Hlavní obsah
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Maso z králíka patří mezi jedno z nejzdravějších. Pokud máte navíc štěstí na domácího, máte vyhráno. Na paprice bude chutnat fantasticky!

30 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks králíka
  • 50 g másla
    7
  • 1 ks cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička dijonské hořčice
    10
  • 2 lžíce hladké mouky
    1
  • 500 ml hovězího vývaru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Králíka důkladně opláchněte, osušte a rozdělte na menší porce. Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno, papriku zbavte semínek a nakrájejte na proužky.

02.

Ve větším hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět. Do cibulového základu přidejte maso a krátce opečte. Pak vše zasypejte paprikou, promíchejte, nechte papriku rozvonět a zaprašte moukou.

03.

Opět promíchejte a zalijte vývarem. Přidejte nakrájenou papriku, hořčici, sůl, pepř a králíka duste na mírném ohni pod pokličkou doměkka. 

04.

Podle potřeby můžete v průběhu vaření ještě dolévat vývar. Hotový paprikáš podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovými nočky. Anebo zkuste nízkokalorický špaldový knedlík z hrnku.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie2 207,23 kJ
Bílkoviny71,54 g
Tuky19,5 g
Sacharidy9,23 g
Sůl3,22 g
SAFA9,03 g
Vláknina1,92 g
Cukry3,36 g
Související témata:

Načítám