Hlavní obsah

Kořeněné švestky v listovém těstě

Hodnocení:
(92)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Chuťovka pro všechny mlsouny. Švestky s alkoholem a voňavým kořením chutnají v kombinaci s křupavým listovým těstem výtečně!

Ingredience pro:
1 forma o průměru 24 cm
  • 2 vyválená listová těsta
  • 1.5 kg vypeckovaných švestek
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 5 ks drceného hřebíčku
  • mletý badyán
  • 4 lžíce rumu
  • 1 vejce na potření
Článek

Postup

Krok 1: Vypeckované švestky dejte do mísy. Přidejte k nim cukr, koření a důkladně promíchejte. 

Krok 2: Vmíchejte rum a švestky nechte chvilku stát, aby se do nich nasákla chuť i vůně koření. 

Krok 3: Plech vyložte pečicím papírem a pak na něj dejte první plát vyváleného listového těsta. Na něj vyskládejte švestky. 

Krok 4: Druhý díl listového těsta rozložte na pracovní desku a pomocí vykrajovátek do něj vykrojte různé tvary. Pak těsto opatrně přendejte na vrstvu švestek. Přebytečné okraje zahněte dovnitř. 

Krok 5: Těsto potřete rozšlehaným vejcem. Plech vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte 20 až 25 minut dozlatova. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
31. 8. 2021

Reklama

Sdílejte článek