Hlavní obsah

Králičí paprikáš

Hodnocení:
(25)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
střední

Maso z králíka patří mezi jedno z nejzdravějších. Pokud máte navíc štěstí na domácího, máte vyhráno. Na paprice bude chutnat fantasticky!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 celý králík
  • 50 g másla
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 ml vývaru
Článek

Postup

Krok 1: Králíka důkladně opláchněte, osušte a rozdělte na menší porce. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

Krok 2: Ve větším hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Do cibulového základu přidejte maso a krátce opečte. Pak vše zasypejte paprikou, promíchejte, nechte papriku rozvonět a zaprašte moukou.

Krok 3: Opět promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte nakrájenou papriku, hořčici, sůl, pepř a králíka duste na mírném ohni pod pokličkou doměkka. 

Krok 4: Podle potřeby můžete v průběhu vaření ještě dolévat vývar. Hotový paprikáš podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovými nočky. Anebo zkuste nízkokalorický špaldový knedlík z hrnku.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama