Hlavní obsah

Péče o pleť po létě? Dopřejte jí depigmentaci i unikátní výplně!

Foto: Mediestetik

Foto: Mediestetik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Máte pocit, že vaše pleť potřebuje po létě zregenerovat a omladit? Dopřejte jí dostatečnou cílenou péči krok za krokem. Nebojte se ani novinek v estetické medicíně. Na trh přichází unikátní omlazení nové generace.

Článek

Letní prohřešky v podobě slunění, mořské i chlorované vody, vliv klimatizace. To vše se jistě podepsalo na vaší pleti. Zvláště pak na čele a kolem očí se objevily další drobné vrásky či malé pigmentové skvrnky. Nechcete se s nimi smířit? Vsaďte na hloubkovou regeneraci a komplexní výživu.

Očista a regenerace

Bez ohledu na věk si přeje každá žena mít zdravou a vyživenou pleť. Základem je však pravidelná a dostatečná péče, kterou byste zvláště po prázdninách neměly podceňovat. Jak už jistě víte, klíčem je vždy dostatečná hydratace zvenku, ale i zevnitř. Tedy se zaměřte rovněž na dostatečný pitný režim, protože kůže je z vody ze 70 % tvořená.

Kromě vody je však dobré vaši pokožku podpořit správnou kosmetikou, která by měla obsahovat ideálně kyselinu hyaluronovou a D-panthenol neboli provitamin B5. Patří mezi nejpoužívanější vitaminy v kosmetice, neboť má přirozeně hydratační, regenerační, uklidňující i hojivé účinky. Najdete ho často také v různých sérech, která klidně přidejte k denním i nočním krémům.

Foto: Archiv firem

Zleva: Sérum La Roche-Posay Hyalu B5 s kyselinou hyaluronovou, 935 Kč, prodává Notino. Gelové hydratační sérum Hydr8 B5, 1320 Kč, prodává Anna BrandejsFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pleťové sérum Hagi SMART D s 3% d-panthenolem, 308 Kč, prodává Nutridome. Nobilis Tilia, D-panthenol pro všestrannou hydrataci, 549 KčFoto: Archiv firem

Depigmentace

Pokud o sobě víte, že máte sklony k pigmentovým skvrnám, nejspíše jste nasadily všechny dostupné kosmetické zbraně už na jaře i během léta. Někdo se však s nimi může v tomto období setkat poprvé, neboť se mohou objevit s přibývajícím věkem. V tom případě je dobré začít „likvidovat“ sluneční skvrnky co nejdříve. Základem léčby všech pigmentací je především ochrana před UV zářením.

Pokud už se tmavé flíčky na kůži objevily, pomůže vám kosmetika označená jako depigmentační. Ukrývá v sobě velké množství aktivních látek, jako jsou například patentované bělicí peptidy, stabilizovaný vitamin C, extrakt z pivoňky a rucinol, jež tmavé skvrnky zesvětlí.

„Vhodné jsou přípravky s kyselinou glykolovou. Ta přispívá k regeneračním procesům v pokožce a navrací jí ztracený jas. Ideální je na zmírnění jemnějších pigmentových skvrn. Nejlépe se aplikuje ve formě koncentrovaných sér,“ doporučuje dermatolog Jan Kučera. Dodává, že k dostání jsou i speciální pera, kterými lze přesně zacílit na místa, která je potřeba šetrně zesvětlit.

Foto: Archiv firem

Zleva: Depigmentační sada Essenté Beauty Box White Action, 2 630 Kč. Domácí peeling, krém, sérum i emulze Neoretin, od 669 Kč; prodává TarsioFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Rozjasňující gel pro redukci pigmentace Neostrata Dark Spot Corrector, 949 Kč, prodává Tarsio. Sérum White Concept Anti-Pigment, For Life & Madaga, 850 KčFoto: Archiv firem

V případě větších pigmentací je třeba povolat už účinnější zbraně. Mají podobu chemického peelingu či laserového ošetření. „Na tento typ problému je ideální laser StarWalker, který vysílá velmi krátké pulsy, jež rozbíjejí pigmenty. Část pigmentu se vstřebá a odstraní se buňkami imunitního systému z těla ven. Část pigmentu se vyloučí na povrch v podobě stroupku,“ vysvětluje dermatoložka a anti-agingová specialistka Tereza Gabryšová z Kliniky Yes Visage.

Vyhlazení vrásek

S končícím létem a nástupem podzimu přichází také čas na mnohé estetické zákroky, které vám pomohou s vyhlazením vrásek. Možná jste je také doposud odsouvaly. Jedním z nejčastěji využívaných je lifting a botox.

Využít můžete také sílu ultrazvuku. Procedur, které s ním pracují, je celá řada. „U nás je nejmodernější revoluční ošetření Smas Lifting. Jeho zpevňující efekt je viditelný prakticky okamžitě. Další dva až tři měsíce se ještě vyvíjí a vydrží až dva roky. Jde o neinvazivní metodu liftingu za použití mikro a makro koncentrovaného ultrazvukového vlnění. Tato energie proniká hluboko do pokožky a zahřívá kožní a tukové tkáně. Zároveň zvyšuje produkci kolagenu a stimuluje kožní buňky,“ uvádí dermatoložka Dominika Slezáková z kliniky Mediestetik.

Po botulotoxinu nyní na trh přichází také jeho konkurent, kterým je revoluční novinka z Koreje. „Jde o výplň AestheFill. Funguje nejen jako multifunkční výplň, ale umí si poradit i s mimickými vráskami a zároveň stimulovat tvorbu vlastního kolagenu v pokožce. Je vhodná pro klienty, kteří nechtějí změnu mimiky, ale chtějí se zbavit vrásek. Dříve jsme to řešili nitěmi. Abychom oblast zpevnili, používali jsme různé mezoterapie, ale výsledný efekt vydržel jen určitou dobu. AestheFill má dobu setrvání efektu až dva roky. Což je nejdéle ze všech nabízených ošetření, která má současná estetická dermatologie k dispozici,“ upřesňuje specialistka na estetickou medicínu Eva Urbánková z Kliniky Yes Visage.

Načítám