Hlavní obsah

Osmdesátky se vrací v plné síle. Nejbarevnější paletky, žvýkačková růžová a velké vlasy jsou zpátky!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Osmdesátá léta zas a znovu ožívají – alespoň co se beauty světa týče. Heslo zní: nešetřete v líčení barvami a ani objemovými spreji! Jak si vypůjčit z osmdesátek to nejlepší, ale zároveň s vkusem?

Článek

Ještě pořád by se tomu někdo divil? Návrat trendů ze záhrobí, tedy konkrétně z osmdesátých let, je tady a odráží se v líčení i módě. Dnes se zaměříme pouze na beauty sekci. Vezměte si k ruce ty nejbarevnější paletky a smíchejte snad všechny barvy, které nabízejí. Minimalisté, raději nepokračujte, vaše jednoduchá estetika by mohla utrpět šok. Vy ostatní, kteří toužíte po něčem extra, pojďte se pokochat!

Velké vlasy

Co si odnést z osmdesátek? Inspiraci v podobě objemných účesů. Na trvalou, tak jak ji známe z předešlých dekád, ale zapomeňte – v takové intenzitě vlasy spíš ničí a nevypadá to šik. Vlnky natočte pomocí velmi úzké kulmy a dodejte jim lakem nebo texturizačním sprejem co největší objem. Nebo zvolte zapletené copánky přes noc a ráno se budete divit, jakou hřívu máte. Aby vlasy nepůsobily „krepatě“, uhlaďte délky a především konečky pomocí vlasového krému. Nicméně, abychom trvalou úplně nezavrhli – i v moderní „kadeřničině“ má místo. Vlnky ale nejsou tak těsné a efekt působí daleko přirozenějším dojmem. Nehodí se však pro každého, vlas musí být primárně zdravý, aby zásah do struktury vydržel.

Jak na osmdesátkové beauty trendy moderně? Inspirujte se ve fotogalerii!

Vodovkové stíny

Tehdy letěly stíny všech barev, ale pokud si dobře prohlédnete dobové fotky (třeba Báru Basikovou na začátku kariéry), líčení nebylo tolik pigmentované, a proto stíny vypadají poloprůhledně – jako kdyby byly udělané vodovkami. Dnes je, bohudík, na výběr z více textur, a pokud chcete co největší pigmentaci, zvolte krémové stíny. Nebo můžete barvu podpořit tím, že si víčko sjednotíte světlým korektorem – modrá nebo růžová pak více vynikne! Jen se nenechte unést a nedávejte barvené stíny až k obočí, jak to bývalo tehdy zvykem. Záhyb vystínujte světle hnědým stínem a růžovou nebo modrou dávejte spíš jen na pohyblivé víčko. A pokud se necítíte na stíny, zvolte alespoň zářivou linku a k tomu i barevnou řasenku, jako make-up artistka Katie Jane Hughes:

Růžová rtěnka

Nejoblíbenější rtěnkou této dekády byla rtěnka růžová, a to co nejzářivější, popsat ji můžeme jako mix fuchsiové a žvýkačkové, tedy s modrým podtónem. Na léto doplní skvěle opálenou kůži a vytáhne bělost zubů. Doporučujeme k ní sladit jen trochu řasenky a rozjasňovače na lícní kosti. Pokud se totiž nechystáte zrovna na party ve stylu 80. let, nekombinujte všechny tři zmíněné styly dohromady. Vyberte si jeden, maximálně dva, to pro retro nádech úplně stačí.

Reklama

Související témata:

Načítám