Hlavní obsah
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Tuhle jemnou pečínku si zamilujete. Voňavá omáčka z pečeného česneku s tymiánem je jako stvořená na rodinnou víkendovou hostinu.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks králičích stehen
  • 200 g kořenové zeleniny (mrkve, celeru, petržele)
    9
  • 3 palice česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 100 g slaniny
  • 3 lžíce oleje
  • 1,5 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Slaninu nakrájejte na proužky a králičí stehna s ní prošpikujte. (Podívejte se na video návod, jak špikovat maso.) Králíka osolte a vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Přidejte překrojené paličky česneku, nakrájenou kořenovou zeleninu a snítky tymiánu. Nakonec maso podlijte trochou vývaru. Vložte do trouby a pečte asi hodinku. V průběhu pečení maso občas přelijte výpekem. 

02.

Měkké maso z pekáčku vyjměte a udržujte teplé (třeba v alobalu). Snítky tymiánu odstraňte, stroužky česneku vymačkejte a slupky vyhoďte. Zeleninu spolu s výpekem a česnekem rozmixujte dohladka. Podle potřeby přidejte trochu vývaru a omáčku podle chuti solte a opepřete tak, aby vám chutnala.

03.

Pečená králičí stehna podávejte přelité omáčkou. Jako příloha se hodí pečené brambory, rýže domácí bramborové noky nebo bramborové knedlíky.

I ve velikonočním menu najdete králíka. Zkoukněte i další recepty, se kterými na Velikonoce zazáříte viz odkaz níže.

Máte rádi pečínky? Tady najdete hned tři: z kuřete, králíka a jehněte.

Související témata:

Načítám