pořád dokola se omílá, že ve vztahu je hlavním pilířem funkčnosti a spokojenosti především komunikace. A to i v sexu. No jo, jenže ono záleží i na tom, jakou formu zvolíte. Asi nikoho nepotěší, když mu přímo vpálíte, že to, co právě teď v posteli cítíte, je nedostatečné nebo rovnou špatné.

Podle britské sexpertky Tracey Cox existuje představa, že ženy jsou těmi, které reagují s hrůzou, pokud je k nim partner upřímný a vyzná se z touhy dělat věci chlípnější/drsnější/odvážnější/krkolomnější/exotičtější… Ve skutečnosti jsou ale muži ohroženi stejně.

Zase ten Mars a Venuše

„Když milence otevřeně požádáte, aby rozšířil nebo zlepšil svůj erotický potenciál, znamená to, že obracíte tradiční sexuální role a přebíráte dominantnější pozici. To určitou část mužů v prvních chvílích znejistí. Připadají si jako při kastraci, trpí tím jejich mužství. Oni přece mají být těmi, kdo v posteli udávají krok. Nebo si to aspoň myslí,“ odhaluje britská sexuální guru v sukni. Chce nechtě, zase je to o genderových stereotypech.

Ačkoliv se náhled na tyto role ve společnosti pomalu mění, pořád jsou někteří lidé vychováváni ve víře, že muž je predátor a žena jemný, drobný lístek, beránek, který čeká na to, až ho pastýř spasí. A najednou si ten „bezbranný tvor“ řekne, že to chce jinak. Reakce? Obvykle se pánové se ženskou iniciativou smíří, ale pozor, skutečně existuje určitý typ muže, který bude reagovat na jakékoli náznaky okořenění vašeho sexuálního života nesouhlasem a opovržením.

Nevidím, neslyším, nemluvím

„Upřímně řečeno, pokud si vážně myslíte, že do téhle kategorie patří zrovna váš milenec, že není schopný bavit se o sexuálních fantaziích, bývá hodně uzavřený až prudérní, a navíc odmítá veškeré vaše pokusy o komunikaci či iniciativu, vůbec nemá cenu se ho pokoušet zlomit. Možná je lepší nechat si své další fantazie pro sebe a ukázat mu dveře,“ doporučuje sexpertka s tím.

Polepšovna, nebo rozchod?

Jedna věc je, že partner něco skutečně nechce dělat a má pro to své důvody. Každý máme jiné choutky, to je jasné. Jiná ale, když na milence jdete diplomaticky a taktně, chcete, abyste se v posteli někam posunuli, ovšem výsledkem je jen odmítání nebo neochota diskutovat. Tím dává druhý najevo svůj egoismus a vlastně jasně říká, že není ochoten najít kompromis a pokusit se o to, abyste i vy byla při sexu šťastná a spokojená.

V tom horším případě vás za iniciativu nebo konkrétní postupy ještě odsoudí. „Fuj, tebe to vzrušuje? S kým já to, proboha, žiju!“ Naštěstí pro většinu žen platí, že se spojily s rozumnými muži. Ale i tak je taktnost namístě. Ať už navrhujete návštěvu swingers klubu nebo toužíte po análním kolíku, držte se základních pravidel.

Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Vždyť jsi to tak chtěl odjakživa, už si nevzpomínáš? Foto: NDAB Creativity, Shutterstock.com

Nové sexuální návrhy. Jak na to?

Chytrá horákyně (ani chytrý horák) se neztratí. „Pamatuješ, jak jsi říkal, že jsi vždy chtěl zkusit tu párovou deskovou hru s polohami? Proč ji hned neobjednáme?“ Vždy je lepší, pokud s novým návrhem jakože přijde partner. Lhostejno, zda muž, nebo žena, toto platí vzájemně. Do karet vám jasně hraje to, že většina lidí si nepamatuje, co řekli včera, natož před lety. A teď přijde to nejdůležitější.

Druhého ihned napadne, zda tu dvojitou penetraci, skupinový sex a hrátky s vibrační hlavicí, o nichž se hypoteticky bavíte, už máte za sebou – třeba s bývalým. Dotaz na sebe nenechá dlouho čekat. „S kým jsi to zkoušel(a)?“

Zachovejte chladnou hlavu!

„Pokud jste to dělala s někým jiným, uchylte se k bílé lži. Zapůsobíte pak dojmem, že protějšek právě probudil vaši dobrodružnou stránku. Navíc se vyhnete zbytečným a nepříjemným dotazům ohledně detailů a podobně,“ doporučuje Tracey Cox. Diskuzi o sexu vždy zakončete tím, že máte dobrý pocit, jelikož oba pro svůj sexuální život chcete to nejlepší. Veškeré původní obavy se rozptýlí.

Reklama

Načítám