Hlavní obsah

Kotníkové šněrovací boty: Noste je ke kalhotám i k šatům!

Foto: Bershka

Foto: Bershka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou pohodlné, vypadají stylově a omladí vaše outfity. Řeč je o kotníkových zavazovacích botách, které jsou ideální do podzimního počasí. Prozradíme vám, jak je kombinovat a které barvy jsou in.

Článek

Kotníkové šněrovací boty jsou must-have podzimu. V první řadě vám zaručí pohodlí, v druhé dokonce i teplo. Některé modely mohou být zateplené, a tak je můžete nosit po celou sezonu včetně zimy. Navíc jsou nadčasové a univerzální pro každou generaci.

K čemu nosit kotníkové boty

Kotníkové boty unosíte k sukním všech délek, romantickým i koženým šatům, ale třeba i ke kostýmkům se zkrácenými kalhotami. Kombinace elegantních outfitů s nějakým rockovějším doplňkem v podobě třeba právě kotníkových bot, které mohou být i okované či v metalických barvách, je na módním poli v posledních letech velmi populární.

A které barvy kromě klasické černé jsou letos v kurzu? Určitě nešlápnete vedle s hnědými či vínovými odstíny, které se hodí například k světlým kalhotám a kabátům, ale pokud vám můžeme poradit, vsaďte letos na bílou. Vypadá šmrncovně a příjemně oživí i starší oblíbené kousky včetně obyčejných modrých džín – ty doporučujeme decentně ohrnout, aby kotníková obuv vynikla. Zde jsou naše tipy.

K sukni

Foto: Archiv firem

Robustnější kotníčkové boty obujte klidně k mini- i volánkové sukni. Zleva: Stradivarius, minisukně 499 Kč, boty 1299 Kč. H&M, halenka 599 Kč, sukně s volánky 1299 Kč, boty 999 KčFoto: Archiv firem

K šatům

Foto: Archiv firem

Zavazovací boty se hodí jak k šatům koženého vzhledu, tak i k romantickým květinovým modelům. Zleva: Pull & Bear, koženkové šaty 699 Kč, boty 1299 Kč. Reserved, šaty 699 Kč, boty 1199 KčFoto: Archiv firem

K džínám

Foto: Archiv firem

Džíny v kombinaci s kotníkovou obuví budou vypadat lépe ohrnuté. Zleva: Answear Lab, bunda 1199 Kč, džíny 899 Kč, boty 1899 Kč, kůže. Bershka, mikina 399 Kč, džíny 549 Kč, boty 1299 KčFoto: Archiv firem

18 nejhezčích párů kotníkových bot

Kotníková šněrovací obuv může být ozdobena zajímavými detaily v podobě výrazného prošívání, kovových cvočků a nýtů a sluší jim i zvířecí design na kůži či kožence. Některé modely mají navíc šněrování jen pro efekt, neboť jsou vybaveny i postranním zipem. Pozornost věnujte také zateplení: zimomřivé ženy ho opravdu ocení.

Zajímavé prošívání

Foto: Archiv firem

Zleva: Gino Rossi, 2299 Kč, kůže, prodává CCC. Deichmann, 999 KčFoto: Archiv firem

Okováno cvočky

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 1199 Kč. Answear Lab, 2099 Kč, kůžeFoto: Archiv firem

Na podpatku

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar, 3990 Kč, kůže. Guess Jeans, 4299 Kč, kůže, prodává AnswearFoto: Archiv firem

V hnědých tónech

Foto: Archiv firem

Zleva: Gino Rossi, 2199 Kč, kůže, prodává CCC. Vasky, 2899 Kč, kůžeFoto: Archiv firem

Decentní šedá

Foto: Archiv firem

Zleva: Vasky, 2999 Kč, kůže. Converse, 2590 KčFoto: Archiv firem

Bílá je in

Foto: Archiv firem

Zleva: Kazar, 3990 Kč, kůže. Deichmann, 1199 KčFoto: Archiv firem

Metalické odlesky

Foto: Archiv firem

Zleva: Deichmann, 1199 Kč. Tamaris, 1999 KčFoto: Archiv firem

Jako víno

Foto: Archiv firem

Zleva: Baťa, 1999 Kč, kůže. Högl, 5399 Kč, kůžeFoto: Archiv firem

Podzimní barvy

Foto: Archiv firem

Zleva: Dr. Martens, 4540 Kč, kůže, prodává Zalando. CCC, 899 KčFoto: Archiv firem

Boty už máte vybrané, tak ještě trendy kabelku.

Reklama

Načítám