Hlavní obsah
3,2
(111)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Se zimou, Mikulášem a čerty a  celým předvánočním časem se jednoznačně pojí vůně kokosu. Nalaďte se na svátky třeba tak, že si upečete kokosovou roládu.

25 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Těsto
  • 5 ks bílku
  • 110 g cukru moučka
  • 125 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
Krém
  • 400 g mascarpone
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 110 g cukru moučka
  • 80 g kokosu
Článek

Postup

01.

Troubu zapněte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do pěny s velkými bublinkami a postupně do nich zašlehávejte moučkový cukr. Když je sníh tuhý, lesklý a hebký a táhne se za metlami, opatrně vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova.

02.

Upečený plát těsta překlopte na čistou, ideálně trochu vlhkou utěrku. Sloupněte pečicí papír a i s utěrkou srolujte do rolády a nechte vychladnout.

03.

Mascarpone při velmi nízkých otáčkách lehce prošlehejte s kokosovým mlékem, cukrem a kokosem. Krém může být klidně lehce řidší, ale musí držet tvar. Korpus po promazání vsákne hodně tekutiny. Roládu rozrolujte, promažte krémem a zpět zarolujte. Zlehka pocukrujte.

Tip

Máte-li rádi ostřejší chuťové kombinace, těsto nejdřív pomažte například rybízovou marmeládou a pak teprve krémem.

Která vůně patří k adventu u vás doma? Je-li to kokos, vyzkoušejte banánovo-kokosový štrúdl.

Reklama

Načítám