Hlavní obsah

Konto Bariéry pomáhá lidem s handicapem vracet se do života

Foto: archiv Silvie Sikorové

Foto: archiv Silvie Sikorové

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úraz, nemoc, narození dítěte s handicapem, život se najednou převrátí a potřeby a priority zcela promění. A ne vždy je pomoc od státu dostačující. Pomůcky pro péči a rehabilitaci i pro zvládání běžných denních situací dokážou neskutečně zlepšit život lidí s handicapem. A právě na ně přispívá i Konto Bariéry, další organizace, kterou vám představujeme v rámci projektu Rok pro dobro.

Článek

1. Jaká je hlavní náplň organizace

Konto Bariéry je nejdéle trvající veřejná sbírka v České republice. Již od roku 1992 pomáhá lidem s handicapem.

2. Komu jsou služby určeny

Cílem Konta Bariéry je vracet lidi, kteří se potýkají se zdravotním postižením, následky nemoci či úrazu, zpět do života. Pomáhají handicapovaným jednotlivcům i organizacím, které o ně pečují.

Jak vypadají příběhy lidí, kterým přispívá Konto Bariéry? Přečtěte si třeba o dvanáctileté Niki, podle lékařů neměla hýbat ani rukama, teď se ale díky své píli a rehabilitacím snaží postavit na nohy!

3. V jakých konkrétních situacích mohou pomoci?

Konto Bariéry doplňuje stát tam, kde jeho pomoc není dostatečná. Přispívá na rehabilitační a kompenzační pomůcky, přestavby automobilů, bezbariérové úpravy, ale také na vzdělávání, pracovní uplatnění a mnoho dalších aktivit lidí s handicapem.

4. Kam se může zájemce obrátit v případě potřeby?

Zájemci o pomoc se mohou obracet na tel. 224 214 452 a e-mail info@bariery.cz. Podrobné informace o všech projektech včetně kontaktů na jejich administrátory jsou na webu Konta Bariéry.

5. Jak může pomoci vy?

Staňte se dárcem Konta Bariéry! Pomáhejte občas nebo pravidelně každý měsíc. Transparentní účet Konta Bariéry má číslo 17111444/5500. Komu pomoci a jak se můžete zapojit, najdete také na webu, aktuálně například probíhá dobročinná on-line aukce výtvarných děl.

6. Co může Konto Bariéry dělat díky darům dále?

Peníze, které dárci organizaci svěří, skutečně zlepšují neuvěřitelně náročné životy lidí s různými druhy zdravotního postižení. Lidé s handicapem si díky finanční podpoře mohou koupit například příslušenství k vozíku, provést v bytě bezbariérové úpravy nebo si pořídit modernější sluchadla.

O tom, že pomoc bližnímu přináší radost na mnoha frontách, není potřeba příliš hovořit. I proto se Proženy.cz rozhodly vyhlásit Rok pro dobro. Půjdete do toho s námi?

Reklama

Související témata:

Načítám