Hlavní obsah

Jak vysoké podpatky zlepšují sexuální život?

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Foto: kiuikson, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prodlužují nohy a zvýrazňují hýžďové kontury. Když vklouznete do bot na podpatku, vyklene se vaše pozadí o 25 procent, což je fajn. Silueta je pak celkově atraktivnější. Jaké vysoké ale nosit, aby si člověk neodrovnal záda a proč si je nechat i při milování?

Článek

„Nevím, kdo vynalezl vysoké podpatky, ale všechny ženy mu hodně dluží,“ kdysi pronesla slavná americká modelka a herečka Marylin Monroe (†36). Účinek podpatků na mužské libido je známý. Pánové v nich vidí ženskou smyslnost a užívají si ladných pohybů, když noha nohu mine. Jejich nositelky ale musí počítat s jistými komplikacemi.

Vyšší a opticky štíhlejší postava

Lékaři varují, že vysoké podpatky způsobují změnu zakřivení páteře a bolesti zad, ty úzké navíc i deformaci nohou. Tedy pokud se nosí až příliš často. Převálcuje jedno další pozitivum spojené nejen s milostným životem veškerý výčet negativ? Doktorka Maria Angela Cerruto, uroložka z Veronské univerzity v Itálii, zjistila, že vhodně vysoké podpatky naopak ženskému zdraví prospívají.

Kolik centimetrů je tak akorát?

Ve studii, kterou publikoval časopis European Urology, představila výsledky svých testů získaných z pozorování a zdravotního stavu 66 žen mladších 50 let. Uvedená odbornice odhalila, že jakmile jsou nohy v úhlu 15 stupňů k zemi, což je ekvivalent 7,62 centimetru, zvyšuje se aktivita svalů břicha a pánevního dna.

Foto: Moustache Girl, Shutterstock.com

Ani příliš nízké, ani příliš vysoké. 7,63 cm je ideální výška podpatkuFoto: Moustache Girl, Shutterstock.com

Při posilování na věku nezáleží

Sama lékařka na základě těchto poznatků apeluje, že nošení podpatků může nahradit část klasického posilování pánve, ať už pomocí Kegelových cviků či pomůcek, jako jsou Venušiny kuličky, vaginální činky a další dámské nezbytnosti. Pánevní workout je přitom žádaný v každém věku.

Svaly ochabují vinou těhotenství a porodu, nadváhy, stárnutí, ale i chronického kašle. Pakliže máte trvalé problémy s únikem moči nebo prožíváte velmi slabý orgasmus, obujte si sexy boty, třeba klidně jen a výhradně přímo při sexu, a zaměřte se na zocelování tonusu pánevního dna. Váš milostný život se stane více vzrušující a zajímavější. Zabijete tak dvě mouchy jednou ranou.

Foto: PawelSierakowski, Shutterstock.com

Podpatky ženu nutí, aby se víc houpala v bocích, což je samozřejmě pro řadu mužů sexyFoto: PawelSierakowski, Shutterstock.com

Boty v posteli. Nejlepší nápad!

Nejen, že konečně začnete něco dělat pro svoje zdraví, ale fantazie vašeho milence dostane nový impuls. Podle sexuologů boty, obzvlášť ty na podpatku a zašpičatělé, v mužích vyvolávají vzpomínky na první sexuální zážitky, kdy se jejich vzrušení často pojilo s nějakým pokáráním nebo rovnou trestem. „Nesahej si na toho pytlíka, Milánku, to se přece nedělá,“ říkávala maminka, která tak nevědomky položila základ pro lehké hrátky BDSM.

Jelikož v ruce držela vařečku a ohradila se vůči nevinné dětské masturbaci, křehká mužská duše si její status ženství, který kromě jiného symbolizují i lodičky, spojila s výhružkou a dominancí. V dospělosti vzrušující záležitost!

Skrytý důvod, proč nemáte orgasmus

Podpatky při sexu přinášejí jiné vjemy už jen proto, že se tělesná výška obou partnerů mění. Milenec je tak „nucen“ najít jiný, vhodnější úhel pronikání, který vám samotné může víc sedět. A lehké přišlápnutí prstů u nohou neposlušnému partnerovi sráží hřebínek! „Štekle“ ale nenoste až příliš často, myšleno několik hodin, každý den, do práce a kamkoli jinam.

Podle newyorské osteopatky Eden Fromberg totiž dlouhodobá chůze na vysoké noze naopak aktivitu pánevního dna oslabuje, na frak přitom dostává hlavně bederní sval, jež spojuje svaly a nervy vedoucí do genitálií a příbuzných orgánů. Ten vinou přetíženosti zatuhne a není tak schopen přenést vzrušivý podnět, který je nezbytný k dosažení orgasmu. Když už tedy sandálky a lodičky, tak převážně v ložnici!

Reklama

Načítám