Hlavní obsah

Jak si nechat v salonu upravit obočí? Zkuste vosk pro přesné linie

Foto: dimid_86, Shutterstock.com

Foto: dimid_86, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvar obočí není radno podceňovat, dokáže rozzářit celý obličej. Jak ho mít stále upravené a pěkně tvarované? Jednou z variant je zajít si do salonu na úpravu obočí voskem. Co můžete od procedury čekat a na kolik vás vyjde?

Článek

Současné trendy, co se obočí týče, velí přirozenost. To ale neznamená, že byste linie obočí neměly upravovat, naopak chce to práci, aby působilo výrazně a přesto přirozeně. Jak na to? Máte několik možností, buď vzít do ruky pinzetu a tužku, nebo vyrazit do salonu na trhání nití nebo na úpravu pomocí vosku. Dnes se budeme věnovat právě té poslední metodě. Zajistí vám perfektní tvar a přesné linie, které vydrží až měsíc.

Úprava obočí voskem

Většina kosmetických salonů zaměřujících se na obočí úpravu horkým voskem nabízí. Hodí se jak pro majitelky hustého obočí, tak i ty, kterým chloupky tolik nerostou. U vosku jde totiž především o čisté linie, jež řeší všichni. Pak už stačí jen upravené obočí nabarvit.

„Vosková metoda je mnohem účinnější než trhání klasickou pinzetou. Horký vosk zateče až k samotné cibulce, chloupek obalí a vytrhne ho celý. Než se tedy celý proces obnovy nastartuje, trvá to déle, a upravené obočí tak vydrží delší dobu. Navíc vosk dokáže zachytit i jemné nebo světlé chloupky, které pinzetou nevezmete,“ popisuje Duc Doan z pražského studia Doan Permanent Cosmetics.

Tuto proceduru volte v případě, že máte problémy s bolestivostí při trhání obočí. U pinzety nebo nití je proces časově náročnější, u vosku je to jen pár trhnutí. „Nitě fungují podobně jako pinzeta, chloupek zaškrtí a vytrhnou. Vosk je oproti nitím i pinzetě méně bolestivý,“ potvrzuje odborník.

Jak často trhat obočí

Jak procedura probíhá? S odborníkem prodiskutujete váš vysněný tvar, zahřeje se vosk a pomocí dřevěných špachtlí se nanáší na pokožku kolem obočí a strhává se. Metoda je vhodná pro každého - pokud nemáte příliš citlivou pokožku nebo alergii na některou ze složek ve vosku.

Jak často docházet do salonu? Doporučuje se po měsíci, aby obočí úplně neztratilo svůj tvar. Případně můžete kombinovat vosk s pinzetou - v salonu vám obočí krásně vytvarují, což můžete nějaký čas udržet doma i jen pomocí pinzety a díky tomu návštěvu salonu o trochu odložit. Nicméně dříve nebo později opět zaroste a linie se vytratí.

  • Co když vás netrápí jen linie, ale i hustota obočí? Do své denní rutiny zapojte růstová séra nebo ricinový olej a můžete vyzkoušet barvení obočí nebo permanentní make-up, kterými se obočí krásně zvýrazní.

Úprava obočí voskem

  • Obočí získá tvar a linie je přesná a čistá
  • Vosk zachytí i ty nejmenší chloupky, a tak je pokožka okolo a mezi obočím krásně hladká
  • Při pravidelném docházení na vosk chloupky rostou pomaleji
  • Cenově vás procedura vyjde asi na 400 Kč a trvá zhruba 30 minut
  • Nejlepšího efektu dosáhnete v kombinaci s barvením obočí a laminací
Foto: Denys90, Shutterstock.com

Úprava obočí voskemFoto: Denys90, Shutterstock.com

Na podrážděnou pleť: antihistaminika i obklady

Počítejte s tím, že po proceduře budete mít pokožku trochu začervenalou. Není to nic neobvyklého a za pár hodin to vymizí. Můžete si s sebou vzít korektor a pokožku sjednotit nebo to v některých salonech na konci procedury zamaskují automaticky.

Když půjdete na proceduru poprvé, občas se stane, že vám na místě vytržených chloupků vyraší za pár dní malé pupínky. „Může se jednat o alergickou reakci, takže doporučuji si vzít antihistaminika popřípadě místo chladit nebo zvolit zklidňující krém. Ne vždy se ale musí jednat o alergii, třeba je to tím, že je to pro kůži nezvyk, a po dalším sezení už se pupínky neudělají,“ dodává Duc Doan. Abyste tomu předešly, doporučujeme po proceduře na noc nanést na pokožku hojivý gel, třeba ten s aloe vera, který pokožku zchladí, zklidní, a předejdete tak vzniku případných pupínků.

Foto: Archiv Duc Doan

Úprava obočí voskem + laminace, která chloupky fixuje do vyčesaného tvaruFoto: Archiv Duc Doan

Související témata:
Barvení obočí
Tvarování obočí

Načítám