Hlavní obsah

Kokosová roláda s jemným krémem

Hodnocení:
(98)
Foto: Tomáš Rubín
Doba přípravy
25 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Listopad se pomalu chýlí ke konci a co nevidět tady bude adventní čas. Se zimou, Mikulášem a čerty a vůbec celým předvánočním časem se jednoznačně pojí vůně kokosu. Nalaďte se na svátky třeba tak, že si upečete kokosovou roládu.

Ingredience pro:
1 roládu
Na těsto
  • 5 bílků
  • 110 g cukru moučka
  • 125 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
Na krém
  • 400 g mascarpone
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • 110 g cukru moučka
  • 80 g strouhaného kokosu
Článek

Postup

Krok 1 : Troubu zapněte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do pěny s velkými bublinkami a postupně do nich zašlehávejte moučkový cukr. Když je sníh tuhý, lesklý a hebký a táhne se za metlami, opatrně vmíchejte mouku prosetou s práškem do pečiva. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 minut dozlatova.

Krok 2: Upečený plát těsta překlopte na čistou, ideálně trochu vlhkou utěrku. Sloupněte pečicí papír a i s utěrkou srolujte do rolády a nechte vychladnout.

Krok 3: Mascarpone při velmi nízkých otáčkách lehce prošlehejte s kokosovým mlékem, cukrem a kokosem. Krém může být klidně lehce řidší, ale musí držet tvar. Korpus po promazání vsákne hodně tekutiny. Roládu rozrolujte, promažte krémem a zpět zarolujte. Zlehka pocukrujte.

Tip: Máte-li rádi ostřejší chuťové kombinace, těsto nejdřív pomažte například rybízovou marmeládou a pak teprve krémem.

Která vůně patří k adventu u vás doma? Je-li to kokos, vyzkoušejte banánovo-kokosový štrúdl.

ynezorPumanzeSaNyknalC
26. 11. 2018

Reklama

Sdílejte článek