Hlavní obsah

Koupelnový horoskop: Co jednotlivá znamení milují?

Foto: LEKSTOCK 3D, Shutterstock.com

Foto: LEKSTOCK 3D, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupelna patří mezi nezbytné místnosti, to ale neznamená, že není dobré si ji zvelebit a udělat si pobyt v ní co nejpříjemnější. A zatímco u někoho vyhrává praktičnost, jiný si s láskou buduje své vlastní lázně. Jak jste na tom vy, podle znamení?

Článek

Podle astrologie ovlivňuje datum narození mnohé, ať už jsou to zájmy, povahové rysy nebo třeba přístup k životu. A vliv má podle všeho i na preference při zařizování domácnosti. Jaká koupelna bude jednotlivým znamením zvěrokruhu nejspíš vyhovovat?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Energičtí a ambiciózní Berani většinou jen velmi neradi ztrácí čas zbytečnostmi, dávají tedy přednost prakticky zařízeným místnostem. Jejich vysněná koupelna je především funkční, přehledná a bez zbytečných dekorací navíc. Když přijde na barvy, potěší je hlavně živelné akcenty červené, oranžové a korálové.

Foto: LEKSTOCK 3D, Shutterstock.com

Přehledné a praktické koupelny v červených či korálových barvách jsou pro Berany ideálníFoto: LEKSTOCK 3D, Shutterstock.com

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pracovití Býci se rádi obklopují luxusem a krásnými věcmi a důležité je pro ně i hmotné zázemí. Při zařizování koupelny proto vyhledávají zejména kvalitní a odolné materiály, které dlouho vydrží a zachovají si svou původní krásu. Díky svému spojení se zemí nepohrdnou ani nábytkem a dekorem v rustikálním stylu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

O idealistických Blížencích se říká, že si život chtějí užívat v každém okamžiku a zařizování koupelny i následný pobyt v ní nejsou výjimkou. To poslední, co by většina z nich ve svém interiéru chtěla, je nuda. Z toho důvodu jsou jejich koupelny plné pestrých barev a nápaditých vzorů, které doplňuje jednoduchý nábytek.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro citlivé a empatické Raky je jejich rodina a domov na prvním místě. Jejich koupelny bývají světlé, jemné a často plné romantických dekorací a prvků. Vyžívají se v květinových vzorech a světlých odstínech, ale na druhou stranu milují i retro nábytek a vintage detaily, jako jsou mosazné kohoutky či úchytky.

Foto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Raci milují vintage styl a mosazné nebo zlatavé detailyFoto: Photographee.eu, Shutterstock.com

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Charismatičtí Lvi si jakožto králové zvěrokruhu s radostí užívají své místo na výsluní. V jejich koupelně tak nejspíš najdete elegantní barvy, luxusní mramor, zlaté detaily, prostorné vany a měkoučké ručníky. Moc rádi se hýčkají, z koupelny se proto spousta z nich snaží udělat své vlastní soukromé lázně.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pečlivé a trpělivé Panny mají velký smysl pro detail, můžete se tedy vsadit, že při zařizování koupelny myslí na vše. Více než na okázalost si potrpí na správnou funkčnost a praktičnost. Mají rády minimalismus a do koupelny si chodí výhradně odpočinout, sází tak na přírodní materiály a harmonické barevné palety.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Tvořivé Váhy touží především po klidu a harmonii. Zařízení jejich koupelny se nese na vlnách luxusu a jednoduchosti, které jsou velmi dobře vyvážené. Prim tu hrají výrazné solitéry s minimalismem na pozadí a jemné barvy, hlavně pak krémové a starorůžové tóny. A nechybí ani zastoupení kovu a skla.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Nenápadní a mysteriózní Štíři mají silnou vůli, bývají velmi inteligentní a vytrvalí a při zařizování koupelny mají tendenci nechat vyplout na povrch svou tajuplnost. Najít u nich můžete tmavší barvy, tlumené osvětlení a prvky z industriálního stylu, například využití betonu či betonové stěrky.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Svobodní Střelci nedají dopustit na dobrodružství, poznání a jedinečnost. Milují přírodu a její prvky si moc rádi přenesou i do koupelny. Pravděpodobně v ní najdete spoustu rostlin, dřeva a zemitých barev, jako je hnědá, cihlová a tmavě zelená. Rádi si vyhrají i s používáním nejrůznějších obkladů a keramiky.

Foto: brizmaker, Shutterstock.com

Střelci si libují ve spojení s přírodou. Spousta rostlin, zemité barvy a přírodní materiály jsou zkrátka jejichFoto: brizmaker, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Cílevědomí Kozorozi touží po uznání a mají tendence skrývat před ostatními svou citlivou stránku. Z toho důvodu občas působí stroze, stejně jako jejich minimalistické koupelny. Chybět v nich nesmí spousta skříněk na schování důležitých věcí, praktické walk in sprchové kouty, bílá barva a tmavý kov.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Přátelské Vodnáře zřejmě nepřehlédnete. Rádi jdou proti proudu, přemýšlí jinak než ostatní a nebojí se experimentovat. A to ani při zařizování své koupelny. Libují si v pestrých tónech a jejich kombinacích, mozaikách, tapetách i zarámovaných obrazech. Při výběru nábytku bývají střídmí, na zdech a doplňcích ale barvami nešetří.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vnímavé Ryby si často všímají i věcí, které ostatní nevidí. Rády si vychutnávají čas pro sebe a přednost dávají klidnějším aktivitám. Pobyt v koupelně je pro ně jistým způsobem meditace, proto k němu patří velké vany, vonné svíčky, pokojovky a měkké ručníky. Barevné palety volí spíše světlejší a jemnější.

Reklama

Načítám