Hlavní obsah

Bydlení podle horoskopu: Bez čeho se doma neobejdou znamení?

Foto: MediaGroup_BestForYou, Shutterstock.com

Foto: MediaGroup_BestForYou, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Je vaší oblíbenou místností ložnice, nebo se nejvíc ve své kůži cítíte v kuchyni? Nedáte dopustit na pečlivě srovnané kancelářské potřeby, nebo musíte mít vždycky po ruce aromalampu a voňavé esenciální oleje? Každé znamení má něco, jak jste na tom vy?

Článek

Někdo se nejlépe cítí v kuchyni mezi hrnci a pánvemi, pro jiného je nejoblíbenějším místem pohovka v obývacím pokoji. Pro někoho je nejdůležitější huňatá deka, jiný si zase neumí představit život bez elektrického zubního kartáčku. Každé znamení tíhne k jiným domácím vychytávkám. Bez kterých se neobejde právě to vaše?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou obvykle blázni do sportu a to se odráží i na prostoru, který obývají. Někteří mají doma hotovou posilovnu s rotopedy, běžícími pásy nebo boxovacími pytli. Jiní mají sklepy napěchované horskými koly, lyžemi, terénními koloběžkami a kajaky. Kromě toho jsou Berani taky hračičkové a často mají doma nejrůznější herní konzole a nadupané počítače. Jejich krédem je zkrátka bavit se, a pokud možno v pohybu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Synonymem znamení Býka je pohodlí, takže na vychytávky spojené s lenošením nedá dopustit. Byt, kde bydlí Býk, je plný nejrůznějších polštářů a polštářků, sedacích pytlů a dek všech barev a velikostí. Kromě toho si potrpí i na různé produkty k odpočinku, ať jde o relaxační podložky na chodidla, nahřívací lávové kameny či škrabátka na záda. A stejně tak je pro Býky důležité i gastro vybavení – většinou doma mají nejrůznější hmoždíře na koření, kvalitní mlýnky na kávu, nádoby na fondue či dekantéry na víno.

Foto: Gorynvd, Shutterstock.com

Býci milují polštářky, deky, koberečky – prostě pohodlíFoto: Gorynvd, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Zvídaví Blíženci mívají doma velké knihovny, klidně jimi zaplní celou místnost. Knihy jsou pro ně nejen zdrojem potěšení, ale i dekorativním prvkem. Kromě toho jsou Blíženci hraví a často mají doma velké sbírky deskových, karetních i jiných her, stejně jako bývají mezi všemi znameními nejčastěji majiteli karaoke. Mají slabost i pro nové technologie, které promlouvají k jejich vrozené zvědavosti.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou svým domovem až posedlí, a jestli je něco baví, tak zabydlování a zútulňování rodinného hnízda. Často mají doma nejrůznější svíčky a světélka, které pomáhají vytvořit hřejivou atmosféru. Kromě toho si cení starých předmětů, třeba po prarodičích, ať už je to cibulák po babičce nebo památeční kukačky. Nezbytností jsou pro ně i rodinné fotografie rozvěšené po zdech.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Většina Lvů má zálibu v netradičním osvětlení – ať jde o nejrůznější bodové a atmosférické lampičky s nastavitelnou intenzitou, nebo světla měnící barvy. Kromě toho nedají Lvi kvůli svým mírně narcistickým sklonům dopustit na zrcadla, která využívají jednak k tomu, aby vypadali za všech okolností perfektně, a jednak k optickému zvětšení prostoru, ten je pro ně ohromně důležitý. A mívají dobře zásobené domácí bary.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Pro Lvy je důležité osvětlení, proto mají doma hodně lampičekFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Posedlost organizací, která je Pannám vlastní, se projevuje i v jejich bytě. Nedají dopustit na nástěnky, různé pořadače a krabice – zkrátka vzpomeňte si na nějakou vychytávku k usnadnění skladování věcí a Panny ji doma rozhodně mají. Skříně mají plné závěsných organizérů a předělů, díky kterým se v nich dá snadněji orientovat, všude po bytě se u nich nacházejí nejrůznější háčky, kam se dá všechno pohodlně pověsit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Esteticky založené Váhy se spíše než na funkčnost soustředí na vizuální dojem. Často se obklopují obrazy podle svého vkusu, ale i menšími dekorativními předměty, jako jsou solné lampy či aromalampy s esenciálními oleji, drahé kameny a krystaly, zajímavé tapiserie nebo výrazné koberečky. Váhy se špatným vkusem snad neexistují, proto je výsledek vždycky ohromující, ať už je byt v jakémkoli stylu. Váhy si na podobné estetické vychytávky prostě potrpí.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Kde Váhy sází na estetiku, volí Štíři funkčnost – fascinují je moderní technologie a nejrůznější udělátka, která jim usnadní život. Většinou tedy právě Štíři vlastní elektronické asistenty a chytrou domácnost, nebo mají alespoň kávovar, který lze nastavit tak, aby vám ráno připravil espresso přesně v danou hodinu, či světla ovládaná tlesknutím. V jejich obydlí si většina smrtelníků přijde jako Alenka v říši divů.

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Štíry to táhne k technickým vychytávkám, třeba v podobě chytrého kávovaruFoto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci jsou velcí kuchaři a rádi se obklopují předměty, které jim vaření zpestří, usnadní nebo zmodernizuje. Nedají dopustit na odšťavňovač, rýžovar, jogurtovač či sušičku na ovoce, ale stejnou radost jim udělají i nože ze speciální nerezové oceli nebo pořádně těžká litinová pánev. Nebojí se zkoušet novinky v kuchyni a inovují zavedené postupy klidně obden.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi rozhodně nedocení převratné vychytávky, naopak je odmítají. Nedají však dopustit na svou knihovnu – ať je jejich byt sebemenší, nějaká police s knihami se tam rozhodně najde. Kromě toho mají slabost pro ručičkové hodiny. Měření a organizaci času mají Kozorozi v krvi, v jejich obydlí rozhodně najdete více než jeden kalendář a hromady papírenského zboží, včetně nejrůznějších diářů a plánovačů. Cosi na papíru a tužce je uklidňuje a psaní rukou je naplňuje radostí.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Velkou vášní většiny Vodnářů je hudba a tak v jejich příbytku vždy narazíte na reproduktory, hi-fi věž a celkově propracované ozvučení snad každé místnosti. Stejně tak bývají často majiteli gramofonů a kolekcí vinylových desek. Jejich byt se neobejde bez zeleně, Vodnáři milují květiny řezané i ty v květináčích. A většinou mají doma minimálně jeden drahý designový kousek, který nemá nikdo jiný – za tohle vědomí si rádi zaplatí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pokud vejdete do bytu, kde bydlí někdo ve znamení Ryby, nejspíš vám bude hned jasné, že tady bydlí umělec. A je jedno, jestli daná Ryba maluje a všude kolem budou malířská plátna a obrazy, nebo fotografuje či hraje na hudební nástroj. Nějaký prostředek kreativního vyjádření rozhodně chybět nebude. Prostor obývaný Rybami vyzařuje inspirativní atmosféru. Kromě toho se Ryby často obklopují vodou a nezřídka u nich doma natrefíte na akvária nebo malé fontánky.

Co čeká vaše znamení do konce roku? Máte dobré časy za sebou, nebo jsou teprve před vámi? 

Reklama

Načítám